«Укрзалізниця» очікує від Мінінфраструктури шляхопроводу на Львівщині

17:40 18 червня 2018 р.

Світлина ілюстративна
Фото: pravda.com

«Укрзалізниця» очікує від міністерства інфраструктури рішення щодо фінансування будівництва чотирьох шляхопроводів за рахунок державної програми підвищення безпеки дорожнього руху.

Про це повідомили в понеділок, 18 червня, в прес-центрі «Укрзалізниці», де також конкретизували: «Укрзалізниця» очікує від міністерства інфраструктури рішення щодо включення до Державної програми підвищення безпеки дорожнього руху в Україні до 2020 року будівництва чотирьох шляхопроводів замість залізничних переїздів з інтенсивним автобусним рухом. Про це повідомив в.о. голови правління товариства Євген Кравцов. За його словами, відповідну пропозицію Укрзалізниця подала ще восени минулого року.

Євген Кравцов зазначив: «Дохідна частина дорожнього фонду формується значною мірою за рахунок акцизу на пальне. Оскільки Укрзалізниця є однією з найбільших компаній – споживачів дизпального в Україні, витрачаючи на його придбання близько сім мільярдів гривень на рік, ми вважаємо справедливим передбачити частку коштів дорожнього фонду саме на потреби залізничної безпекової інфраструктури. Так, ще торік ми запропонували виділити з державного дорожнього фонду понад 700 мільйонів гривень на проектування, будівництво шляхопроводів та демонтаж залізничних переїздів з автобусним рухом на чотирьох напрямках, де існує гостра потреба покращити дорожню інфраструктуру, насамперед задля безпеки наших громадян. Адже п’ять відсотків коштів державного дорожнього фонду України спрямовуються саме на заходи із забезпечення безпеки дорожнього руху відповідно до державних програм».

В «Укрзалізниці» також поінформували: «Зокрема, пропозиції «Укрзалізниці» стосувалися будівництва шляхопроводів у межах міста Бердичів на Житомирщині (переїзд 30 кілометра перегону Бердичів-Демчин), у Боярці на Київщині (переїзд 878 кілометра на станції Боярка), у Дніпрі (переїзд 200 кілометра на станції Нижньодніпровськ-Вузол) та в межах села Ясенівці Львівської області (переїзд 1407 кілометра перегону Красне-Золочів). Загальна орієнтовна вартість робіт із проектування та будівництва цих шляхопроводів складає 730 мільйонів гривень».

Євген Кравцов зауважив: «Ми певні, що найоптимальнішим варіантом для забезпечення безпеки руху є той, коли автомобільні та залізничні шляхи не перетинаються. Це дозволить запобігти трагедіям на залізничних переїздах, які, на жаль, трапляються з вини горе-водіїв, які грубо порушують правила дорожнього руху. Адже попри те, що залізничники постійно закликають водіїв дотримуватися правил перетину залізничних переїздів, такі випадки непоодинокі»»

«Статистика свідчить, що кількість дорожньо-транспортних пригод на перетинах автомобільних та залізничних шляхів не зменшується. За п’ять місяців 2018 року на залізничних переїздах і коліях поза переїздами сталося 33 випадки ДТП – на два більше, ніж за відповідний період минулого року. Такі випадки фіксуються й далі», – розповіли також в «Укрзалізниці».

«Зокрема, 3 червня близько другої години ночі на залізничному переїзді з черговим працівником на станції Нові Санжари регіональної філії «Південна залізниця» зафіксовано зіткнення вантажного поїзда зі скутером, унаслідок чого загинули водій і пасажир скутера. Попередньо з’ясовано, що мототранспорт спричинив ДТП, проїхавши заборонні показники світлофорів та опущені шлагбауми переїзду при справно працюючій сигналізації», – поінформували також в «Укрзалізниці».

«А 5 червня о 02:34 сталася ДТП на залізничному переїзді на станції Кропивницький регіональної філії «Одеська залізниця». Водій автомобіля ВАЗ-2121 «Нива» при справно працюючій сигналізації з заборонними показниками виїхав на переїзд під час руху вантажного поїзда та в’їхав у нього. На щастя, ніхто не постраждав. Затримка поїзда склала одну годину 30 хвилин. Через ДТП також було затримано ще п’ять поїздів на час від 20 хвилин до однієї години 45 хвилин», – розповіли також в «Укрзалізниці».

«Крім того, 8 червня о 13:50 на перегоні Копичинці-Гусятин регіональної філії «Львівська залізниця» на переїзді без чергового працівника допущено зіткнення автонавантажувача JCB з вантажним поїздом. Унаслідок ДТП затримано один поїзд на одну годину 32 хвилини», – поінформували також в «Укрзалізниці».

«На мережі «Укрзалізниці» –4945 залізничних переїздів, із них 2343 – з автобусним рухом, 1290 – із черговим працівником, 1262 – обладнані пристроями автоматики, у тому числі 383 переїзди обладнано чотирма шлагбаумами, що забезпечують разом з основними шлагбаумами повне перекриття проїжджої частини автодороги», – повідомили також в «Укрзалізниці».

dailylviv.com

У Львові під час повітряної тривоги в укритті здетонував вогнегасник. Четверо учениць - у лікарні

Наскільки виростуть податки з 1 жовтня. Рада схвалила законопроєкт

Джерела у Вашингтоні назвали причину, чому загальмували постачання зброї Україні

Підозрюваний у плануванні вбивства Трампа не зробив жодного пострілу

Закінчення дронової небезпеки на Львівщині

Львів'янин брав $7000 за оформлення «другим водієм»

РФ атакувала енергооб'єкти у 5 областях, є пошкодження

На Львівщині - повітряна тривога через ціль невизначеного типу (доповнюється)

Комісія з екології ЛМР не погодила будівництво тенісних кортів у парку Львова

СБУ і прокуратура розпочали розслідування за фактом ймовірної страти українського воїна представниками зс рф

На Львівщині перекрито канал контрабанди товарів на понад ₴14 млн

Сьогодні - Віри, Надії, Любові і їх матері Софії

Укрзалізниця оновила графік руху потягів до ЄС

Моторошна ДТП на Львівщині. Легковик двічі зіткнувся з вантажівками, є загиблі

Мобільний санітарний комплекс для військових створили у львівському училищі

На Львівщині шпиталізували двох пасажирок-одноліток «Skoda Octavia», які постраждали в ДТП

Кацапи стратили мечем українського військовополоненого

Дрон знайшов у лісі 84-річного грибника, який пропав

Василь Ілюк «Яструб», Антон Павловський, Андрій Химин, Василь Панів полягли за Україну

Дронова атака рф по Україні. Де працювала ППО

Чи дійсно Раят Раут стріляв у Трампа, має визначити суд

Не дожив два тижні до весілля. У Сумській лікарні помер 27-річний воїн зі Стрийщини Роман Царевич

Депутати Львова віддали 120 га у Винниках, разом з лісом, під розбудову Emily Resort Козловського

У Львові відновили невловимий маршрут

Новий туристичний маршрут на Львівщині приведе у Стару школу

Укренерго дало прогноз енергопостачання 17 вересня

В районі «Балатону» у Львові пограбували п'ять автомобілів

Укрзалізниця припинила продаж квитків за маршрутом Рава-Руська-Варшава

Один загиблий, двоє травмованих внаслідок зіткнення позашляховика і вантажівки на Львівщині

Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев – 2024» у Львові. Програма

Україна отримає від Данії ще одну партію винищувачів F-16

До +25°С. На Львівщину повертається потепління

«Власний дім». У ЛОВА повідомили, скільки родин на Львівщині скористалися програмою кредитування будівництва житла

Україна може програти енергетичну війну вже цієї зими

Захисник з Львівщини Іван Ковалів повернувся з-понад річного російського полону

Зеленський повідомив, скільки шахедів у вересні запустила рф проти України

«Укренерго» повідомило про стан енергосистеми й знеструмлення в низці областей

Росіяни атакували енергетичні об'єкти у 5 областях

Мешканка Львівщини так напилася, що викрала бус у Пустомитах

У Львові прооперували чоловіка з раком молочної залози