Дев’ять з десяти працівників міськради треба звільнити, – кандидат в мери

19:41 1 жовтня 2015 р.

Фото до новини

Цього року в міський бюджет Львова було закладено 14 мільйонів гривень для соціальних допомог, які особисто мер міста має роздавати соціально незахищеним громадянам. І аналогічно – по 30 тисяч гривень на кожного депутата для такої ж роздачі. Вважаю, що це прихований підкуп виборців, тому що, якщо кожній бабусі дати по тисячу чи навіть 500 гривень особисто від мера, то це гарна мерська кампанія, навіть без якоїсь іншої конкуренції.


Відео: Львівський прес-клуб

Про це сьогодні, 1 жовтня, під час четвертих публічних дебатів на тему: «Хто з кандидатів у міські голови Львова збере найбільше коштів для самоврядної громади міста і як це зробить?», які відбулися у Львівському прес-клубі,  заявила кандидат  на посаду міського голови Львова від партії «Сила людей»
Оксана Жолнович.

Також, на її думку, в міськраді надзвичайно роздуті штати. Причому, дуже багато людей працюють за мізерну зарплату. А правильно буде більшість звільнити, а їхню зарплату платити тому, хто працює.

- Ті зарплати, які у нас сьогодні отримують рядові працівники міської ради, – недостойні для того, щоби люди сьогодні ефективно виконували свою роботу. Але разом з тим і той апарат, який там є, завеликий, щоби ту роботу виконували ефективно. Я маю на увазі, що має бути 10, 20, 30 працівників. Хай краще ці люди отримують 5, 6, 10 тисяч гривень. Але це буде одна людина замість десятьох. Вона впорається з тим обсягом роботи і буде зацікавлена в роботі. А сьогодні ми маємо сотню, дві, три різних працівників, які просто переносять папери, відбувають свій час і не додають містові нічого ефективного, - вважає кандидат на посаду мера Львова.

Відповідаючи на запитання про джерела фінансування міста кандидат сказала:

- Якщо ми говоримо про міський бюджет, про накопичення коштів, то потрібно говорити про декілька складових . Це – саме накопичення, за рахунок чого ці кошти будуть формуватися. І тут в кожної громади не так вже й багато інструментів для впливу, бо основне наповнення бюджету здійснюється за рахунок відрахувань від податків. Основними місцевими податками є податки на майно, нерухомість, транспортний та плата за землю. З них найвагомішим є плата за землю. Щодо податку на нерухомість, то у нас виникає дуже багато застережень і з приводу його формування, і з приводу визначення базової ставки. Знаю точно, що на сьогодні Львівська міська рада зробила дуже багато пільг та винятків при адмініструванні цього податку. Тому, думаю, що в структурі цілого бюджету він не буде багато займати великої кількості надходжень. Що стосується податку на операції з транспортом, то я вважаю, що він неефективний.
Найбільш вагомими є загальнодержавні податки і найбільший – податок з доходів фізичних громадян. Він в вагомій масі залишається у Львові. Це 60%. От про його накопичення варто говорити. Збільшити його можна тільки шляхом робочих місць на території міста. І тут очільники громади не мають такого великого впливу, - каже Оксана Жолнович.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів