Новий офіс поліції і реконструкція 6 відділень: у Львові обіцяють захистити людей за 6 млн євро

13:51 26 січня 2021 р.

Фото до новини

Цього року планують закінчити проєкт «Створення системи швидкого реагування на інформацію про злочини та інші події у м. Львові». Вартість проєкту - 6 млн євро.

По це йшлося учора, 25 січня, на засіданні комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Львівської облради, пише DailyLviv.

Проєкт реалізують у рамках Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна. А його головним беніфіціаром є головне управління Національної поліції у Львівській області.

Більшу частину суми сплачує Євросоюз, а облрада дофінансовує цей задум. Загальний бюджет - 6 млн євро.

Мета проєкту - вирішити проблему тривалого часу очікування на допомогу у випадках скоєння злочинів та інших інцидентів у Львові.

"Зараз середній час очікування становить 20 хвилин, але може досягати і 40 хвилин. Усі, як мешканці міста, так і відвідувачі, повинні відчувати себе захищеними та мати можливість своєчасно отримати допомогу. Проєкт допоможе регіональним та місцевим органам влади відвішувати спільні виклики у сфері безпеки,- йдеться у проєкті.

За даними соціологічного опитування, проведеного у Львові, лише 76% мешканців почувають себе безпечно у місті вдень і лише 40% вночі. Впровадження проєкту має на меті збільшити ці показники до 85% вдень та 60% вночі. Час очікування допомоги зменшиться з 15 до 5 хвилин.

Для досягнення цієї мети у Львівській облраді планують завершити будівництво нової адміністративної споруди та обладнати її системою, що збирає дані, отримані від міських камер відеоспостереження; також буде проведено реконструкцію шести відділень поліції у Львові, а нова адміністративна будівля отримає інтегровану мультисервісну телекомунікаційну систему.

Крім того, переконують в облраді, поліпшиться підсистема зв'язку у надзвичайних ситуаціях, що базується на оперативній інформації та моніторингу реагування на злочини, а також буде створена мережа передачі даних із камерами відеоспостереження. Основна мета - скоординувати співпрацю аварійних служб для гарантування безпеки та надання необхідної допомоги мешканцям Львова та відвідувачам.

За інформацією, яка є на сайті Програми транскордонного співробітництва Польща-Білорусь-Україна 2014-2020, проєкт почали реалізовувати у листопаді 2018 року. А планують закінчити у січні 2021 року.

Часу, нібито, й не залишилося.

Личаківський та Галицький відділи поліції об’єднані у Львівське районне управління і змінили адресу

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів