На Львівщині вшанували генерал-хорунжого УПА Олексу Гасина

11:00 18 липня 2016 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

У неділю, 17 липня, в селі Конюхів у Стрийському районі відбулися урочисті заходи з нагоди вшанування 109-ї річниці від дня народження українського політичного і військового діяча, генерал-хорунжого УПА Олекси Гасина (псевдо «Лицар»).

Про це повідомили сьогодні, 18 липня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації, де також розповіли подробиці:

«В урочистостях взяли участь діти, внуки та правнуки Олекси Гасина, а також  ветерани національно-визвольних змагань, представники влади та громадських організацій. Голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зазначив: «Історія героїчної боротьби українців на прикладі таких постатей, як Олекса Гасин, не дає права схибити зі шляху боротьби за територіальну цілісність України, яка сьогодні триває на сході держави. Я переконаний, що невдовзі Україна обов’язково постане такою, якою її хотів бачити мужній «Лицар», якою її бачать сьогодні наші новітні герої». 

Усі охочі поклали квіти до пам'ятника герою, а місцеві священники проведи чин панахиди. Окрім того, для всіх присутніх виступали учасники художньої самодіяльності сільського Народного дому, чоловічий муніципальний хор «Каменяр», дитячий ансамбль народних інструментів Братківської школи мистецтв, а також учні місцевої школи».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів