Шахтарі «Львіввугілля» вирішили розблокувати дороги, але продовжать страйк (відео)

19:05 3 березня 2015 р.

Фото до новини


Фото: firstsocial.info

Голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин повідомив у вівторок: «Шахтарі ДП «Львіввугілля», які провели мітинг протесту і віче на головній площі Червонограда, вирішили розблокувати усі під`їзні дороги до міста, проте продовжити страйк».


Відео: «Телеканал «15»

«Дорогу розблокують, але на роботу не вийдуть, поки не будуть виконані всі їхні вимоги. Таке рішення ухвалили на своєму віче шахтарі ДП «Львіввугілля», – повідомив сьогодні, 3 березня, кореспондент агенції Укрінформ, конкретизуючи при цьому:

«Шахтарі ДП «Львіввугілля», які провели мітинг протесту і віче на головній площі Червонограда, вирішили розблокувати усі під`їзні дороги до міста, проте продовжити страйк», – зазначив голова Львівської територіальної організації Профспілки працівників вугільної промисловості України Олег Турчин.

За його словами, гірники виклали свої вимоги в листі до Президента України Петра Порошенка. Головні з них – виплата заборгованої зарплати за грудень до п`ятниці, відставка галузевого міністра Володимира Демчишина, державне фінансування вугільної галуз, забезпечення належних умов праці тощо. Такі самі листи будуть відправлені в органи влади усіх рівнів.

Своєю чергою, Львівська ОДА звернулась до Міненерговугілля з приводу критичної ситуації із заборгованістю виплат, яка склалась на ДП «Львіввугілля». На сьогодні вона становить 140 мільйонів  гривень. Головною причиною боргу є невиплата коштів ДП «Вугілля України» за отримане вугілля у сумі 158,9 мільйонів гривень.

Нагадаємо, шахтарі державного підприємства «Львіввугілля» проводять акцію протесту у Червонограді. Перед тим вони перекрили усі дороги, які ведуть до цього міста та мітингували на його головній площі. Крім блокування дороги, шахтарі вдалися до страйку. 3 березня на роботу не вийшли працівники жодного із 7 вуглевидобувних підприємств. 

Гірники протестують проти припинення державної фінансової підтримки вугільної галузі Західної України, що приведе до повного її занепаду, а Червоноград стане мертвим містом. Також вимагають покращення умов праці та погашення боргів із заробітної плати за два місяці. Крім того, вони домагаються відставки міністра енергетики.

Раніше Міненерговугілля пообіцяло погасити  50 відсотків зарплати за грудень минулого року до 17 лютого, а повний розрахунок за грудень мав відбутися до 27 лютого. Однак цю  обіцянку не виконано. Учасники протесту заявили, що не вийдуть на роботу доти, поки влада не задовольнить їхні вимоги».

Як інформував «ЩЛ», голова Незалежної профспілки гірніків України Михайло Волиненець повідомив у вівторок, що в Червонограді почалося справжнє повстання шахтарів, бо «їм просто немає з чим повертатися по домівках».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів