«Свобода» не хоче бачити у новій ВР «людей Медведчука, агентів ФСБ Росії, представників злочинних ДНР і ЛНР»

14:07 8 липня 2014 р.

Фото до новини

Фракція ВО «Свобода» у ВРУ запропонувала на розгляд парламенту свій законопроект щодо проведення виборів до Верховної Ради за пропорційною системою з відкритими списками і закликала партнерів по коаліції, Президента України разом узгодити текст виборчого закону.

Про це заявила народний депутат України від ВО "Свобода" Галина Чорна на сесії Львівської обласної ради 8 липня 2014 року. За її словами, фракція ВО "Свобода" запропонувала скоротити кількісний склад наступного парламенту до 300 депутатів і обирати його за пропорційною системою з відкритими списками, тобто за тими принципами, на яких наголошував Майдан.

"На сьогодні діє старе виборче законодавство. І якщо би зараз відбувалися вибори, то вони проходили б за цим старим законодавством, яке розробили політтехнологи Януковича. На сьогодні найголовніше – змінити виборче законодавство. Якщо вибори відбуватимуться із мажоритарною складовою, а не за пропорційною системою з відкритими списками, ми можемо отримати не український парламент, а структуру, в яку потраплять люди Медведчука, агенти ФСБ Росії, представники злочинних ДНР, ЛНР тощо", – зазначила Галина Чорна.

За словами народного депутата, фракція ВО "Свобода" запропонувала на розгляд парламенту свій законопроект за пропорційною системою з відкритими списками та закликала партнерів по коаліції, Президента України разом узгодити текст виборчого закону на пропорційній основі з відкритими списками. Необхідно спільно розробити план дій щодо ухвалення нового закону про вибори, в якому передбачити скасування депутатської недоторканності, скорочення кількості депутатів до 300, процедуру відкликання громадою депутатів, встановити дату виборів тощо.

Таке повідомлення поширила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів