Апеляційний суд Львівщини переглянув вирок винуватцю ДТП

14:15 20 червня 2017 р.

Прокуратура наполягла на реальній міри покарання.

У прокуратурі Львівської області повідомили сьогодні, 20 червня: «Прокуратурою області здійснювалось процесуальне керівництво та підтримувалось державне обвинувачення у кримінальному провадженні про обвинувачення громадянина України у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого частиною 2 статті 286 Кримінального кодексу України. Останній в лютому 2016 року, перебуваючи в стані алкогольного сп’яніння, керуючи автомобілем марки «Рено Логан» та рухаючись по дорозі біля населеного пункту села Сокільники в Пустомитівському районі, перевищив дозволену швидкість, що призвело до виїзду на зустрічну смугу руху та зіткнення із автомобілем марки «Пежо Боксер».

«Унаслідок цієї дорожньо-транспортної пригоди пасажирка автомобіля «Рено Логан» від отриманих тілесних ушкоджень померла на місці події. Інші троє пасажирів даного транспортного засобу отримали тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості. Крім цього, тілесні ушкодження середнього ступеня тяжкості отримав і водій автомобіля марки «Пежо Боксер», – поінформували також у прокуратурі.

«У судових дебатах прокурор орієнтував суд на призначенні злочинцю покарання у виді п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки. Однак вироком Пустомитівського районного суду Львівської області від 12 грудня 2016 року злочинця на підставі статті 75 Кримінального кодексу України звільнено від відбування основного покарання у вигляді п’яти років позбавлення волі та встановлено іспитовий строк три роки», – розповіли також у прокуратурі.

«Цей вирок суду першої інстанції через неправильне застосування статті 75 Кримінального кодексу України, оскаржено прокуратурою області в апеляційному порядку. Відтак, ухвалою апеляційного суду Львівської області підтримано позицію прокуратури, а винуватця дорожньо-транспортної пригоди засуджено до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на три роки», – повідомили також сьогодні, 20 червня, в прес-службі прокуратури Львівської області.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів