У Львові вшанували полеглих американських пілотів

17:05 28 травня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба міністерства оборони України

Посадовці США, України, Польщі та військовослужбовці Національної академії сухопутних військ взяли учать в урочистих заходах, які відбуваються в рамках проведення Днів Америки у Львові.

Про це повідомили сьогодні, 28 травня, в прес-службі Львівської міськради, де також розповіли подробиці:

«Сьогодні, 28 травня, посадовці Сполучених Штатів Америки, України, Польщі та військовослужбовці Національної академії сухопутних військ взяли учать в урочистих заходах, що відбуваються в рамках проведення Днів Америки у Львові. У заходах взяли участь заступник Міністра оборони України з питань європейської інтеграції Ігор Долгов, командувач Сухопутних військ ЗС України генерал-лейтенант Сергій Попко, директор Департаменту воєнної політики, стратегічного планування та міжнародного співробітництва Міністерства оборони України – генерал-майор Анатолій Петренко, голова Львівської обласної державної адміністрації Олег Синютка, голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин, міський голова Львова Андрій Садовий, начальник Національної академії сухопутних військ — начальник Львівського гарнізону генерал-лейтенант Павло Ткачук.

З американської сторони були присутні надзвичайний та повноважний посол США в Україні Джеффрі Пайєтт, командувач Сухопутних військ ЗС США в Європі генерал-лейтенант Фредерік Бен Ходжес та представники об’єднаної багатонаціональної тренувальної групи «Україна». На початку заходів було покладено квіти до могил всесвітньо відомого українського письменника Івана Франка, а також автора безсмертної «Червоної рути» Володимира Івасюка.

Згодом було вшановано пам’ять американських пілотів, які поховані на Личаківському кладовищі. Нагадаємо, щороку американці в останній понеділок травня відзначають національне свято – День пам’яті.

Воно присвячене пам’яті американських військовослужбовців, що загинули у всіх війнах і збройних конфліктах, в яких США брали участь. Також високопосадовці поклали квіти до могил новітніх героїв – учасників проведення антитерористичної операції на сході нашої країни».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів