В аеропорту Донецька стало тихіше, – боєць (відео)

21:10 16 січня 2015 р.


Фото: Reuters


Відео: «112 Україна»

Захисник донецького аеропорту Василь повідомив у п’ятницю ввечері: «Вже шквальний вогонь припинився, стало тихіше. Боїв немає».

Телеканал «112 Україна» передає сьогодні, 16 січня, в повідомленні «У донецькому аеропорту затишшя, важко поранений один український військовий, – боєць»:

«В донецькому аеропорту затишшя, важко поранено одного українського військового. Про це в ефірі телеканалу «112 Україна» заявив захисник донецького аеропорту Василь. 

«Вже шквальний вогонь припинився, стало тихіше. Боїв немає. Чекали, що за пораненими приїде якась техніка, але сказали, що треба терпіти до ранку. Один боєць важко поранений, решта отримали поранення рук, ніг і контузії», – повідомив він.

Зазначимо, активні бойові дії тривають в донецькому аеропорту вже три дні. Сьогодні бойовики знову штурмують «кіборгів».

Інформація про щодо підкріплення різна. У коментарі телеканалу «112 Україна» боєць Василь сказав, що підкріплення не було, «кіборги» йдуть в оборону, бо «відходити далі нікуди»

Інший боєць повідомив, що готується ротація і допомога підходить. Відзначимо, що раніше сьогодні радник президента Юрій Бірюков повідомив, що в Генштабі прийняли остаточне рішення «не здавати» донецький аеропорт. За останніми даними того ж Бірюкова, в донецькому аеропорту загинув 1 «кіборг», ще 11 поранені.

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті телеканалу «112 Україна». Натомість волонтер Олексій Мочанов розповів сьогодні, 16 січня (передає мовою оригіналу, бо не всі ідіоми у ньому піддаються перекладу):

«...говорил с Рахманом, широко известным десантником в узком кругу ограниченных людей. Андрюха реальный Чел, третий заход на Терминал, заслуженный орденоносец и настоящий Герой, такой же как все Бойцы в порту и вокруг. Не всё можно было обсудить в открытой связи, не обо всём можно здесь сказать и написать, но... В двух словах:

У парней никакой паники, они рассредоточены по помещениям терминала, который знают как свои пять пальцев. БК (боєкомплет. – «ЩЛ») пока хватает, не жалуются. 

Вышли из строя пара игрушек и гаджетов, но есть чем держать оборону и насыпать. Сообщения на ТВ про отсутствие боеприпасов дают добровольцы – у них реально подсос. Но это не касается основного контингента ВСУ в терминале и других подконтрольных нам помещениях ДА (Донецького аеропорту. – «ЩЛ»).

Никто из парней Рахмана на ТВ не выходил, комментариев не давал и «фсьопропало, нассливают» не голосил. У парней есть Дух и Достоинство, и никто их не сломил. И не сломит! Ни Парней, ни Дух, ни Достоинство.

В порту сейчас тяжело, громко, душно, прохладно, но терпимо. На то они и Воины. 

Рахман сказал, что бывало и хуже. Сегодня парни вызывали огонь на себя, чтобы зачистить артой верхние этажи, по которым лазят сепары с вражеским карманным лайф ньюс.

Так они там давно лазят, такой там расклад уже несколько месяцев. Те позиции в терминале, которые боронили наши, остаются под нашим контроле, как и раньше. 

Сепары прислали туда новых людей, которые не особо хорошо ориентируются в огромном здании терминала. Наши знают его лучше, чем свою спальню. И работают точечно, но плотно, но жёстко. Вперемешку с артиллерией.

Обороняться легче, чем атаковать. Потому и потери в стане противника выше. Напорядок.

Единственный враг Украинцев сейчас, кроме распиздяйства и очковой кобры, с которыми командиры поборолись давно, – это трусость и паника. Которым нет места в бою.

Не нагнетайте, ребята очень просили верить в них, не сомневаться и не унижать Воинов жалостью и интернет-паникой с интернет-истерикой. Продержатся и выдержат. Как бывало уже не раз в истории обороны терминала.

Сейчас ГШ нужно срочно собрать и подвести туда резерв, расширяться и демонстрировать контроль над ситуацией. Подтянуть утюжки с самоварчиками, активно танцевать артой и собрать в кулак опытных и обстреляных пехотинцев. Показать зубы и продемонстрировать готовность мчать на подмогу к своим. Ведь мы своих никогда не бросали!

Девиз десантников – сам погибай, но товарища – выручай! Это война. И желание дать реальной пизды врагу должно быть главным и доминирующим желанием Бойца на войне. Иначе Боец становится овцой. И пушечным мясом.

Разговор, тихий и спокойный, с Рахманом и Ребятами, убедил меня в том, что парни не очконут и продержатся. До принятия решения и прихода подмоши, свежего резерва и новых бойцов, которые рвутся в бой, протянуть руку помощи своим. Нашим!

Юрка Феникс стартует в ту сторону сейчас, на связи с терминалом МО, согласовывают манёвр. Я просто ретранслирую то, что знаю и что услышал. От Рахмана, Спартака, Льва, Алимыча, Маршала, Цунами, Самары, Адама, Зуба, Купола, Медведя, Аскольда, Гранта, Вани и других пацанов. Кто-то из них сейчас в терминале, кто-то был, рулил и дрался. Как мог и как умел. Выдержали они, выдержат и нынешние Козаки. Никто из нас в этом не сомневается. Не сомневайтесь и вы. ЭтО единственная просьба, поозвучавшая от Рахмана и Ребят в разговоре.

Мёртвые срама не имут. Но погибать там никто не собирается. Воюют и насыпают.

А с центральным руководством мы справимся. Работаем в этом направлении. Пока со скрипом, но получается.

Буду держать в курсе. Быть добру. Не сомневаюсь – быть. Ведь пули, что найдёт тебя – ты не услышишь. А остальные – мимо пролетят. Я знаю. Проверено на себе. ПлюсПлюс»ю

Волонтер написав це на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook».

Як інформував «Щоденний Львів», за даними журналіста Юрія Бутусова, приблизно половина нового терміналу аеропорту й низку спостережних пунктів на його території зайняті нашими військовими, журналіст Петро Шуклінов передав у п’ятницю: «Бійці пишуть з аеропорту, що терміново потрібна підтримка»; журналіст Андрій Цаплієнко повідомив у п’ятницю: «У наших сил у Кіборгпорту після бою – двоє загиблих і дев’ятеро поранених, кадировців у підвалі військові підірвали, артилерія дуже потужно підтримала наших. Аеропортнаш, одним словом», а Юрій Бутусов розповів також сьогодні, 16 січня: «З ранку було тихо. Потім противник здійснив новий штурм – точно за сценарієм минулих двох діб: прицільний вогонь танків, артобстріл, потім ближній бій силами штурмових груп. Наша артилерія відкрила вогонь у відповідь, атаку відбито»; захисник донецького аеропорту Василь повідомив сьогодні в ефірі телеканалу «112 Україна»: «Я хочу сказати, що у нас залишилися боєприпаси ще на один бій, після чого ми вже будемо без всього», а в прес-центрі АТО повідомили сьогодні: «Найбільше загострення, як і раніше, спостерігається у Донецькому аеропорту. Там цілий день триває запеклий бій. Нашими військовими було зафіксовано застосування терористами газу. Конкретний тип застосованої речовини не встановлено, але, вочевидь, це один з різновидів сльозогінного газу. Впродовж дня бойовики безуспішно намагалися відтіснити українських героїв з нового терміналу. На даний час бої за аеропорт продовжуються. О 17 годині 15 хвилин терористи почали вести вогонь по аеропорту з мінометів та «Градів». Українські захисники, як і раніше, утримують Донецький аеропорт і не збираються його залишати.

dailylviv.com

Амбітний план Зеленського оцінив польський експерт

Уночі 30 вересня припиняють прикордонно-митне оформлення у ПП «Нижанковичі-Мальховіце»

Львів попрощається з уродженцями Бахмута і Токмака - Миколою Ленкєєвим і Сергієм Пруглом

Львівська політехніка розпочинає ремонт гуртожитку №3 за 38 млн грн

У Шевченківському гаї збудували укриття на 200 людей, кафе, конференц-зали

У Львові відкрили McDonald's, який працюватиме під час вимкнень електроенергії

96% картоплі на Львівщині вирощують у домогосподарствах. Скільки з'їдають

Загинув працівник факультету журналістики ЛНУ імені Івана Франка

Масовані удари рф по Запоріжжю й населених пунктах області

У Запоріжжі пошкоджено будівлю вокзалу та вікна в поїзді

Смертельна ДТП на Львівщині. Водій загинув, «Nissan Primera» понівечено

Ультраортодокси з Ізраїлю летять до Умані без гарантій повернення на батьківщину

400 велосипедистів їдуть маршрутом Львів – Липники – Милятичі – Суходіл – Бібрка – Милятичі – Раковець

Пожежа у дев’ятиповерховому житловому будинку у Львові

Уночі збито 15 ударних БпЛА у чотирьох областях

Суддя не може належати до політичної партії чи професійної спілки - Кодекс суддівської етики

У Львові вперше в Україні представили нові моделі BMW

Попередження для тих, хто везтиме вантаж до Словаччини

Вступна кампанія у Львівській політехніці триває. Абітурієнтів поменшало на 5-6% відсотків

Львівські «Карпати» залишилися на 10-й сходинці в УПЛ

У насиллі над вихованцями звинувачують директора закладу у Великому Любені

Відсторонили від роботи керівника закладу на Львівщині, якого звинувачують у фізичному та сексуальному насильстві над дітьми

Поліція негайно виїхала у навчально-реабілітаційний центр Львівщини, де знущалися над дітьми

Кібератак буде ще більше. Садовий попередив про загрозу, а Аушев розповів, що робити

ГУР МОУ ліквідувало воєнного злочинця у Московській області

Дітей на Львівщині били палицями, директор закладу вчиняв сексуальне і психологічне насилля

Сучасний дизайн інтер'єру - поєднання стилю і комфорту

НБУ запроваджує ліміт для переказів фізичних осіб з карти на карту. Але не для всіх

Не ті Ромео і Джульєтта. Чому побралися киянин і кіровоградка

Наймолодшому - 23 роки, найстаршому - 51. Львівщина прощається з п'ятьма Героями

Перший день на роботі. У Львові загинув чоловік

У ПП Краківець виявили викрадений автомобіль

Вбивця напав з ножем після обіду на проспекті Шевченка

Двічі вдарили по медичному закладу в Сумах. Вдруге - під час евакуації (відео)

Спочатку у відбійник, потім у зустрічну. Жіноча ДТП у Карпатах

13 областей вночі атакували ракети і безпілотники

Судитимуть 84-річного львів’янина за вбивство собаки

В Ізраїлі думають, що лідер «Хезболли» загинув (відео)

Понад годину рятувальники гасили пожежу на ринку Львівщини

Трамп сказав Зеленському, що має добрі стосунки з Путіним