Стало відомо, хто є головними споживачами туристичних та курортних послуг на Львівщині

16:46 8 березня 2024 р.

Фото до новини

Найбільшу суму туристичного збору сплатила Львівська громада – 5 млн 342 тис. 949 грн.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Львівщина другий рік поспіль тримає лідерство. Державне агентство розвитку туризму України дослідило податкові надходження від туристичної галузі по регіонах за 2023 рік. Як відомо, торік Львівська область із сумою 46 млн 85 тис. грн була лідером і по сплаті туристичного збору. За перші два місяці цього року сума туристичного збору в області сягнула 9 млн 629 тис. грн. 

Найбільшу суму туристичного збору сплатила Львівська громада – 5 млн 342 тис. 949 грн. Друге місце займає по сплаті займає Трускавецька громада – 1 млн 711 тис. грн. Східницька, Зимноводівська і Славська громади також увійшли до першої п’ятірки. 

Читайте також Народні доми у горах Львівщини перетворюють на туристичні етнофолькцентри

Серед відвідувачів регіону внутрішні туристи, зокрема споживачами туристичних та курортних послуг є чимало військових та членів їхніх сімей, а також значну частку займають представники міжнародних організацій, які обирають Львів з метою ділового туризму, організації конференцій та тренінгів. 

«Існують думки, що туризм не є пріоритетним під час війни, але цифри говорять про значний потенціал цього напрямку для наповнення бюджету. Переконаний, що надходження могли б бути і більшими, якби готельєрам не доводилось боротися за туриста із тіньовим сектором, що негативно впливає на розвиток галузі гостинності», – зазначив керівник управління туризму та курортів Львівської ОВА Тарас Лозинський.  

Також, за словами управлінця, важливо звернути увагу на цільове використання коштів від туристичного збору, яке слід скеровувати на розвиток туристичної інфраструктури та подібні проєкти, що забезпечить стале зростання нашого туристичного потенціалу.

Нагадаємо, у 2020 році за туристичним збором Львівщина посіла третю позицію з показником - 11,786 млн грн після Києва (34,692 млн грн) й Одещини (15,177 млн грн).

Читайте також: Нові туроб’єкти відкрили у громадах Львівщини: що цікавить мандрівників

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів