«Сланцеву» угоду закликали не погоджувати ще дві сільради на Львівщині

14:12 2 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Бо вважають, що суперечить їхнім інтересам та загрожує довкіллю.

Як повідомляє прес-служба обласного осередку ВО «Свобода», депутати селища міського типу Олесько й села Купче в Буського районі Львівщини одноголосно ухвалили вчора, 1 жовтня, на своїх сесіях рішення закликати депутатів облради не узгоджувати угоду про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться на так званій Олеській площі. Бо громади сіл, територією яких вона пролягає, вважають, що ця угода суперечить їхнім інтересам та загрожує довкіллю.

Сільські ради аргументують свою позицію тим, що угода не пройшла комплексної державної експертизи згідно з частиною 2 статті 11 Закону України «Про угоди про розподіл продукції». І що в цій угоді не передбачено гарантій для територіальних громад на отримання не менш як 10% вартості прибуткових вуглеводнів та страхового покриття потенційних ризиків, пов’язаних з реалізацією цієї угоди.

Нагадаємо відтак, що вчора, 1 жовтня, «Щоденний Львів» повідомляв про заклик сільрад Гумниськ та Новосілок Буського району Львівщини не голосувати за узгодження «сланцевої» угоди доти, поки не буде дотримано їхніх вимог. А 11 вересня «Щоденний Львів» навів висновок експерта Національного екологічного центру України Олена Міскун – «розробка сланцевого газу означатиме забруднення нових територій».

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів