«Дорожню карту» реформ в Україні створять за кілька тижнів

14:21 20 січня 2015 р.

Фото до новини

Єврокомісія намагається надати Україні максимальну допомогу в здійсненні необхідних реформ, відповідну «дорожню карту» буде створено за кілька тижнів. Про це заявив комісар ЄС з питань європейської політики сусідства і переговорів про розширення Йоганнес Ган у Брюсселі, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

"Найкраще - досягнути успіху в економічному плані і пізніше - в соціальному плані", - сказав комісар. Він зазначив, що український уряд подав амбітну програму реформ, і зараз Єврокомісія і уряд України працюють над створенням конкретної "дорожньої карти" з їхньої реалізації.

Ган наголосив, що ця програма буде містити щоквартальні етапи, що уможливить краще оцінювати досягнутий прогрес, а також швидше визначати проблемні питання, які потребують підвищеної уваги.

"Це (створення програми – ред.) має бути завершено через кілька тижнів. Оскільки наша ідея - провести відому конференцію інвесторів наприкінці першого - на початку другого кварталу", - сказав єврокомісар.

Зазначимо, у Європейському парламенті розглядають розробку так званого європейського "плану Маршалла" для України. Про це йдеться в проекті резолюції Європарламенту щодо ситуації в Україні, розробленій групою депутатів від Європейської народної партії (має найбільшу фракцію в Європейському парламенті, що налічує 264 європарламентаря з 751 - ред.).

"(Європарламент) закликає Єврокомісію розробити європейський "план Маршалла" для України, який буде підтримувати новостворений проєвропейський уряд і його реформи; пропонує внести до цього плану пріоритети, матеріальні орієнтири і графіки виконання, дозволяючи прив'язувати фінансову допомогу до конкретних реформ секторів", - йдеться в проекті резолюції.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

Newsru.ua

 

новобудови Львів