У Львові присягнули на вірність українському народу 406 поліцейських (відео, оновлено)

22:34 23 серпня 2015 р.


Фото: відділ зв’язків із громадськістю Львівського обласного управління МВС

У неділю ввечері патрульні заступлять на своє перше 12-годинне чергування.

«Сьогодні Прем’єр-міністр України та Міністр внутрішніх справ України презентували у Львові нову поліцію, яка заступає на патрулювання та охорону правопорядку в місті. Участь у заході взяв і міський голова Львова. Зокрема, Прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк зазначив:

«Львів не перше місто де відкрили нову українську поліцію. Після Києва до Львова прийшло нове обличчя української поліції, нове відношення держави до громадян. Це не просто нова форма – це нова політика стосунків між правоохоронною системою і кожним українцем. 

Зараз на вулицях Києва ніхто не порушує правил дорожнього руху і навіть перестали давати хабарі – не беруть. Так, кожного дня, крок за кроком, Україна змінюється.

І хочу привітати Львів з тим, що такі зміни прийшли і до вас, до Львова – це ваша поліція, це ваші захисники, це ті люди, які допоможуть, це ті люди, які захистять, це ті люди, які переживають за долю міста, за безпеку кожного львів’янина і за образ Львова як європейського та безпечного міста».

Своєю чергою, міський голова Львова Андрій Садовий наголосив:

«Слава Україні! Сьогодні ми піднімаємо наш національний прапор, також сьогодні ми на Личаківському кладовищі будемо піднімати прапор над могилами наших героїв – сорока львів’ян, які віддали своє життя, тому що вони прагнули, щоб Україна була чесною та щоб в Україні була справедливість.

Ви переймаєте сьогодні від них їхні прагнення справедливості, честі і поваги до людини. Я покладаю велику надію на те, щоб вам, молодим людям, вдасться зробити те, що не вдалося зробити багатьом політикам.

Львів завжди був і є безпечним містом. Але потрібно, щоб ми мали ще нижчий рівень злочинності. Хочу вам побажати, щоб ви не боялися і завжди йшли в перед.

Якщо людина робить чесні справи, не боїться, не згинається, їй весь світ помагає, Бог помагає. Ви будете мати помічника в моїй особі і в особі всіх жителів нашого міста, які заслуговують жити з честю в нашій державі.

Новий керівник міліції буде мати мою особисту максимальну підтримку, і я переконаний, усіх громадян. Ви пам’ятаєте ці прикрі випадки, коли ми бачили порушення і зневагу, дуже часто це йшло від урядників- людей, які повинні показувати якісний приклад. Тому буде багато екстремальних ситуацій, але я переконаний, що тільки такою дорогою ми можемо підняти рівень поваги до поліції, адже коли є біда людина хоче мати захист і це дуже символічно, що сьогодні у Львові стартує нова поліція».

Натомість в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС повідомили сьогодні, 23 серпня,:

«Сьогодні, 23 серпня, на площі Ринок у Львові понад 400 поліцейських склали Присягу на вірність Українському народу. Найближчим часом набір до підрозділів патрульної поліції буде оголошений ще у восьми обласних центрах.

В урочистій церемонії взяли участь Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков, перший заступник міністра внутрішніх справ України Екатерина Згуладзе-Глуксманн, керівництво ГУМВС України у Львівській області, керівники органів місцевої влади. Текст присяги зачитав начальник патрульної поліції міста Львова Юрій Зозуля.

Разом зі своїми колегами Присягу склала Ірина Кульчицька – невістка загиблого Героя України генерал-майора Національної гвардії СергіяКульчицького. Натомість міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков закликав львів’ян підтримати поліцейськихі наголосив:

«За моєю спиною стоять поліцейські, яким аплодують люди. Але ці хлопці і дівчата ще не заслужили аплодисментів. Це дуже велика відповідальність, яку не можна не виправдати.

Вони не можуть підвести, і, я думаю, вони це розуміють. Так було в Києві, так буде і тут. Це перші кроки нової поліції, це перші кроки реформи. Дуже важливо, що другий крок після Києва ми зробили у Львові».

Арсен Аваков  також зазначив, що найближчим часом буде оголошено набір до нової поліції ще у восьми обласних центрах. Крім того, найближчим часом на трасі Київ-Житомир з’являться перші представники дорожньої патрульної поліції, а трохи згодом – вже на всіх автошляхах держави.

Про це повідомили сьогодні, 23 серпня, в прес-службі (відділі зв’язків із громадськістю) Львівського обласного управління МВС, де також розповіли:

«Майже два місяці тому, 25 червня, розпочався освітній процес для двохсот кандидатів, які успішно пройшли відбір у Нову поліцію м. Львова. Перший потік згодом наздогнали ще 210 новобранців. І ось настав момент істини: хлопці та дівчата завершили навчання, успішно склали усі іспити, отримали відповідні сертифікати і вже у цю неділю вийдуть на вулиці міста.

Заходи з нагоди вручення свідоцтв інспекторів патрульної поліції Львова випускникам курсів відбулись 21 серпня на базі Львівського державного університету внутрішніх справ, де безпосередньо проходила підготовка майбутніх поліцейських. Участь в урочистостях взяли керівництво ‪Львівського державного університету внутрішніх справ, начальник патрульної поліції мКиєва Олександр Фацевич та начальник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля.

Першим до випускників звернувся тимчасовий виконувач обов’язків ректора ЛьвДУВС полковник міліції Роман Благута, який зазначив: «Ми, як ваші педагоги, вклали багато часу й сил для того, щоб ті реформи, що були започатковані, стали реальним кроком на шляху позитивних змін в правоохоронній системі України. Вже незабаром ви вийдете на патрулювання міста Львова, і скажем відверто – громада міста і ми в тому числі покладаємо на вас великі надії, сподіваємось, що саме завдяки вам, вашій копіткій праці, наше місто буде дійсно безпечним. Хай вас щастить!»

Своєю чергою, в прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 23 серпня, «Щоденному Львову»:

Натомість у «Телевізійній службі новин» каналу «1+1» повідомили сьогодні, 23 серпня,

«Нові патрульні поліцейські Львова прийняли присягу у неділю, 23 серпня. Захід відбувся о 10:00 на площі Ринок за участі прем'єр-міністра Арсенія Яценюка, глави МВС Арсена Авакова та мера міста Андрія Садового. З цього моменту 400 курсантів стали повноцінними поліцейськими і вже з цього вечора заступлять на перше 12-годинне чергування.

Текст присяги зачитав начальник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля. Курсанти урочисто присягнули охороняти закони держави, втілювати їх у життя, поважати честь та гідність людини, а також сумлінно нести службу.

За урочистою церемонією спостерігали кілька сотень львів'ян, які прийшли на площу Ринок з державними прапорами України. Яценюк у зверненні до присутніх зазначив: «Після Києва нова поліція прийшла і до Львова. І це не просто нова форма, це новий формат роботи, який крок за кроком змінить Україну. У Києві, де вже працює нова поліція, немає більше безчинства на вулицях. Вже навіть перестали пробувати давати хабарі, бо не беруть. Однак я також хочу вас попросити допомогти цим поліцейським. Адже нам потрібно змінювати країну загалом і ви, львів'яни, маєте допомогти новим поліцейським у цьому»

Наступним після присяги взяв слово Арсен Аваков. Він сказав, що Львів продовжує тримати першість у змінах. Він пригадав, що у Львові свого часу створювали Національну гвардію та сказав, що менше року тому загинув Сергій Кульчицький – генерал Нацгвардії України. Зараз до лав нової поліції вступила його невістка. Дівчині вручили букет квітів.

Привітала із створенням нової поліції львів'ян також й Ека Згуладзе. Вона зауважила, що нові поліцейські поки ще не герої, проте побажала стати їм такими.

Після цього взяв слово мер Львова Андрій Садовий. Він заявив, що сподівається на те, що нові поліцейські зможуть зробити те, що не вдалось багатьом політикам. Садовий сказав, що аби побороти злочинність у місті потрібно звертати увагу перш за все на дрібні правопорушення.

Міський голова подарував поліцейським автентичну копію букваря, який надрукував Іван Федоров. Саме цей буквар свого часу змінив історію. Садовий сподівається, що і нова поліція змінить історію. 

На завершення Арсеній Яценюк запропонував новим поліцейським і всім присутнім заспівати без акомпонементу гімн Украіни. Нові поліцейські виконали його, поклавши руку на серце.

Після присяги новоспечені патрульні поїдуть до частин, аби підготуватись до першого чергування. Як зазначають патрульні, наразі вони чергуватимуть разом із міліціонерами. 

Загалом у патрульну поліцію набрали 410 правохоронців.

Патрульних забезпечили 30-ма машинами. Вже у перший день після присяги о 21:00 патрульні вийдуть на 12-годинне чергування».

Про це повідомили сьогодні, 23 серпня, у «Телевізійній службі новин» каналу «1+1». Своєю чергою, на «Радіо Свобода»  повідомили сьогодні, 23 серпня:

«У Львові 406 поліцейських патрульної служби склали присягу на вірність українському народові. З них 20% становлять жінки. У складі нової поліції – близько 10% тих, хто служив у правоохоронних органах. На одне місце поліцейського у Львові претендували 30 осіб. Загалом патрульна служба складатиметься з 600 поліцейських.

Участь у присязі нової поліції взяли прем’єр Арсеній Яценюк, міністр внутрішніх справ Арсен Аваков, представники місцевої влади. Невдовзі нова патрульна поліція почне працювати в Одесі, Харкові, Миколаєві, Дніпропетровську. До кінця року набір до нової поліції почнуть ще у восьми містах України. А у вересні ДАІ на трасі Київ – Житомир замінить нова дорожня патрульна поліція».

Про це також повідомили сьогодні, 23 серпня, на «Радіо Свобода», де також розповіли в неділю:

«У Львові понад 400 працівників новоствореної патрульної поліції склали присягу на вірність українському народові, обіцяючи нести сумлінно службу, охороняти закони держави, поважати людину. Нова поліція візьметься за виконання обов’язків у неділю на ніч. Базуватиметься патрульна поліція у приміщенні колишнього міського ДАІ, працівники якого звільнені.

20% у новій патрульній поліції становлять жінки. Близько 10% у новій поліції тих, хто працював у правоохоронних органах. На одне місце львівського поліцейського претендували 30 осіб.

Керівник патрульної поліції Львова Юрій Зозуля запевнив: «Усі хочуть працювати, енергійні, мотивовані. Це головне. Як показує наша робота в Києві, ми можемо ефективно співпрацювати з правоохоронними органами. В одній роті працюватиме 25 людей, буде 5–6 автомобілів. Патрульні готові заступити на службу». 

Натомість Прем’єр-міністр України Арсеній Яценюк, який узяв участь в урочистостях із нагоди присяги нової поліції, наголосив у Львові: «Післязавтра нова поліція буде в Одесі, далі Харків, Миколаїв. До кінця року запустимо ще в кількох містах. Ми маємо завершити судову реформу, реформу органів прокуратури. Реально нова поліція показала, що може працювати. Треба виконувати закон і поважати поліцейського, а поліцейський захищає, поважає, служить такому громадянину».

Український прем’єр також закликав львів’ян підтримати нову поліцію і допомогти їй. Люди вітали поліцейських оплесками. Наразі в патрульну поліцію Львова набрали понад 400 осіб, а планується 600.

Патрульна поліція створюється по черзі в обласних центрах України відповідно до нового закону про національну поліцію на місці дотеперішніх патрульно-постової служби міліції і державної автоінспекції. Зокрема, в Києві нова структура працює вже понад півтора місяця – від 4 липня 2015 року.

Про це також повідомили сьогодні, 23 серпня, на «Радіо Свобода».

dailylviv.com

Наймасовіший розстріл українських військовополонених на покровському напрямку

Стрілянина у торгівельно-розважальному центрі Львова. Поліція спростувала інформацію

Іран випустив по Ізраїлю майже 200 ракет і тепер боїться відповіді його армії

Богдан Маркевич і Роман Вовк. Львівʼян-воїнів завтра проведуть в останню путь

За залиту водою квартиру через гасіння пожеж ЛМР виплачує 15 тис. грн

Ще 30 львів’ян посмертно нагородили «Почесним знаком Святого Юрія»

МЗС України спростувало інформацію джерел Financial Times про територіальні компроміси з агресором

Землю біля пам'яток національного значення у Львівській громаді виставили на торги

Як обрати професійну декоративну косметику для різного типу шкіри: поради та найкращі продукти

У Львові судитимуть директора товариства - без керівника комунального підприємства

Тенденції в космецевтиці 2024: новинки догляду за шкірою та інновації

Автомобіль патрульної поліції зіткнувся з трамваєм у Сихівському районі

Аромати Грузії: найкращі грузинські рецепти для вашого столу

У Львові демонтують ще 100 МАФів - перелік й адреси

Анастасія Пожога стане військовою в пам'ять про батька, який загинув

За продаж автівок власники платитимуть до 18% від задокументованої вартості, а не зі слів

Заплатить 17 тисяч гривень штрафу за те, що вкрав 60 мільйонів доларів

Нацпарк Королівські Бескиди збільшили на 2 гектари

Піпа домагатиметься, щоб у школах заборонили російську мову на перервах

Росіяни атакували Запоріжжя ФАБами, є загиблий та дев'ятеро поранених

Особливу небезпечну психотропну речовину «alfa-PVP» розповсюджувала мешканка Золочівщини

В Україні змінили порядок проходження ВЛК

НКРЕКП ухвалила рішення про підвищення максимальних цін на електроенергію

Співвідношення артилерійських снарядів на полі бою скоротилося до 3:1

Росія збільшить оборонний бюджет у 2025 році до найвищого рівня за всю історію

Львівські синоптики прогнозують ніч зі сильними заморозками

Триметрову «Пташку Перемоги» поставили на міжнародній трасі (відео)

Ворог обстріляв житлові квартали та обʼєкти інфраструктури Запоріжжя

Львів’янин - бронзовий призер чемпіонату світу з шосейного велоспорту

На Львівщині знаходять безхазяйне майно. Кому віддадуть

У Польщі українець побив та покусав свою наречену

Для підтримки боєздатності Україні потрібно щомісяця $1 млрд

Лежав у калюжі, але був при свідомості. Славські пошуковики врятували грибника

РФ знеструмила лінію живлення ЗАЕС. Станція - на межі блекауту

Як протидіяти КАБам - найефективнішій російській зброї

У Самборі через ДТП госпіталізували пішохода

Львів зупинився на одну хвилину, вшановуючи захисників і захисниць

Восьмеро Героїв назавжди повернулися на Львівщину

Семеро загиблих та ще троє постраждалих. Наслідки ворожого обстрілу Херсона

На Дрогобиччині ледь не згоріли «Жигулі»