Львів’янин Євген Олійник оскаржуватиме звільнення з «Фуджікури»

21:36 23 жовтня 2016 р.

У понеділок, 24 жовтня, о 10.00 у Сихівському районному суді Львова відбудуться дебати в справі звільненого працівника заводу «Фуджікура Аутомотів Україна Львів», за результатами яких суддя Еллі Радченко може ухвалити рішення по справі.

Як повідомили активісти громадської організації «Соціальний рух», звільненого з «Фуджікури» працівника Євгена Олійника, який намагався створити профспілку, звинувачували у тому, що він «бунтує команду» і «постійно незадоволений умовами праці». Однак колишній працівник заводу вимагає скасувати наказ про винесення догани, а також наказ про звільнення та поновити його на роботі, оскільки в матеріалах справи відсутній письмовий наказ про переміщення, за невиконання якого адміністрація і покарала Олійника ще 1 червня 2016 року.

У громадській організації «Соціальний рух» підкреслюють: «У деяких документах посадових осіб підприємства згадується навіть про невиконання наказу про «переведення», а воно можливе лише за письмовою згодою. Як зазначають активісти, друге стягнення було накладено за те, що працівник «розмовляв по телефону» (хоча це не забороняла посадова інструкція), а також своєю відсутністю на робочому місці завдав шкоду на виробництві. 

Представвники «Соціального руху» додають: «По-перше, довідка каже про «результат команди», а не якість роботи самого Олійника. По-друге, згадка про відсутність міститьфся в Довідці начальника відділу виробництва, а не в акті з підписами трьох осіб, як це зазвичай фіксується». 

Позивач вважає, що стосовно нього здійснювалась дискримінація за ознакою здійснення профспілкової діяльності, що заборонено статтею 2-1 Кодексу законів про працю. Більшість претензій з боку адміністрації мали місце після проведення установчих зборів профспілки 13 червня 2016 року Конвенція Міжнародної організації праці №158 «Про припинення трудових відносин з ініціативи роботодавця» (1982) у статті 5 визначає звільнення за «намір стати представником працівників» як дискримінацію.

Про це повідомили сьогодні, 23 жовтня, на «Соцпорталі».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів