Всеукраїнська наукова конференція з приводу століття армії УНР відбулася у Львові

13:34 5 листопада 2017 р.

Фото до новини


Фото: mil.gov.ua

Участь у Всеукраїнській науковій конференції «Українське військо в національній революції 1917-1921 років» взяли представники понад 20 науково-дослідних установ та вищих навчальних закладів з усіх регіонів України.

Про це повідомили в прес-службі міністерства оборони України, де розповіли: «У Національній академії сухопутних військ відбулась наукова конференція, присвячена 100-річчю армії УНР Участь у Всеукраїнській науковій конференції «Українське військо в національній революції 1917-1921 років» взяли представники понад 20 науково-дослідних установ та вищих навчальних закладів з усіх регіонів України».

«Організатори конференції поставили собі за мету проаналізувати та узагальнити історичний досвід національного військового будівництва, участь Українського війська у збройних конфліктах періоду національної революції 1917-1921 років  та особливості військової політики українських урядів. Також учасники конференції обговорили політичні передумови та організаційні основи національного військового будівництва», – поінформували також у Міноборони.

«Звертаючись до науковців-істориків, начальник Національної академії сухопутних військ, доктор історичних наук, професор генерал-лейтенант Павло Ткачук підкреслив, що такі наукові заходи сприяють ствердженню національної свідомості та дають поштовх до подальших наукових розвідок. Під час пленарного засідання з доповіддю «Зародження українського руху в російській армії (весна 1917 року)» виступив кандидат історичних наук, професор кафедри новітньої історії Київського національного університету імені Тараса Шевченка Григорій Савченко», – розповіли також у Міноборони.

«Директор Інституту українознавства імені Івана Крип’якевича НАН України, доктор історичних наук, професор Микола Литвин, розповів про російський чинник в українській революції 1917-1921 років. Темою доповіді директора Інституту європейської інтеграції Львівського національного університету імені Івана Франка, доктора історичних наук, професора Богдана Гудя стали українсько-польські військово-політичні стосунки у 1917-1921 років», – повідомили також у Міноборони.

«А радник заступника глави Адміністрації Президента України Василь Павлов виступив перед присутніми з доповіддю «Воєнна історія як елемент історичної політики в Україні (2014–2017): наука чи ідеологія, зміна форми чи змісту?». Окрім цікавих доповідей науковців, які проходили під час пленарного засідання та в ході роботи секцій, учасникам конференції було презентовано видання «Братня» навала. Війни Росії проти України ХІІ-ХХІ століть», – поінформували також у прес-службі міністерства оборони України.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів