Будівництво сміттєпереробного заводу у Львові розпочнуть цього року

10:00 24 квітня 2019 р.

Фото до новини


Фото: city-adm.lviv.ua

Львівська міськрада отримала позитивний висновок міністерства екології щодо оцінки впливу майбутнього сміттєпереробного комплексу на довкілля, що свідчить про безпечність технології та відповідність її усім європейським нормам.

Про це повідомили в середу, 24 квітня, в прес-службі Львівської міськради. Директор львівського комунального підприємства «Зелене місто» Вадим Ноздря зазначив: «На порядку денному – несуттєві коригування проектно-кошторисної документації та її комплексна держекспертиза, відтак – отримання дозволу на спорудження від Державної архітектурно-будівельної інспекції. Передбачається, що перший в Україні надсучасний сміттєпереробний комплекс почнуть будувати у Львові вже цього року.

Вадим Ноздря також розповів: «Висновок міністерства екології та природних ресурсів України – один з останніх і головних етапів підготовки до початку будівництва та ще одне підтвердження того, що майбутній комплекс буде екологічно безпечним та відповідатиме всім нормам із захисту довкілля. Однак, зважаючи на додаткові умови, передбачені у висновку – необхідність передбачення локальної системи очищення технічних стоків на території майбутнього комплексу, у проектно-кошторисну документацію необхідно внести відповідні корективи.

«Це невеликий об’єм робіт: ми повинні передбачити додаткове розміщення очисних споруд. Після цього проект скеровуємо на комплексну державну експертизу та звертаємось до Державної архітектурно-будівельної інспекції, від якої врешті очікуємо отримати дозвіл на будівництво. Орієнтовний термін отримання цього дозволу – середина вересня цього року», - наголосив Вадим Ноздря.

За словами Вадима Ноздрі, паралельно з отриманням дозвільних документів, відбувається тендерний процес. Визначення переможця конкурсу, який, власне, і збудує цей комплекс, – за Європейським банком реконструкції та розвитку. Зараз є п’ять визначених компаній. ЛМР очікує на дозвіл ЄБРР, який перевіряє документацію для оголошення фінальної частини тендеру.

«Відтак, через два роки в місті планують збудувати перший в Україні сучасний сміттєпереробний комплекс із європейською технологією механіко-біологічної переробки відходів, рекультивують старий полігон та впровадять нову систему поводження з відходами. Вона передбачатиме сортування сухих та вологих відходів, вторинної сировини та облаштування окремих майданчиків для збору електроніки, великогабаритного і будівельного сміття», – повідомили у прес-службі Львівської міськради.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів