Зведення про хід неоголошеної війни на сході України від головного редактора «InformNapalm» і «BurkoNews»

11:43 15 серпня 2014 р.


Фото: burkonews.info

Як повідомив у п'ятницю журналіст Роман Бурко, «минула доба ознаменувалися низкою перемог, але й низкою втрат раніше відвойованих територій».

Головний редактор проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» Роман Бурко повідомив уночі такі новини з неоголошеної війни на сході України:

«Минула доба ознаменувалися низкою перемог, але й низкою втрат раніше відвойованих територій. Динаміка подій дуже швидко змінюється, а малювати карту щохвилини або погодинно ми не можемо, та й це не має сенсу, оскільки населені пункти переходять з рук в руки.

Тому, якщо ми не змінюємо кордонів карти, а показуємо тільки напрямки ударів – отже, бачимо в цьому сенс. Якщо ситуація кардинально не зміниться, то завтра карта контрольованих терористами районів може знову почати збільшуватися. Поки ж залишаємо кордони без істотних змін.

Ми змушені констатувати, що терористам вдалося повернути контроль над селом Маринівка (Донецька обл.) Такий сценарій був розглянутий в попередніх зведеннях, в яких показано напрямки прогнозованих ударів з боку Антрацита та Куйбишеве.

Звичайно, без допомоги з боку РФ бойовикам не вдалося б успішно завершити свої маневри та удари.

Це загрожує повним оточенням наших сил в Міусинську. Якщо врахувати, що Фащівка вже не контролюється силами АТО, то наслідки можуть бути сумними.

Також наша група прогнозує початок активних дій терористів в районі Успенки, Василівки та Кумачового. Радше, бойовики готують коридор до Донецька через Старобешеве (приблизний напрям: Донецьк-Старобешеве-Кумачове-Берестове, доречі, в Берестовому є хороша єднальна дорога з РФ.). Доказом цьому може слугувати «мерехтливий»  блокпост ДНР в селі Глинка, а також удар, завданий із РСЗВ «Град» із боку Берестового по одній з груп сил АТО в районі Старобешеве. Для яких саме цілей буде використовуватися цей коридор – для відходу чи для постачання, поки що не ясно.

За попередніми даними, сили АТО зайняли населений пункт Ольховатку й це дещо наблизило їх до транспортної артерії між Горлівкою та Донецьком, яка проходить через Єнакієве. Але бойовики, радше, чекали приходу українських сил зі сходу, оскільки завдали попереджувальні артилерійські удари в район Пантелеймонівки.

Що стосується самої Горлівки, то сьогодні велися бої на її півдні в селищі Озерянівка. Окрім того, вже ввечері надійшла інформація про успішне влучання артилерії сил АТО в новий штаб терористів на околицях Горлівки (старий штаб, який перебував у будівлі відділу по боротьбі з організованою злочинністю був знищений раніше).

Після невдалого наступу на Іловайськ сили АТО відступили для подальшого перегрупування й уже до вечора почали розвивати наступ на Моспіно. Терористи продовжують завдати удари по ньому, посилюють норми комендантської години й ловлять «коректувальників».

Можливо, вони спробують завдти контрудару через Ясиновату в Пантелеймонівка, куди назустріч буде завдано удару з Горлівки. Вірогідність удару досить висока, оскільки ввечері в Донецьк до терористів прибуло підкріплення чисельністю до танкової роти. Окрім того, вони можуть завдати удару вбік Старобешевого, що б закріпити досягнутий залпом РСЗВ успіх, про який ми писали вище.

Тривають контрудари терористів вбік Попасній. Така атака була успішно подавлена танковим вогнем сил АТО, під час якого терористи зазнали значних втрат.

Можна з упевненістю сказати, що сили АТО підбираються до Первомайська все ближче.

Радше, удари терористів вбік Попасної – це спроба повернути контроль над нею з подальшим виходом до Дебальцевого.

До речі, слід зазначити, що, аналогічно відсутності взаємодії між різними силовими структурами і підрозділами сил АТО, відсутня вона й між різними бандформуваннями терористів. Саме тому їм наразі не вдалося погоджено повести контрнаступательні дії. Окрім того, підвищена активність сил АТО з повернення контролю над регіоном, змушує бойовиків розсіювати свої резерви в різних напрямкам.

14 серпня сили АТО також відрапортували, що взяли Новосвітлівку мй закріпилися там. Тривають бої за Хрящувате.

Становище сил АТО в даному районі вкрай нестабільне. За уточненими даними, на 3:00 повідомляється, що «Айдар»  потрапив в засідку в районі Хрящувате, є втрати, хлопці чекають підкріплення (!).

Таким чином, за минулу добу терористам вдалося розширити південний коридор, а силам АТО – досягти деякого успіху в районі Горлівки, Донецька та Луганської обл. Але ймовірність ударів по прогнозованим вчора напрямками залишається високою.

Відзначимо, що в звільнених містах залишилося багато бойовиків, які мімікрують під мирних жителів і зливають інформацію про дії українських силовиків. Так, наприклад, ведеться контроль за аеродромом у Краматорську, також помічено активізацію бойовиків в Слов'янську.

Нарешті зрушилося з мертвої точки питання надання гуманітарної допомоги українським громадянам, які проживають на Донбасі та коті опинилися на межі гуманітарної катастрофи. За минулий день із Києва, Харкова і Дніпропетровська до Луганської області була відправлена колона зі 70-ти вантажівок з українською гуманітарною допомогою.

До слова скажемо, що російська колона «гуманітарних троянських коней», за повідомленням декількох джерел помічена на кордоні з Україною, поблизу ПП «Ізварине». Наразі вона не ризикує проникати в Україну, але нагадаємо, що даний район знаходиться під контролем бойовиків. 

Осягнути неосяжне неможливо, але ми спробували максимально охопити театр бойових дій в зоні АТО. Навіть у найкритичнішій ситуації важливо бачити світло в кінці тунелю. 

За останні півроку війна об'єднала й загартувала український народ. У ході протистояння з агресором ми нарешті дізналися, хто є Ху.

Разом вистоїмо, разом переможемо! Слава Україні!».

Роман Бурко повідомив це на сайтах проектів «InformNapalm» і «BurkoNews» та на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

dailylviv.com

На вул. Єрошенка побудують готель

Українські школярі зможуть навчатися в лікарнях

У п'ятницю запланований імпорт електроенергії з п'яти держав

У Кривому Розі під завалами управління поліції знайшли загиблу

Зеленський залишить США без дозволу на удари по рф

88-річна львів’янка віддала шахрайці 3250 доларів, 400 євро та 7000 грн

Румунія шукає шахед, який міг залетіти до них під час атаки на Україну

Перший храм у Львові облаштують підіймачем до входу

Суд над провокатором Стахівим знову перенесли через відсутність підозрюваного

Автобусні маршрути №12, №58 та №59 у Львові змінять схему руху

У Стрию тримісячне немовля опинилося в квартирній пастці

42-річний зять «одружився» з 78-річною тещею, щоб втекти з України

У Кривому Розі окупанти вдарили ракетою по управлінню поліції, є постраждалі

Ексдиректор однієї з шахт Львівщини заплатив ₴2 млн «за повітря»

Компанія «Інтерпрес» відмовилася продавати та поповнювати транспортні картки ЛеоКарт

У Львові за добу у ДТП постраждали троє пішоходів

У Львові обгорів 21-річний працівник СТО, який самотужки намагався загасити пожежу

Трамп зустрінеться з Зеленським

Михайло Батюк, Андрій Ружило, Максим Романюк, Дмитро Волинець, Ігор Петеш. Львівщина оплакує Героїв

Чоловіки зі східним акцентом ошукали мешканку Жешува на майже 100 тисяч злотих

Понад $5 млрд на зброю отримає Україна у найближчі місяці, - Блінкен

Загальний залп 8 ракет. РФ вивела у Чорне море 3 носії «Калібрів»

Байден назвав Зеленському два ключових елементи, які потрібні для перемоги України

Байден анонсував 8 мільярдів доларів військової допомоги Україні

Компанія Комарека і Козицького 20 років видобуватиме нафту і газ біля Меденичів

В повітрі борти стратегічної авіації росії. Загроза пусків ракет - ПС

Північно-Вівнянську площу 20 років експлуатуватиме «Стрийнафтогаз»

З 1 листопада електроенергія в Україні може суттєво подорожчати

У Самбірському районі роздадуть пільгові картки для проїзду у пасажирському транспорті

Американці профінансували ремонт дороги на кордоні з Угорщиною

Міський голова Львова Андрій Садовий вислухав 20 громадян, яким не допомогли його заступники

Мав стійку громадянську позицію, брав участь у Революції Гідності. Львів прощається з Максимом Романюком

У мерії Львова порахували, скільки людей скористалося вбиральнею у Ратуші

У львівській школі травмувався інструктор з вогневої підготовки

Пістолет - поштою. Зловмисник пересилав зброю, розібравши її на запчастини

На Львівщині урочисто передали 450 безпілотників для семи бойових підрозділів

Спільні молитви на трьох полях почесних поховань Личаківського кладовища у Львові

Гарний номер телефону: що це та для чого він потрібен?

Уночі Росія атакувала три енергооб'єкти

РФ здійснила вранці три пуски «Кинджалів» на Старокостянтинів