У Львові заклали капсулу на місці Меморіалу Героїв Небесної Сотні

14:45 17 квітня 2018 р.

Фото до новини

17 квітня на «Губернаторських валах» відбулось урочисте закладення пам’ятної капсули з нагоди початку будівництва меморіалу пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Про це повідомили сьогодні, 17 квітня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли: «Участь у заході взяли представники влади Львова, родини учасників Революції Гідності, духовенство, автори проекту. Перед урочистостями начальник управління архітектури й урбаністики Юліан Чаплінський розповів про весь процес підготовки проекту Меморіалу, починаючи від оголошення конкурсу, закінчуючи сьогоднішнім закладенням капсули. Також він зазначив, що це чудова робота і проект, який стане не тільки затишним простором для львів’ян, а й місцем для увічнення пам’яті наших Героїв».

Юліан Чаплінський запевнив: «На макетах і на візуалізаціях часто не всі розуміють важливості цього місця. І це місце було обрано, як місце, яке, в першу чергу, є у самому центрі міста Львова, в оточенні соборів різних епох, в неймовірному ландшафтному середовищі. Проектом передбачено формування терас і площі, яка буде ще ширша і зможе вмістити ще більше людей для вшанування пам’яті і для тихого усвідомлення ролі, тої історичної події Майдану і тих людей, які віддали за це життя».

Начальник управління архітектури й урбаністики ЛМР також твердив: «Дійсно видно дуже асоціативні речі на цьому меморіалі. Кортенівська сталь, яка вжита як основний матеріал меморіалу, який, фактично, є вічний, асоціюється з цим вогнем Майдану. Пішоходи, неповносправні люди, особи різних вікових груп зможуть безперешкодно переходити повз міст, читаючи поденну хронологію Майдану. Тут відкриються нові видові точки, які львів’яни та гості міста часто не бачили. Відкриються також видові точки на Домініканський собор та на інші домінанти старого міста. Я сподіваюся, що це створить єдиний природній ансамбль, який буде лаконічно вплетений в розкішну архітектуру нашого міста».

У міськраді також нагадали: «У 2014-2015 роках було створено робочу групу з розробки завдання для конкурсу на кращу ідею вшанування пам’яті Героїв Небесної Сотні у Львові. У робочу групу ввійшли представники різних громадських організацій, члени родин учасників Революції Гідності. Результатом роботи цієї групи стало оголошення конкурсу на найкращу ідею вшанування Небесної Сотні».

«Проект, який буде реалізований, складається з двох частин – пішохідного моста, і площі з стелою у сквері. Між пагорбами вздовж вулиці Кривоноса буде пішохідний міст з пандусом, який матиме скульптурну природу і буде об’єктом всередині з експозицією Героїв. Цей міст буде виводити на терасу, яка зараз не експлуатується (зі сторони вул. Замкової), де буде створено площу і стелу, присвячену Героям Небесної Сотні. На місті майбутнього простору відкриваються гарні панорами на Львів. Станом на сьогодні ухвалою сесії виділено 15 мільйонів гривень на спорудження цього пам’ятника, роботи розпочнуть найближчим часом і вони триватимуть до лютого 2019 року», – поінформували також у міськраді.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів