Муніципальні субсидії вже отримали цього року більше тисячі львівських сімей

16:43 15 вересня 2014 р.

Фото до новини


Фото: zaxid.net

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, їм виплачено в 2014-му 914 тисяч грн.

Як повідомили сьогодні, 15 вересня, «Щоденному Львову» в прес-службі міської ради, муніципальні субсидії отримали в 2014 році в нашому місті більше тисячі сімей. У повідомленні також зазначено: 

Управління соціального захисту Львівської міської ради нагадує мешканцям, що окремі групи львів’ян, які отримують державну житлову субсидію, можуть претендувати й на отримання муніципальної субсидії, яка відшкодовується за рахунок коштів міського бюджету міста Львова. Нагадаємо, що муніципальні субсидії призначають мешканцям Львова, згідно з рішенням виконавчого комітету від 01.03.2002 №80 «Про заходи щодо соціального захисту окремих категорій громадян» (зі змінами і доповненнями).

«Муніципальна субсидія на оплату житлово-комунальних послуг призначається cім’ям для покриття 10% обов’язкового відсотку платежу, який необхідно сплатити заявником, виключно після призначення державної субсидії на оплату житлово-комунальних послуг.  В окремих випадках, за рахунок коштів місцевого бюджету, передбачених для надання муніципальних субсидій, виходячи з конкретних обставин сім’ї, субсидія призначається для покриття 15% обов’язкового відсотку платежу, або якщо визначена категорія громадян отримує інші доходи, крім пенсії, на підставі акту обстеження матеріально-побутових умов», – повідомила начальник відділу пільг, соціальних допомог та компенсаційних виплат управління соціального захисту ЛМР Леся Дронь.

Право на муніципальну субсидію мають такі непрацюючі категорії громадян: ветерани УПА – учасники бойових дій УПА та інваліди війни УПА; малолітні політичні в’язні сталінських таборів; вдови ветеранів УПА та вдови політичних в’язнів; сім’ї, у яких проживає двоє і більше інвалідів; інваліди по зору 1 та 2 груп; одинокі, непрацюючі інваліди 1 або 2 групи загального захворювання та 3 групи, які мають заключення психіатричної медико-соціальної експертної комісії; діти-сироти.

«Для призначення муніципальної субсидії львів’янам, які можуть претендувати на цей вид допомоги, необхідно звернутись у «єдині приймальні» районних відділів соціального захисту та подати: заяву встановленої форми, документ, який підтверджує соціальний статус заявника (копія довідки МСЕК, копія посвідчення про встановлення статусу та ін.). Загалом же з січня по вересень 2014 року призначено сім’ям муніципальну субсидію на загальну суму 914 тис. грн.», – розповідає заступник начальника управління соціального захисту Львівської міської ради Ольга Сільчак.

Записатись на прийом в «єдину приймальню» в режимі «он-лайн» чи отримати більше інформації про різні види допомог можна на сайті «Львів соціальний»: http://www.social.lviv.ua.

Контакти відділів соціального захисту районів міста Львова:

Галицький (вул. Ф. Ліста, 5): тел.:  261-44-50

Личаківський (вул. Театральна, 10): тел.:  235-71-62

Залізничний (вул. І. Виговського, 34): тел.:  295-82-28

Франківський (вул. Генерала Т. Чупринки, 85): тел.:  237-50-81

Шевченківський (вул. В. Липинського, 11): 252-28-40

Сихівський (просп. Червоної Калини, 66): 254-64-80».

Як інформував «ЩЛ», житлові субсидії отримали в 2014 році 14,3 тисячі львівських сімей.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів