Депутати Львівської облради "під газом" вибирають між Росією і США

11:44 3 жовтня 2013 р.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради може вирішитися найдорожче питання, яке тільки колись доводилося розглядати місцевим депутатам.

Сьогодні на сесії Львівської обласної ради може вирішитися найдорожче питання, яке тільки колись доводилося розглядати місцевим депутатам, - питання видобутку сланцевого газу. Від цього залежить не лише енергетичний вектор України: Схід чи Захід, Росія чи США, але й економічна вигода кількох олігархічних груп, зорієнтованих на контроль енергетичних ресурсів - зовнішніх і внутрішніх. 

Тому за навіть найкращими політичними і екологічними гаслами депутатів, що належать до різних фракцій, важко зрозуміти глибину і рівень лобіювання ними інтересів фінансових груп, до яких вони близькі офіційно або неофіційно.

Народний депутат Ірина Сех (ВО "Свобода") сказала з трибуни, що багатьох депутатів обласної ради залякали перевірками для того, щоб вони підтримали включення питання сланцевого газу у порядок денний сесії облради. 

Народний депутат Степан Кубів (ВО "Батьківщина") у своєму виступі сказав, що у нас багато інших проблем, щодо яких ми не є такими принциповими, як щодо видобутку вуглеводнів на Олеській ділянці. А експерти кажуть, що тут буде витримана безпечна технологія з видобутку сланцевого газу.  

Депутати від ВО "Свобода" запевняють, щоз екологічними інтересами Львівщини після початку дії сланцевої угоди ніхто не буде рахуватися і ми втратимо залишки екології. У нас не буде ані чистої води, ані чистої землі, ані чистого повітря.

Народний депутат Юрій Дерев'янко ще раз з трибуни закликав до мораторію на видобуток сланцевого газу, як це є у кількох країнах Європи.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

 

новобудови Львів