Львів’яни перекрили дорогу Львів-Краковець – обороняють таким чином городи від забудови (відео)

14:49 18 липня 2014 р.

Фото до новини


Фото: YouTube

Пікетувальники обурюються: «Люди живуть з тих городів, тому ми їх не віддамо».


Відео: tvzikua

Західна інформаційна корпорація розповіла сьогодні, 18 липня, в повідомленні «Через будівництво індустріального парку люди перекривали дорогу Львів-Краковець»:

«Учора, 17 липня, мешканці Рясного-Руського, що неподалік Львова, перекрили автотрасу Львів-Краковець. Таким чином люди протестували, адже їхні городи почали забирати під масштабне будівництво.

Про це йдеться у сюжеті журналіста перших західноукраїнських новин «Огляд дня» (щобудня о 21:00 на телеканалі ZIK) Тетяни Кузьмінчук. Люди розповіли: понад 20 років користувалися городами, які ще належать до сільської ради, але тепер на цих землях планують звести індустріальний парк. Вже навіть почали рити перші траншеї.

«Я побачив, що приїхав трактор та почав рити людські городи. Вже знищив одне поле і намагався доїхати до другого, але люди завадили. Коли ж ми звернулися до робітників, нам сказали, що тут збираються споруджувати індустріальний парк», – розповів землевласник Єгор Сухецький.

«Люди живуть з тих городів, тому ми їх не віддамо. Садовий буде собі робити славу, що він збудував індустріальний парк», – обурювались пікетувальники.

У міській раді запевнили: індустріальний парк все ж таки буде. Земельна ділянка, згідно з усіма документами, є власністю міста. Законно користуватися тією землею селяни могли лише за Радянського союзу.

«Люди самовільно захопили городи і там самовільно господарюють. Ми неодноразово наголошували, щоб вони звільнили земельну ділянку. Навіть зробили загальні збори в сільській раді, щоб ту земельну ділянку більше не обробляли, тому що вони не зберуть урожай і не посадять», – повідомив начальник управління природних ресурсів та регулювання земельних відносин Михайло Бокало.

Та люди цю землю досі вважають своєю і запевняють: якщо до них не дослухаються, перекриватимуть дорогу знову. Та цього разу вже на довше».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів