Чеська компанія запропонувала збудувати сміттєспалювальний завод на Львівщині

13:36 17 січня 2017 р.

Фото до новини


Фото: прес-служба Львівської облдержадміністрації

За словами представника «SMS CZ s. r. o.», до фінансування планують залучити данський інвестиційний фонд.

Сьогодні, 17 січня, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка зустрівся з Петером Юрсою – представником чеської компанії «SMS CZ s. r. o.», яка займається виробництвом обладнання в галузі екології, зокрема для переробки твердих побутових відходів. У ході обговорення проблематики переробки відходів Петр Юрса висловив зацікавленість збудувати на Львівщині сміттєспалювальний завод.

За його словами, фінансування планується залучити з данського інвестиційного фонду. Він запевнив: «Ми попередньо розраховуємо на завод, який буде спалювати близько 300 тисяч тонн побутових відходів на рік. Спалювання однієї тонни сміття за попередніми розрахунками коштуватиме 30 – 40 євро за тонну».

Під час зустрічі в облдержадміністрації йшлось також про можливість підписання тристороннього договору про наміри між Львівщиною, компанією «SMS CZ s.r.o.» і данським фондом на фінансування розробки відповідного проекту. Олег Синютка підсумував: «Давайте разом крок за кроком рухатися вперед».

Про це повідомили сьогодні, 17 січня, в прес-службі Львівської обласної державної адміністрації , де також нагадали, що 10 грудня 2016 року стартував відкритий конкурс на будівництво та експлуатацію сміттєпереробного заводу. А 10 листопада минулого року Львівська ОДА представила три земельні ділянки для будівництва сміттєпереробного заводу.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів