Убивства в Криму перекладають на міфічних «бойовиків зі Західної України» (відео)

10:22 19 березня 2014 р.


Фото: supercoolpics.com


Відео: ТСН.ua

Натомість керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляє в середу, що під час вчорашнього штурму в Сімферополі вогонь відкрили російські спецпризначенці.

У проросійському Міністерстві внутрішніх справ Криму заявляють, що в Сімферополі 18 березня стріляли провокатори – і по військовослужбовцях, і по «бійцях самооборони Криму». Якщо керівник медіа-центру Міноборони України в Криму Владислав Селезньов повідомляв, що під час штурму українського фотограмметричного центру військової частини А-3674 у Сімферополі російський снайпер убив українського військовослужбовця, ще одного поранив, то МВС Криму, відмінне від українського МВС у Криму, заявляє:

«Загинули дві людини – боєць самооборони й військовослужбовець військової частини, а також дві людини – представник самооборони й військовослужбовець військової частини, отримали поранення в результаті пострілів, зроблених невідомими неподалік від військової частини в районі вулиці Кубанської в Сімферополі. За попередніми даними постріли були зроблені з одного місця у двох напрямках. Невідомий стріляв із вікна недобудованого будинку, розташованого в безпосередній близькості від військової частини, по представниках самооборони, які перевіряли сигнал про присутність озброєних людей у зазначеній недобудові, і убік української військової частини, розташованої поруч».

Так звана «кримська міліція» стверджує також, що «представники самооборони» отримали інформацію про перебування в частково заселеному будинку в районі вулиці Кубанської групи озброєних людей – і «при проведенні перевірки даної інформації по бійцях самооборони і був відкритий вогонь із, імовірно, снайперської гвинтівки». Відтак проросійське МВС Криму заявляє: «Подібну тактику застосовували під час масових заворушень на Майдані у Києві, коли одночасно обстрілювали як міліціонерів, так і мітингувальників. Не виключено, що ця провокація була спланованою, з метою дестабілізації обстановки в місті в день, коли був підписаний договір про возз'єднання Криму з Росією».

Своєю чергою, сайт «Lifenews.ru» пише: «За непідтвердженим даними, стрілець був затриманий – ним виявився 17-річний підліток». Видання також наводить слова нібито очевидця «нападу провокаторів на загін самооборони в Криму»: «Стояли хлопці з самооборони, охороняли медчастину. Вони були беззбройні. У якийсь момент пролунали постріли. Одного з хлопців поранили в ногу. Коли до нього підійшов товариш, щоб відтягнути, йому поцілили прямо в печінку. Він загинув на місці».

«Lifenews» пише також, що вже в лікарні «від отриманих поранень померла ще одна людина – військовослужбовець військової частини». Видання також висвітлює версію, що «на проспект Перемоги в Сімферополі приїхали троє бійців, припускають, що з «Правого сектору», і розстріляли бійців самооборони, після чого зникли».

Відтак «Lifenews» стверджує: «Основна версія, яка спрацьовується оперативниками: це (провокували) бойовики із Західної України».

Повідомляючи про це сьогодні, 19 березня, «Українська правда» нагадує, що версію про снайперів, які стріляли в обидва боки, учасники інформаційної війни з боку Росії поширювали і після смертей на Майдані у Києві, й що наразі немає підтвердження факту смерті так званого «самооборонця Криму» від незалежних джерел у Криму. Натомість керівник центру військово-політичних досліджень Дмитро Тимчук повідомляє в середу на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«Вчорашній штурм української військової частини в Сімферополі, результатом якого стала загибель одного українського військовослужбовця та важке поранення ще двох, проводився силами російського спецназу і т.зв. «Самооборони» , за підтримки міліції Криму (остання оточила район операції). На місці подій також були присутні представники ФСБ (Федеральної служби безпеки. – Ред.) Росії в цивільному.

При цьому, за нашими даними, «самооборона» готувалася до штурму своїми силами , яку координували представники ФСБ, й була неабияк здивована появою російського спецназу в чорному.

За свідченнями очевидців, першим відкрив вогонь російський спецназ. Це спровокувало безладну стрілянину бойовиків «самооборони» убік українських військових. Є непідтверджені відомості про те, що російський спецназ вів вогонь як у бік українських військових , так і в бік «самооборони» – ці дані ми перевіряємо.

По закінченню трагічних подій , як стверджують свідки, в переговорах між співробітниками ФСБ та міліціонерами прозвучала фраза «Спишемо на «Правий сектор».

dailylviv.com

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України

Львів'янку зі скрипкою «Antonius Stradivarius» зупинили у Краківці

З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

У Львові іноземець погрожував бармену ножем, викрав виторг і втік

Британія та Україна розпочали переговори про 100-річне партнерство

Апітерапія. Лікування бджоловжалюванням у Львові

На Львівщині лікар допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

Велика Британія переведе Львівщину в жовту зону, - Камерон у Львові (відео)

Міністр закордонних справ Великої Британії Камерон посадив у Львові робінію (відео)

Ексначальник Головного управління внутрішньої безпеки СБУ отримав підозру

Підроблену горілку продавав в інтернеті. На Львівщині судитимуть ділка

У Сколівських Бескидах заблукали туристи з Києва

Загроза обороні країни. Польща проти залізниці з України до Гданська