Дві сільради на Львівщині – проти видобутку у них сланцевого газу

16:54 1 жовтня 2013 р.

Фото до новини

Відтак закликали депутатів облради не голосувати за угоду з компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.».

Прес-служба обласного осередку ВО «Свобода» повідомляє, що сільради Гумниськ та Новосілок Буського району Львівщини закликали на своїх позачергових сесіях 30 вересня 2013 року депутатів обласної ради не голосувати за узгодження угоди між Україною, компанією «Шеврон Юкрейн Б. В.» й ТзОВ «Надра Олеська» про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуть у межах ділянки «Олеська», доти, поки не буде дотримано їхніх вимог. А депутатові облради Богданові Козаку, обраному в їхньому мажоритарному виборчому округу, доручили не підтримувати цю угоду.

Свою позицію сільради аргументують тим, що ця угода не пройшла комплексної державної експертизи, й що у ній не передбачено гарантій для територіальних громад на отримання не менш як 10 відсотків вартості прибуткових вуглеводнів та страхового покриття потенційних ризиків, пов’язаних з реалізацією цієї угоди.

Нагадаємо відтак, що, на думку експерта Національного екологічного центру України Олена Міскун, «розробка сланцевого газу означатиме забруднення нових територій». Повідомлялося також, що голова парламентського комітету з питань екологічної політики, природокористування та ліквідації наслідків Чорнобильської катастрофи Ірина Сех звернулася в Генпрокуратуру з проханням перевірити відповідність «сланцевої угоди» законодавству України.

dailylviv.com

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів