У Львівській облраді передбачили на підтримку учасників АТО та ООС 32,3 млн. гривень

17:20 11 грудня 2018 р.


Фото: loda.gov.ua

У вівторок, 11 грудня, на позачерговій сесії Львівської обласної ради затвердили показники обласного бюджету Львівської області на 2019 рік.

Питому вагу в складі видатків обласного бюджету займають субвенції соціального характеру. Зокрема, на реалізацію «Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2018-2020 роки» передбачили 51219 тисяч гривень.

Натомість на виплату адресної грошової допомоги ветеранам Української Повстанської Армії, вдовам (вдівцям) політв’язнів і вдовам (вдівцям) ветеранів Української Повстанської Армії та реабілітованим громадянам за статтями 1-2, 1-3 Закону України «Про реабілітацію жертв репресій комуністичного тоталітарного режиму 1917-1991 років» – 24469 тисяч гривень, а на відшкодування втрат на поховання учасників національно-визвольних змагань – 96 тисяч гривень.

На надання одноразової допомоги малозабезпеченим громадянам області за їхніми зверненнями до голови облдержадміністрації передбачили  1000 тисяч гривень, а одноразової допомоги малозабезпеченим громадянам області за їхніми зверненнями до голови обласної ради та депутатів обласної ради – 17000 тисяч гривень, одноразової адресної допомоги на придбання навчального приладдя дітям із багатодітних сімей – 1749 тисяч гривень, одноразової адресної допомоги сім’ям загиблих на Грибовицькому сміттєзвалищі – 100 тисяч гривень, фінансової підтримки статутної діяльності громадським організаціям інвалідів, ветеранів, політичних в’язнів і репресованих, культурно-просвітницьким організаціям, які виконують соціальні функції та мають статус обласних – 500 тисяч гривень.

На дофінансування на конкурсних засадах мікропроектів громадських та благодійних організацій, які фінансуються з різних джерел, щодо покращення якості життя соціально незахищених верств населення області передбачили 800 тисяч гривень, забезпечення надання соціальних послуг особам, звільненим з місць позбавлення волі, з числа кривдників у справах з домашнього насилля (застосування колекційної програми), з числа постраждалих від домашнього насильства (застосування корекційно-реабілітаційної програми), дітям з інвалідністю, паліативно хворим – 600 тисяч гривень, забезпечення інвалідів по зору технічними засобами медичної групи з мовним виводом (глюкометри, термометри, тонометри) та очними протезами – 555 тисяч гривень, заходи соціального спрямування – 150 тисяч гривень, виготовлення бланків посвідчень батьків багатодітних сімей та дитини з багатодітної сім’ї – 200 тисяч гривень.

Окрім цього, на виконання комплексної програми соціальної підтримки у Львівській області учасників АТО (ООС) та їхніх родин, бійців – добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2018-2020 роки скерували 32332 тисяч гривень. Із них на придбання житла учасникам антитерористичної операції на умовах співфінансування - 9560 тисяч гривень, що на 4496,2 тисячі гривень або на 88,8% більше від очікуваного виконання 2018 року.

Натомість на  надання та виплату одноразової адресної грошової допомоги демобілізованим воїнам, які повертаються з АТО, і звільненим особам, безпосереднім учасникам АТО, які захищали суверенітет та територіальну цілісність України передбачили 3537 тисяч гривень. А соціальних виплат дітям, пасинкам, падчеркам військовослужбовців, добровольців, волонтерів, які загинули під час участі в АТО або померли внаслідок поранення, контузії чи каліцтва, отриманих у зоні АТО, та Героїв Небесної Сотні – 6390 тисяч гривень.

Одноразової грошової допомоги на/за встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих/померлих під час АТО та Героїв Небесної Сотні – 4360 тисяч гривень, адресної допомоги на реабілітацію або санаторно-курортне лікування інвалідів війни І, ІІ, ІІІ груп з числа осіб, які брали участь в АТО та Революції Гідності, передбачили 4150 тисяч гривень, грошової допомоги внутрішньо переміщеним особам – учасникам АТО на вирішення матеріально-побутових проблем – 976 тисяч гривень, доплати до пенсій батькам та дружинам Героїв Небесної Сотні – 282 тисяч гривень, психологічну підтримку та подолання наслідків травмуючи подій, що призвели до алкогольної та наркотичної залежності учасників АТО – 190 тисяч гривень, відшкодування витрат, пов’язаних із наданням пільг на житлово-комунальні послуги, тверде паливо та скраплений газ, на послуги зв’язку родинам Героїв Небесної Сотні – 323 тисяч гривень, компенсацію вартості наданих послуг з організації сімейного відпочинку поранених учасників АТО (у тому числі поранених бійців-добровольців АТО), та членів їх сімей, батьків, дружин і дітей загиблих та померлих учасників АТО, героїв Небесної Сотні – 2564 тисяч гривень.

Видатки за рахунок власних надходжень установ соціального захисту у 2019 році плануються в обсязі 49120  тисяч гривень, що на 22,2 % більше очікуваних надходжень поточного року. Ці кошти передбачається виділити на оплату енергоносіїв, медикаментів, харчування, послуг з господарського утримання, придбання обладнання та капітальний ремонт установ.

За рахунок зменшення поточних видатків передбачаються видатки за спеціальним фондом на капітальні вкладення об’єктів установ соціального захисту в сумі 5000 тисяч гривень. Про це повідомили у вівторок, 11 грудня, в прес-службі Львівської облдержадміністрації.

dailylviv.com

У Варшаві затримали українця, якого підозрюють у потрійному вбивстві

У Самборі загорівся припаркований автомобіль

Елітний будинок, 5 земельних ділянок, квартиру ексміністра Дмитра Табачника продадуть з аукціону

Очищення душі та оселі. Сьогодні - Страсний четвер

У США застрелили учня, який прийшов до школи зі зброєю

У Сокільниках бус збив скутериста

Етикет електронного листування польською мовою

На Львівщині в ДТП загинув мотоцикліст

Шістьох Героїв проведе в останню путь Львівщина

РФ збирається перекинути десантників на схід України

Росія вдарила по Одесі. Горить склад «Нової пошти». Є постраждалі (відео)

Хто та скільки списав військової техніки у ЗСУ перед нападом Росії. Прізвища і посади

Переміщення чотирьох начальників обласних управлінь СБУ

Польща перекидає військову техніку до кордону з Росією і попереджає про армійські колони на дорогах

Тарас Осьмякевич, Геннадій Палієвець, Олександр Голубков. Скорботне прощання з Героями

7000 доларів брали у Львові за місце другого водія

Скільки ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69 є в Росії

На вулиці Малоголосківський у Львові риють новий котлован. Що збудують

У Львові в мікрорайоні «Під Голоскому» запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини. Графік (відео)

У ЛМР повідомили, які цінні мозаїки у Львові не матимуть захисного знаку «Блакитний щит»

Мотопатруль виїхав на дороги Львівщини. Що робитиме

Покаяння блудної жінки, задум зрадити Учителя. Сьогодні Велика середа Страсного тижня

Експосадовець Сил логістики отримав ще одну підозру

19 рятувальників гасили пожежу в гаражах у Львові

У Великий четвер Блаженніший Святослав зʼєднає новоосвячене миро з миром часів Другої світової війни

Кількість противників ЄС у Польщі зросла після нападу РФ на Україну

Шевченківський гай запрошує на гаївкування. Програма

У Львові запрацював 21 фонтан. Локації

На Львівщині двоє іноземців зі зброєю напали на підлітка й забрали мотоцикл

У військових вишах впроваджують нові спеціалізації

В Україні - 10 тис. гривневих мільйонерів

AstraZeneca вперше визнала, що її вакцина від COVID-19 може викликати тромбоз

Ватерпольний клуб «Динамо» Львів» - чемпіон України

Комендантська година на Великдень. Роз'яснення від Козицького

На Львівщині загинув велосипедист внаслідок наїзду мікроавтобуса

МЗС України вперше в історії створило цифрову особу, яка коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ

Вирішила скоротити дорогу. На Львівщині у лісі заблукала 15-річна дівчина

На Львівщині водій «Chevrolet Niva» збив літнього пішохода

ЗСУ відвоювали втрачені позиції під Кремінною

Атака дронів спричинила пожежу на Рязанському НПЗ