Український e-commerce має величезний потенціал

00:31 31 липня 2014 р.

Фото до новини

За загальної чисельності жителів України 44,5 млн. тільки близько 20-21 млн. використовують інтернет. Серед них, за даними аналітичних фірм, близько 3 млн. купували у мережі. Типово найпопулярніші тут категорії товарів: цифрова техніка, побутова, комп'ютери, гаджети, а також взуття й одяг.

Компанія GfK Ukraine провела дослідження щодо переваг шопінгу в мережі у минулому році. Порівняно з 2012-м у 2013 році продаж в усіх товарних категоріях виріс на 6-18%. Крім того, комп'ютери, різноманітні електронні пристрої та побутову техніку у 2013 році купили 73% користувачів, тоді як у 2012 році цей показник був 64 відсотки. Це свідчить про зростання зацікавленості українців купувати товари он-лайн.

Лідерами продажу в інтернеті, як і звичайно, є мобільні телефони, смартфони, букрідери, периферія, веб-камери, дрібна і велика побутова техніка. Українці також вже освоїли інтернет-сервіси, такі, як аукціони і сайти порівняння цін. Тільки новачки та необізнані в ефективному інтернет-пошуку використовують пошукові системи й друкують, наприклад, “кондиционеры во Львове”, хоча на цьому сайті знайти необхідний товар набагато швидше та ефективніше, і ще й порівняти ціни.

Аналітики зазначають, що тенденція утворювати он-лайн-магазини поряд з офлайновими супермаркетами й далі буде розширюватися. Канали продажу стають комбінованими, щоб утримувати продаж. Також дуже помітно, що одяг і взуття майже наздогнали за обсягом продажу категорії комп'ютерної техніки, смартфонів і різної електроніки. Не втрачають своєї актуальності як он-лайн-категорії парфуми, косметика, подарунки, аксесуари.
У цілому багато досліджень щодо української інтернет-комерції свідчать, що Україна не поступається країнам Європи за основними параметрами використання мережі. іакож помітно, що потенціал Інтернету як каналу для здійснення повного циклу покупки, зростає.

Інтернет залучає покупців зручністю, заощадженням часу. Для інтернет-магазинів он-лайн-продаж має перевагу у невеликих податках і низькому порозі входження. Багато співвітчизників розуміють переваги інтернет-купівлі, а збільшення культури он-лайн-продажу, коли магазини враховують усі недоліки, які були на ранніх етапах української електронної комерції, підвищує популярність шопінгу в інтернеті. Варіативність і надійність он-лайн-сплат, можливість сплачувати після доставки готівкою, співпраця магазинів зі сервісами доставки і відкриття філіалів своїх магазинів, де можна подивитись у реальному вигляді товар – усе це сприяє зростанню лояльності покупців, а значить, і збільшенню обсягів продажу у магазинах.

А оскільки проникнення інтернету розповсюджується доволі швидко і щорічно кількість доступних гаджетів також значно розширюється, то он-лайн-купівлі мають всі шанси в нашій країні стати набагато популярнішими, ніж зараз. Треба лише трошки часу.

За матеріалами Price.ua.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів