Сили АТО залишили зруйновані рашистами Хрящувате й Новосвітлівку, але починають контратакувати (відео)

17:24 29 серпня 2014 р.


Фото: ТСН


Відео: TVgolosnaroda

Командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук пояснив у п’ятницю: «Почали працювати російські війська, в яких видно професіоналізм у всьому. Це, швидше за все, добірні частини. Це добірні танкові частини і повітряно-десантні війська».

Бійці батальйону «Айдар» відступили з сіл Хрящувате і Новосвітлівка поблизу Луганська через багаторазову чисельну перевагу російських військ. Про це повідомив командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук у відеозаписі, розміщеному на інтернет-сервісі «YouTube».

Зокрема, за його словами, відступ батальйону «Айдар» з Хрящуватого і Новосвітлівки пов'язано з тим, що «чисельна перевага супротивника було багаторазовою, і в населеному пункті було видно почерк російських військ, які працювали в Чечні».

Мельничук наголошує, що ситуація в Луганську залишається тривожною.

«Почали працювати російські війська, в яких видно професіоналізм у всьому. Це, швидше за все, добірні частини. Це добірні танкові частини і повітряно-десантні війська», – сказав він. За його словами, видно їх вишкіл і серйозну підтримку технічними засобами, «оскільки кожен постріл лягає точно у точку, тобто працюють супутники розвідки, безпілотники. Кожен артилерійський удар лягає точно в ціль».

«Було видно почерк російських військ, які працювали в Чечні. Ідуть танки і просто будинок за будинком знищують. Постріл танка – зруйнований будинок», – заявив Мельничук і додав, що населені пункти Хрящувате і Новосвітлівка повністю зруйновані.

Натомість кореспондент інтернет-видання «Іnformator.lg.ua» повідомив у п’ятницю з посиланням на поінформоване джерело в Збройних силах України: «Бійці ВСУ, що займали раніше селища Хрящувате і Новосвітлівка, залишили їх, не дочекавшись необхідного підкріплення».

«Сили, м'яко кажучи, не рівні. Ми утримували позиції. Але з автоматом проти танка довго не простоїш», – розповів співрозмовник видання. За його словами, командування було в курсі ситуації, що склалася, однак, ніякої підтримки військові не отримали.

«Нам було сказано: хочете стояти Хрящувате – стійте! Але допомоги не буде», – пояснило «поінформоване джерело».

Про це повідомляється в п'ятницю на сайті «Іnformator.lg.ua»

Своєю чергою, «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» інформує сьогодні, 29 серпня, в сюжеті «Сили АТО оговтались від удару російських військ та посилюють оборону Маріуполя»:

«Сили бойовиків та російські війська намагаються проломити оборону сил АТО.

Українські військові закріпилися на рубежах оборони та вже починають активні дії, переходячи у контрнаступ з метою знищити розтягнуті сили противника.

Так, Національна гвардія України з боєм взяла під контроль населений пункт Комсомольське, який знаходиться у 15 кілометрах від селища Побєда, де, за оперативними даними, розташувався штаб батальйонної тактичної групи Збройних сил РФ. Противник відновив активні дії в районах населених пунктів Іловайськ, Новосвітлівка, Хрящувате та кургані Савур-Могила.

Про статус підрозділів, які тримають оборону у цих районах, речник АТО не повідомив. Але, як повідомляє комбат «Донбасу» Семен Семенченко, ситуація в «Іловайському котлі» продовжує залишатися вкрай напруженою, бійці намагаються прорватися з боєм із оточення, але потрапили під шквальний вогонь бойовиків.

А комбат «Айдара» Сергій Мельничук заявив, що Хрящувате і Новосвітлівка були повністю знищені, а підрозділ необхідно було вивести з бою. «Відступили через те, що чисельна перевага супротивника була велика й у населеному пункті було видно почерк російських військ, які працювали в Чечні. Ідуть танки, і будинок за будинком знищують. Постріл танка – зруйнований будинок», – розповів командир батальйону «Айдар».

Окрім того, бойовики нарощують угрупування на північному напрямку під Луганськом, судячи з усього, для атаки на аеропорт, де тримають оборону сили АТО. Так, голова громадської організації «Громадянська ініціатива «Права справа» Дмитро Снєгирьов заявив, що до окупованого терористами Луганська зайшли три колони російської військової техніки.

«Сьогодні до Луганська зайшли три колони з Російської Федерації, загалом 250-300 одиниць техніки», – сказав активіст, посилаючись на очевидців. У свою чергу командир батальйону «Айдар» Сергій Мельничук заявив, що під Луганськом почали «працювати» російські війська. «Це танкові добірні частини і повітряно-десантні війська», – заявив Мельничук.

На Південному фронті також залишається напружена ситуація. Сили АТО готуються обороняти Маріуполь, а підрозділи регулярної армії РФ проводять »зачистку» захопленого ними плацдарму. Так, у захопленому Новоазовську розпочались обходи спільних патрулів російських військовослужбовців та бойовиків. Вони перевіряють прописку і затримують іногородніх.

А в районі українського села Патріотичне відбувся бій між підрозділом мобільного прикордонного загону Держприкордонслужби та росіянами, які позначили своїх бійців білими пов'язками на обох рукавах, а техніку білим кругом.

«Під натиском прикордонників противник відступив у бік Новоазовська. Через годину після бою розлючені росіяни 50 хвилин обстрілювали з установок «Град» села Безіменне – Самсонове», – додали в РНБО.

Бійці АТО на Південному фронті отримали протитанкове озброєння, яке дозволить вести ефективну оборону проти важкої російської бронетехніки, яка, за оперативними даними, знаходиться у 20 кілометрах від Маріуполя. Окрім того, 1-ша оперативна бригада Національної гвардії України успішно здійснила марш та посилила укріплення й оборону міста.

РНБО попереджає, що зараз існує висока ймовірність того, що військова техніка РФ спробує здійснити незаконне вторгнення в Україну на нових ділянках кордону. На це вказують випадки провокацій з боку Збройних сил РФ.

Інтенсивність боїв залишається дуже високою, протягом останньої доби сили АТО провели 35 боїв із терористами та армією РФ, за даними РНБО, за останню добу загинули десять військовослужбовців. Нагадаємо, що генсек НАТО визнав, що солдати РФ незаконно перетинають кордон і воюють в Україні та висловив солідарність із Україною».

Про це повідомляється в п’ятницю на сайті «Телевізійної служба новин».

dailylviv.com

42-річний зять «одружився» з 78-річною тещею, щоб втекти з України

У Кривому Розі окупанти вдарили ракетою по управлінню поліції, є постраждалі

Ексдиректор однієї з шахт Львівщини заплатив ₴2 млн «за повітря»

Компанія «Інтерпрес» відмовилася продавати та поповнюватиме транспортні картки ЛеоКарт

У Львові за добу у ДТП постраждали троє пішоходів

У Львові обгорів 21-річний працівник СТО, який самотужки намагався загасити пожежу

Трамп зустрінеться з Зеленським

Михайло Батюк, Андрій Ружило, Максим Романюк, Дмитро Волинець, Ігор Петеш. Львівщина оплакує Героїв

Чоловіки зі східним акцентом ошукали мешканку Жешува на майже 100 тисяч злотих

Понад $5 млрд на зброю отримає Україна у найближчі місяці, - Блінкен

Загальний залп 8 ракет. РФ вивела у Чорне море 3 носії «Калібрів»

Байден назвав Зеленському два ключових елементи, які потрібні для перемоги України

Байден анонсував 8 мільярдів доларів військової допомоги Україні

Компанія Комарека і Козицького 20 років видобуватиме нафту і газ біля Меденичів

В повітрі борти стратегічної авіації росії. Загроза пусків ракет - ПС

Північно-Вівнянську площу 20 років експлуатуватиме «Стрийнафтогаз»

З 1 листопада електроенергія в Україні може суттєво подорожчати

У Самбірському районі роздадуть пільгові картки для проїзду у пасажирському транспорті

Американці профінансували ремонт дороги на кордоні з Угорщиною

Міський голова Львова Андрій Садовий вислухав 20 громадян, яким не допомогли його заступники

Мав стійку громадянську позицію, брав участь у Революції Гідності. Львів прощається з Максимом Романюком

У мерії Львова порахували, скільки людей скористалося вбиральнею у Ратуші

У львівській школі травмувався інструктор з вогневої підготовки

Пістолет - поштою. Зловмисник пересилав зброю, розібравши її на запчастини

На Львівщині урочисто передали 450 безпілотників для семи бойових підрозділів

Спільні молитви на трьох полях почесних поховань Личаківського кладовища у Львові

Гарний номер телефону: що це та для чого він потрібен?

Уночі Росія атакувала три енергооб'єкти

РФ здійснила вранці три пуски «Кинджалів» на Старокостянтинів

Адвокатка на Львівщині взяла гроші за вплив на суддю. Що пообіцяла

На найдовшій європейській міжнародній трасі «Е-40» поставлять яворівську «Пташку Перемоги» (відео)

Від чого з'являється карієс молочних зубів

Нове майно родичів Медведчука та Козака, яке намагались приховати, виявили на Львівщині

Аварія на магістральній тепловій мережі у Львові. Частина будинків у Шевченківському районі без гарячої води

Третю ракетну небезпеку на Львівщині скасували

Артоб'єкт «Пташка Перемоги» в стилі традиційної яворівської забавки встановлять на Львівщині (відеотрансляція)

Забудьте про біль у шиї з ортопедичною подушкою від Ortos

Росіяни втретє атакують Кинджалами Україну. Повітряна тривога на Львівщині

У схемі переважно жінки. Як техніку Apple переправляли через кордон на Львівщині (відео)

Закінчення другої пів годинної повітряної тривоги на Львівщині