Син Януковича за півроку збагатився втричі - Bloomberg

11:10 3 січня 2014 р.

Фото до новини


Фото: odvesti.com

Статок старшого сина президента Віктора Януковича Олександра за минулі півроку збільшилося майже утроє - до 510 мільйонів доларів.

Про це говорить рейтинг 300 найбільш заможних людей, складений агентством Bloomberg.

Статус найбагатшої людини світу втримав за собою засновник і голова ради директорів компанії Microsoft Білл Гейтс.

Йому вдалося збільшити свій капітал на 15,8 мільярда доларів - до 78,5 мільярда доларів. Цьому сприяло, зокрема, те, що акції корпорації за рік виросли в ціні більше, ніж на 30%. Зросла вартість і багатьох інших активів Гейтса.

Друге місце в списку посів мексиканський магнат Карлос Слім, на рахунках якого понад 73 мільярди доларів. Для нього минулий рік був не настільки вдалим. Слім не тільки поступився місцем найбільш заможної людини у світі Гейтсу, але й втратив близько 1,4 мільярда доларів.

Третє місце в рейтингу дісталося найбагатшій людині в Іспанії, засновникові торговельної імперії Inditex Амансіо Ортезі, чий статок оцінюють у 66,4 мільярда доларів. Ортезі вдалося за підсумками року заробити майже 9 мільярдів доларів.

З російських мільярдерів, як відзначають експерти Bloomberg, найбільш успішним 2013 рік був для співвласника великої роздрібної торговельної мережі "Магніт" - Сергія Галицького. Він став багатшим на 5,3 мільярда доларів, і його статок оцінюється в 13,8 мільярда доларів.

Найбагатшим росіянином залишився бізнесмен Алішер Усманов, чий капітал за рік виріс майже до 20 мільярдів доларів.

Незважаючи на кризи, найбагатші люди планети в 2013 році стали ще багатшими. Вони збільшили свій сукупний статок на 524 мільярда доларів.

Найбільш прибутковими в зазначений період були галузі економіки, пов'язані з високими технологіями.

На 31 грудня 2013 року сукупний статок 300 щасливців склав 3,7 трильйона доларів.

З учасників списку лише 70 за підсумками року мали фінансові втрати.





Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів