Депутати Львівської облради прийняли бюджет Львівщини на 2015 рік (+відео)

15:38 20 січня 2015 р.

Фото до новини

Депутати також звернулися до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо фінансової підтримки Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки.


Відео: телеканал «ZIK»

Під час розгляду питання про бюджет Львівської області на 2015 рік на сесії облради голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка наголосив, що обласний бюджет на 2015 рік, по-перше, став суттєво меншим, а по-друге, достатньо ризикованим. У проекті обласного бюджету значно скорочено кількість податків, зборів і платежів, що формують дохідну частину місцевих бюджетів, а також змінено нормативи зарахування окремих видів доходів і порядок адміністрування деяких податків і платежів.

Керівник виконавчої гілки влади в області також зазначив, що, враховуючи нові законодавчі зміни, з точки зору децентралізації і можливостей обласний бюджет суттєво втратив.

«Нам не слід очікувати, що при перегляді бюджету щось суттєво зміниться. Тому треба зрозуміти реалії 2015 року і виходити з тієї ситуації, яка є. Адже ми відповідальні не лише за обласний центр і великі міста, але й цілий ряд інших територій Львівщини», - резюмував Олег Синютка.

Після голосування голова Львівської ОДА Олег Синютка звернувся до депутатів з пропозицію долучитися до обговорення переліку об’єктів, які ЛОДА подаватиме на фінансування з державного регіонального фонду, а також до затвердження переліку доріг, ремонт яких планують провести у 2015 році.

Про це провідомила прес-служба ЛОДА.

А сайт Львівської обласної ради повідомляє, що сьогодні на сесії депутати звернулися до Кабінету Міністрів України та Верховної Ради України щодо фінансової підтримки Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013-2017 роки.

«Питання забезпечення молоді житлом є пріоритетним завданням держави. Впродовж 15 років найбільш популярним для молоді є механізм пільгового довготермінового кредитування молоді на будівництво (реконструкцію) або придбання житла, який впроваджується в рамках виконання Державної програми забезпечення молоді житлом», - зазначається у зверненні.

Також депутати наголошують, що саме завдяки дії механізму Державної програми понад 11 тисяч сімей, з яких 382 у Львівській області, придбали власне житло. Проте сьогодні більше ста тисяч молодих сімей, з яких 592 молоді сім`ї у Львівській області, все ще потребують поліпшення житлових умов.

Відтак, зважаючи на важливість та актуальність вирішення житлової проблеми молоді, враховуючи загострення житлового питання із забезпечення молоді житлом, депутати звернулись до парламенту та уряду України з проханням закласти у Державному бюджеті на 2015 рік кошти для реалізації Програми.





Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів