За минулу добу загинув один український військовий, восьмеро – поранені, – РНБОУ (відео)

16:48 27 вересня 2014 р.

Ситуація в зоні бойових дій станом на 27 вересня
Фото: Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України


Відео: «Ukraine Crisis Media Center»

Як повідомляється в сьогоднішніх «Зведених даних ІАЦ РНБОУ», не припиняються обстріли позицій Збройних Сил України в районі Донецького аеропорту.

Інформаційно-аналітичний центр Ради національної безпеки і оборони України повідомив сьогодні, 27 вересня, в «Зведених даних ІАЦ РНБОУ»:

«Ситуація в зоні АТО

Попри зусилля української сторони з реалізації мирних ініціатив та виконання Мінського меморандуму, терористи продовжують порушувати домовленості про перемир’я. Впродовж доби незаконними збройними формуваннями неодноразово здійснювалися обстріли українських блокпостів та позицій в Донецькій та Луганській областях.

У місті Щастя внаслідок мінометних обстрілів терористів пошкоджені будівлі міської лікарні, військової комендатури, житлово-комунальної контори, ПТУ № 50. За інформацією, яку повідомив сьогодні на традиційному щоденному брифінгу заступник керівника Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони Володимир Полевий, під час цих обстрілів загинула жінка й поранено 16 місцевих жителів, троє з них – у важкому стані.

Також не припиняються обстріли позицій Збройних сил України в районі Донецького аеропорту. Періодично бойовики обстрілюють блокпост ЗС України в районі селища Талаківка під Маріуполем, але снаряди також влучають в житлові будинки самого селища.

Продовжує діяльність робоча група спільного центру з контролю та координації питань щодо припинення вогню до складу якої входять представники української сторони, моніторингова група ОБСЄ та російські військові. Керівник цієї групи – генерал-лейтенант Юрій Думанський. Російські представники на чолі з заступником головнокомандувача сухопутних військ Росії генерал-лейтенантом Олександром Ленцовим знаходяться в Донецьку. До першої ночі там проходила зустріч з представниками незаконних збройних формувань щодо встановлення режиму тиші. Наразі результати цієї зустрічі нам не відомі.

На кордоні бойових зіткнень з терористами та обстрілів позицій підрозділів Держприкордонслужби впродовж доби не було. Фактів порушення повітряного простору України не виявлено.

У результаті обстрілів бандитів за минулу добу загинув один український військовослужбовець. Восьмеро – поранені.

В місті Олександрія Кіровоградської області на фасаді школи № 17 на знак пам’яті про офіцера 25-ї окремої Дніпропетровської повітряно-десантної бригади – старшого лейтенанта Євгена Танковського – вчора відкрили меморіальну дошку. 34-річний офіцер загинув 5 серпня біля міста Торез Донецької області.

На танковому полігоні біля Башкирівки на Харківщині командувач Національної гвардії України оцінив рівень підготовки екіпажів танкових підрозділів, які продемонстрували навички в практичній стрільбі та злагодженості дій. Впродовж двох тижнів мобілізовані бійці проходили навчальні збори: вивчали тактику дій танкових підрозділів, організацію взаємодії, устрій та будову машини, практично відпрацьовували навички водіння та здійснювали бойові стрільби. Наступний крок підготовки – участь у тактичних навчаннях, де танкові підрозділи будуть діяти та виконувати поставленні завдання у складі військової частини.

Фахівцями виїзних ремонтних бригад підприємств «Укроборонпрому» за минулий тиждень відремонтовано 148 одиниць техніки. Відновлено основні бойові танки та машини на їх базі Т-64 (БВ), БМ «Булат», бойові машини піхоти та десанту БМП-1, БМП-2, броньовані ремонтно-евакуаційні машини.

Відремонтовано 24 бронетранспортери БТР-70,-80 а також новітні БТР-3,-4 для Нацгвардії України. Доведено до належного технічного  стану 13 артилерійських систем та допоміжних машин, а також 29 одиниць автомобільної техніки.

Ситуація в населених пунктах зони конфлікту

Призупинення соціальних виплат в контрольованій терористами частині Луганської обл. викликає соціальну напруженість серед місцевого населення. У Луганську суттєво погіршилася санітарно-епідеміологічна обстановка серед дітей, що пов’язано з відсутністю необхідних ліків та недостатньою кількістю медичного персоналу, у першу чергу – педіатрів.

Станом на 26 вересня в Луганській області частково відключені від газопостачання, знаходяться в критичному стані та потребують обстеження – 172,3 тисячі абонентів. Повністю відключено 39 населених пунктів, частково 24.

Станом на 26 вересня повністю відновлено насосні станції 2-го та 4-го підйомів у Луганську, Вергунських очисних споруд та Октябрьської станції біологічної очистки. На даний час у Луганську вода подається майже в усі райони за графіком, окрім кварталів Димітрова та Шевченко, району Промжилстрою, вул. Цимлянської, містечка Щорса та частини вул. Оборонної. Не постачається питна вода до н.п. Ровеньки, Свердловськ та Червонопартизанськ у зв’язку із пошкодженням насосної станції у с. Новоганнівка.

Міжвідомчий координаційний штаб розпочав реалізацію програми проживання внутрішньо переміщених осіб у осінньо-зимовий період. Регіональні штаби спільно з місцевими органами виконавчої влади визначили більше тисячі об’єктів для розміщення 18 тисяч людей. Окрім того, для комплексного вирішення питань проживання внутрішньо переміщених осіб в осінньо-зимовий період Міжвідомчий координаційний штаб розробив План дій центральних та місцевих органів виконавчої влади.

Реакція міжнародної спільноти на події в Україні

Голова Європарламенту Мартін Шульц направив російському посольству в Брюсселі ноту протесту у зв’язку з відмовою євродепутату Ребеці Хармс у в’їзді на територію РФ, для спостереження за процесом над українською льотчицею Надією Савченко. Офіційний представник МЗС Німеччини Савсан Чеблі заявила, що плани самопроголошеної «ДНР» з проведення виборів у листопаді підірвуть дотримання Мінських домовленостей. Вона також не виключила того, що німецька сторона може взяти участь у можливій зустрічі глав Росії та України щодо врегулювання кризи на Донбасі».

Про це повідомляється суботу на сайті Інформаційно-аналітичного центру Ради національної безпеки і оборони України.

dailylviv.com

Пожежа у дев’ятиповерховому житловому будинку у Львові

Уночі збито 15 ударних БпЛА у чотирьох областях

Суддя не може належати до політичної партії чи професійної спілки - Кодекс суддівської етики

У Львові вперше в Україні представили нові моделі BMW

Попередження для тих, хто везтиме вантаж до Словаччини

Вступна кампанія у Львівській політехніці триває. Абітурієнтів поменшало на 5-6% відсотків

Львівські «Карпати» залишилися на 10-й сходинці в УПЛ

У насиллі над вихованцями звинувачують директора закладу у Великому Любені

Відсторонили від роботи керівника закладу на Львівщині, якого звинувачують у фізичному та сексуальному насильстві над дітьми

Поліція негайно виїхала у навчально-реабілітаційний центр Львівщини, де знущалися над дітьми

Кібератак буде ще більше. Садовий попередив про загрозу, а Аушев розповів, що робити

ГУР МОУ ліквідувало воєнного злочинця у Московській області

Дітей на Львівщині били палицями, директор закладу вчиняв сексуальне і психологічне насилля

Сучасний дизайн інтер'єру - поєднання стилю і комфорту

НБУ запроваджує ліміт для переказів фізичних осіб з карти на карту. Але не для всіх

Не ті Ромео і Джульєтта. Чому побралися киянин і кіровоградка

Наймолодшому - 23 роки, найстаршому - 51. Львівщина прощається з п'ятьма Героями

Перший день на роботі. У Львові загинув чоловік

У ПП Краківець виявили викрадений автомобіль

Вбивця напав з ножем після обіду на проспекті Шевченка

Двічі вдарили по медичному закладу в Сумах. Вдруге - під час евакуації (відео)

Спочатку у відбійник, потім у зустрічну. Жіноча ДТП у Карпатах

13 областей вночі атакували ракети і безпілотники

Судитимуть 84-річного львів’янина за вбивство собаки

В Ізраїлі думають, що лідер «Хезболли» загинув (відео)

Понад годину рятувальники гасили пожежу на ринку Львівщини

Трамп сказав Зеленському, що має добрі стосунки з Путіним

На Львівщині мають ознаки критичних понад 700 підприємств

Ціна за паркування автівок у Львові збільшиться у рази

Львів'янина Андрія Шутяка і луганця Максима Ушенка проведуть в останню путь у Львові

На Львівщині закінчили повітряну тривогу. Спокійно

Зафіксували пуски «кинджалів» з МіГ-31К. Повітряна тривога

У шести інститутах Львівської політехніки обрали нових директорів. Прізвища

У Львові розшукують харків'янина, який міг 38 разів незаконно переправити осіб за кордон

Ramstein Group збере лідерів США, Франції, Великобританії, Німеччини і України

Вісім громадських та благодійних організацій отримали від міськради Львова майже 700 тисяч грн. Перелік

Козицький очолив палату регіонів після Микити

Львівські синоптики заповідають на завтра грозу, сильний дощ, шквали і град

Пенсіонер підпалив себе в будівлі ОВА

Між парком і цвинтарем у Львові побудують готель з апартаментами квартирного типу