Міненерго має намір розпочати на Львівщині будівництво нової шахти з видобутку вугілля

17:52 8 квітня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як передали в середу «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, завтра на нараді в ЛОДА розглядатимуть можливість будівництва нової шахти поблизу Червонограда й Сокаля.

У прес-службі облдержадміністрації повідомили сьогодні, 8 квітня, «Щоденному Львову»:

Держава має намір розпочати будівництво нової шахти з видобутку вугілля на Львівщині. Про це сьогодні, 8 квітня, під час робочого візиту на шахту «Межирічанська» повідомив перший заступник міністра енергетики та вугільної промисловості України Ігор Мартиненков.

Він також уточнив: «Завтра на нараді у Львівській ОДА ми розглядатимемо можливість будівництва нової шахти. Запаси вугілля становлять триста мільйонів тонн». 

За словами голови облдержадміністрації Олеги Синютки, йдеться про Любельське родовище, що поблизу Червонограда і Сокаля. «Це абсолютно нове родовище, в яке інвестуватимуться не лише державні, а й приватні кошти», – зазначив очільник ЛОДА.

Він також звернув увагу, що Львівсько-Волинський вугільний басейн має велику перспективу. «Сьогодні наш вугільний басейн залишається основним джерелом отримання вугілля для теплоелектроцентралей України. І ми повинні зробити все для залучення інвестицій в розробку інших родовищ та збільшення обсягів видобутку вугілля», – додав Олег Синютка».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів