Гривню стабілізують

13:37 6 лютого 2014 р.

Фото до новини


Фото: tsn.ua

Стан бюджету і платіжного балансу економіки дають НБУ підстави почуватися впевнено, – заявив керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький.

Керівник групи радників голови Нацбанку Валерій Литвицький заявив у четвер, що ситуація на валютному ринку є "керованою і має перспективу стабілізації". За його словами, нещодавнє падіння гривні спричинене переважно ситуативними факторами, зокрема невизначеністю щодо подальшого розвитку політичної ситуації. Адже невідомо, хто стане новим прем'єром, на яких принципах формуватимуться стосунки між різними гілками влади і чи буде змінено Конституцію, зазначив пан Литвицький.

Він також заявив, що стан бюджету і платіжного балансу економіки дають НБУ підстави почуватися впевнено, а "ситуативні обставини відійдуть", повідомляє кореспондент BBC Україна.

"Треба зняти невизначеність та очікування, і курс стабілізується", - заявив він.

Керівник групи радників голови Нацбанку також заявив, що оскільки в 4 кварталі минулого року вперше за більше, ніж рік відбулося зростання економіки, можна говорити про припинення рецесії в Україні, але не можна з впевненістю сказати, що українська економіка стала на шлях відновлення.

"Економіки вийшла у прикордонну зону, де немає ані зростання, ані падіння. Тільки у першому кварталі цього року ми побачимо, чи дійсно відновиться зростання", - заявив він.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів