XIV Міжнародний економічний форум перебрався до Львівського університету імені Івана Франка (відео)

13:48 28 листопада 2014 р.

Фото до новини


Фото: vgolos.com.ua

Як повідомили в п'ятницю «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, провідні міжнародні експерти та керівники українського бізнесу, представники державної та місцевої влади, відомі громадські діячі зібрались в приміщенні Львівського національного університету імені Івана Франка для обговорення основних економічних проблем країни та пошуку способів їх вирішення.


Відео: Львівська міська рада

У прес-службі ЛМР повідомили сьогодні, 28 листопада, «Щоденному Львову», що провідні міжнародні експерти та керівники українського бізнесу, представники державної та місцевої влади, відомі громадські діячі зібрались в приміщенні Львівського національного університету імені Івана Франка для обговорення основних економічних проблем країни та пошуку способів їх вирішення. На відкритті ІІ дня Форуму з вітальним словом до присутніх звернувся міський голова Львова Андрій Садовий.

«Так сталось, що сьогодні у Львові є три форуми: Антикорупційний, туристичний і традиційний, щорічний економічний форум, який змінює свій формат. Якщо раніше це була виставка досягнень, то сьогодні – це дискусія, а це дуже важливо, адже нам слід знаходити мудрі рішення в цей непростий час.

Вчора я був на антикорупційному форумі, ми обговорювали корупцію, чому вона в Україні є, ми дійшли до думки, що це така національна традиція в країні. Як з тим боротись? Адже для всіх бізнесменів тема дуже важлива – треба просто брати мудрих людей на роботу та платити їм високу заробітну платню.

Треба шукати найкращих людей, ми маємо у світі успішні компанії, маємо успішні міста і людський потенціал – це основа основ. Ті люди, які працюють в підприємництві, які успішні в управлінні, мене добре розуміють.

Сьогодні буде цікава дискусія, яка стосуватиметься децентралізації, про це в Україні говорять останні 20 років, але нічого не роблять, тому що люди, які  приходять до центральної влади, вони мають бажання узурповувати і не хочуть нічого віддавати. Сьогодні з’явилась можливість щось зробити.

Інтуїтивно відчуваю, що є можливість цей бетон трохи розбити і дати владу в міста і регіони. Якщо цього не зробити, України не буде як держави.

І я часто цю тезу говорю, і коли у 2005 році це б зробили, цієї ситуації, яку сьогодні маємо в державі, не було б. Насправді, ми маємо дуже багато різних законів - одні кращі, одні гірші, але причиною цього є не закони – проблема відсутності адекватного кадрового потенціалу, який міг би ці закони застосовувати і впроваджувати їх в життя». 

ХІV Міжнародний Економічний Форум проходить за підтримки Львівської міської ради, Львівської обласної державної адміністрації, Львівської обласної ради, а також Програми Європейського Союзу «Підтримка політики регіонального розвитку в Україні», що фінансується Європейським Союзом».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів