ФК «Львів» зазнав 13-ї поразки в сезоні

19:12 26 травня 2019 р.


Фото: football24.ua

Матч 31-го туру чемпіонату України з футболу серед команд прем’єр-ліги. в якому київське «Динамо» приймало «Львів», завершився вольовою перемогою господарів поля.

Обидві команди вже не мали турнірної мотивації – кияни завершать чемпіонат на 2-й позиції, а «Львів» фінішує шостим. Фактично, для обох команд сезон 2018-2019 років уже завершений, а тому наставники могли перевірити в дії виконавців, які не мали стабільного місця у складі протягом чемпіонату.

Олександр Хацкевич зіткнувся з величезними кадровими втратами – травмовані Соль, Буяльський, Кадар, Піваріч та Вербіч. Циганков, Андрієвський та Шабанов не могли зіграти через дискваліфікацію, а ще кілька молодих гравців вирушили на ЧС-2019 серед команд U-20. Цікаво, що у запасі опинився Віталій Миколенко, який через травму не поїхав на вказаний чемпіонат світу. В основі киян вийшли Бущан, Алібеков, Смирний, Бєсєдін та Русин – останній діяв на позиції Циганкова.

Перед поєдинком кияни презентували нову форму, у якій гратимуть в наступному сезоні. На футболці розміщений автограф легендарного Валерія Васильовича Лобановського.

Початок матчу видався спокійним. Кияни контролювали м'яч, проте без особливих дивідендів. Лише на 13-й хвилині Бєсєдін міг вискочити віч-на-віч з Бандурою, проте пробивав вже у боротьбі із захисником – м'яч вибили з лінії воріт.

«Львів» відповів достойно – Бущан перевів м'яч у стійку після удару Бруно! А вже в наступній атаці гості відкрили рахунок. Алваро у боротьбі з Сідклеєм пробив у ближній кут – Бущан відверто проспав, а гості повели. За кілька хвилин львів'яни могли забити вдруге: Бруно вивели практично віч-на-віч з Бущаном, але форвард програв дуель голкіперу! Відверто безпорадними виглядали кияни в ці хвилини.

Господарі змогли відповісти ударом Шапаренка, який не без проблем нейтралізував Бандура. Пробивав Де Пена – повз ворота. На 27-й хвилині трапився цікавий епізод – замість Сідклея на поле вийшов Віталій Миколенко. Травми у бразильця не було помітно, вочевидь, він був замінений з ігрових міркувань.

Цікаво інше – Миколенко не поїхав на юніорський чемпіонат світу через травму, а в цьому матчі вийшов на поле. Збірній України залишилось зіграти на турнірі ще мінімум два матчі – чи варто було не відпускати на Мундіаль одного з лідерів команди для того, щоб дати йому зіграти у поєдинку УПЛ, який абсолютно нічого не вирішує? Риторичне запитання.

На 32-й хвилині «Львів» провів швидку контратаку та знов міг забивати – після обвідного удару Алваро м'яч трохи розминувся з воротами. Відверто не вистачало «Динамо» Віктора Циганкова, команді бракувало лідера, який міг би взяти ініціативу на себе.

Класно проривався Смирний – втім, його подача не знайшла адресата у штрафному Львова. З-за меж штрафного пробивав Шепелєв – Бандура перевів м'яч на кутовий. Це був останній небезпечний момент у першому таймі, який завершився з мінімальною перевагою гостей.

Одразу по перерві Хацкевич зробив другу заміну – замість Смирного вийшов Сидорчук. На 50-й хвилині кияни могли зрівнювати рахунок: Бєсєдін після навісу Кендзьори головою пробив у поперечину! Після цього "біло-сині" заграли доволі інтертно та без особливої гостроти.

Момент був у Бєсєдіна, проте форвард не зумів приборкати м'яч у кількох метрах від воріт. Відповідь Львова також була гострою – Бущан буквально на мить випередив суперника та забрав м'яч. Лише на 78-й хвилині кияни досягли свого – Артем Бєсєдін після навісу Де Пени головою розстріляв Бандуру – 1:1!

Цікаво, що вперше в історії протистоянь «Динамо» та Львова в одному матчі було забито більше одного м'яча – до цього у 5-ти попередніх поєдинках команди завжди завершували гру з рахунком 1:0.

На 85-й хвилині господарі вийшли вперед – Бурда після подачі Де Пени з кутового відправив другий м'яч у сітку воріт Бандури. Друга гольова передача уругвайця у поєдинку!
Гості побігли відігруватись та могли це зробити. Бурда виніс м'яч з лінії воріт після хаосу при розіграші кутового! Втім, команда Хацкевича, хоч і нервово, але втримала переможний результат. На останніх секундах моменти були у Бєсєдіна та Русина – Бандура знову врятував «львів'ян».
«Динамо» набрало 69 очок та залишилось на другому місці без шансів піднятись чи опуститись. «Львів» – шостий (34 пункти).

Усе розповіли в неділю, 26 травня, в інтернет-виданні «Футбол 24».

dailylviv.com

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України

Львів'янку зі скрипкою «Antonius Stradivarius» зупинили у Краківці

З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

У Львові іноземець погрожував бармену ножем, викрав виторг і втік

Британія та Україна розпочали переговори про 100-річне партнерство

Апітерапія. Лікування бджоловжалюванням у Львові

На Львівщині лікар допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

Велика Британія переведе Львівщину в жовту зону, - Камерон у Львові (відео)

Міністр закордонних справ Великої Британії Камерон посадив у Львові робінію (відео)

Ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ отримав підозру

Підроблену горілку продавав в інтернеті. На Львівщині судитимуть ділка

У Сколівських Бескидах заблукали туристи з Києва

Загроза обороні країни. Польща проти залізниці з України до Гданська