На Винниківському ринку у Львові подорожчали цитрусові та яблука

14:07 25 лютого 2015 р.

Фото до новини


Фото: panoramio.com

Апельсини ще 10 днів тому коштували 22 гривні. Сьогодні – 30.

«Ціни зросли. На деякі продукти навіть у два рази», – повідомила сьогодні, 25 лютого, інформаційна агенція «Медіастар», конкретизуючи при цьому:

«Зважаючи на різку зміну курсу валют, ми вирішили дізнатись про ціни на одному із львівських ринків. Так, ціни на вітчизняні продукти – молоко, масло, сир, яйця, м'ясо не змінились. 

Інша річ – заморські фрукти. Веселий чоловік з азербайджанським акцентом на Винниківському ринку скаржиться, що покупців поменшало.

Пані Таїсія, покупець, каже, що підвищення ціни не відлякало її від покупки фруктів тільки тому, що рідко їх купує.  «Апельсини ще 10 днів тому коштували 22 гривні. Сьогодні – 30», – каже продавець і турботливо передає покупцеві цибулю.

Розпитуємо про ціни на лимони.  «Якщо тиждень тому кілограм жовтавого коштував 25 гривень, то сьогодні доведеться викласти цілих 48. Раніше брали кілограм, сьогодні вже не можуть собі це дозволити сьогодні – беруть 1 штуку», – скаржиться пан Ельмердан. 

Що стосується яблук – ціни ростуть стабільно. За останній тиждень ті, які коштували 9, тепер лежать під ціновою позначкою 12.50. Пані Люда, ятку якої бачимо на виході з ринку, зізнається, що коли ціни на цитрусові зросли до 40, вона відмовилась від замовлення і тепер продає лише яблука».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів