Львівські митники вилучили 925 кілограмів одягу

15:20 21 жовтня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівського обласного управління ДФС

Серед секонд-хенду натрапили на цілком нові товари.

В обласному управлінні Державуної фіскальної служби повідомили сьогодні, 21 жовтня, «Щоденному Львову», що митники вилучили днями 925 кілограмів одягу. Це сталося на митному посту «Малехів».

Туди прибув вантажний автомобіль з товаром, декларант якого з одного з товариств з обмеженими можливостями у Львові подав до митного оформлення електронну митну декларацію та товаро-супровідні документи на «одяг, що був у користуванні, для подальшого використання, сортований з текстильних матеріалів («Second Hand»)» загальною вагою 15 824 кг. Згідно з рахунком-фактурою вартість товару складала 24 419 доларів. Вантаж прямував на адресу того ж товариства з обмеженими можливостями, відправником значилась фірма з Панами.

Однак працівники посту «Малехів» спільно з працівниками міжвідомчого цільового центру (митна сотня) здійснили повний митний огляд переміщуваних товарів і транспортного засобу, за результатами якого встановлено наявність, окрім задекларованого, ще близько 925 кілограмів товару, зокрема одяг чоловічий, жіночий та дитячий різних торгових марок та розмірів без ознак зношення. Залучені експерти визначили, що вартість незадекларованого одягу – майже 90 тисяч гривень.

Отже, декларант не заявив за встановленою формою точних та достовірних відомостей про товари, які підлягають обов'язковому декларуванню. Оскільки такі дії мають ознаки порушення митних правил, передбачені статтею 472 Митного кодексу України, за цим фактом складено протокол про порушення митних правил, а товар вилучено до рішення суду.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів