Голова ЛОДА просить Міненерговугілля розрахуватися з гірниками Львівщини

22:11 3 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

Як повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, Олег Синютка адресував Міністерству енергетики та вугільної промисловості України звернення, в якому заплатити «Львіввугіллю» за відвантажене «чорне золото», аби воно погасило зарплатні борги і розрахувалося з кредиторами.

«Львівська ОДА звернулась до Міненерговугілля з приводу критичної ситуації у вугільній галузі», – повідомили у вівторок «Щоденному Львову» в прес-службі облдержадміністрації, конкретизуючи при цьому:

«Відповідне звернення до Міністерства енергетики та вугільної промисловості України сьогодні підписав голова Львівської ОДА Олег Синютка. Зокрема, йдеться про напружену ситуацію, яка склалась на ДП «Львіввугілля» із заборгованістю виплат заробітної плати працівникам підприємства.

На сьогодні вона становить 140 млн. грн. За словами керівника області, основною причиною боргу є невиплата коштів ДП «Вугілля України» за отримане вугілля у сумі 158,9 млн.грн.

Олег Синютка просить втрутитись керівництво міністерства та виділити кошти Львіввугіллю за відвантажене вугілля, що дозволить львівському підприємству погасити зарплатні борги і розрахуватись із кредиторами. Як наголосив керівник ОДА, важливо також призначити на посаду керівника ДП «Львіввугілля» людину, котра матиме підтримку у трудових колективах та довіру шахтарів».

Як інформував «ЩЛ», голова Незалежної профспілки гірніків України Михайло Волиненець повідомив у вівторок, що в Червонограді почалося справжнє повстання шахтарів, бо «їм просто немає з чим повертатися по домівках», натомість голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин повідомив у вівторок: «Шахтарі ДП «Львіввугілля», які провели мітинг протесту і віче на головній площі Червонограда, вирішили розблокувати усі під`їзні дороги до міста, проте продовжити страйк».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів