Львів’янин програв суд «Фуджікурі» й готується до апеляції

18:55 24 жовтня 2016 р.

Суддя Еллі Радченко відмовила у задоволенні позову Євгена Олійника, який наполягає на тому, що його звільнили через спробу створити профспілку.

Сьогодні, 24 жовтня, Сихівській райсуд Львова прийняв рішення по справі звільненого працівника заводу «Фуджікура Аутомотів Україна Львів». Суддя Еллі Радченко повістю відмовила у задоволенні позову Євгена Олійника, який наполягає на тому, що його звільнили через спробу створити профспілку.

За словами юрпредставника робітника у суді, активіста громадської організації «Соціальний рух» Віталія Дудіна, головними аргументами адміністрації «Фуджікури» щодо звільнення Олійника було те, що він розмовляв по телефону та вів бесіди з іншими працівниками на невиробничу тематику, чим нібито відволікав їх від роботи. Юрист наголосив: «Якщо ця практика буде узаконена рішенням суду, то створити профспілку на підприємствах буде майже неможливо, адже це фактично забороняє агітацію.  До того ж жодні документи, згідно з якими робітникам на підприємстві заборонено розмовляти, надані не були».

У четвер Олійник отримає повне рішення суду, на основі якого готуватиметься апеляційний позов. Про це повідомили сьогодні, 24 жовтня, на «Соцпорталі». Як інформував «ЩЛ», львів’янин Євген Олійник оскаржив звільнення з «Фуджікури»

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів