Слідчий комітет Росії копіює «гляйвіцьку провокацію» Гітлера

10:22 30 червня 2014 р.


Фото: nashe.orbita.co.il

СК РФ порушив кримінальну справу за, як він стверджує в понеділок, «фактом обстрілу з території України житлових будинків і контрольно-пропускного пункту в Ростовській області».

Як передає сьогодні, 30 червня, інформагенція «РИА Новости», офіційний представник Слідчого комітету РФ Володимир Маркін повідомив у понеділок, що цією установою «порушено кримінальну справу за фактом обстрілу з території України житлових будинків і контрольно-пропускного пункту в Ростовській області». Причому СК РФ звинувачує в цьому обстрілі водночас українських військовослужбовців, бійців Нацгвардії та «бойовиків «Правого сектору», про нібито наявність артилерії у котрих вперше дізнаємося від росіян.

Представник СК РФ стверджує також: «Умисні дії безпосередньо спрямовані на вчинення злочину – вбивство осіб, які перебували на території населених пунктів Ростовської області, а також осіб, котрі знаходилися на митному пункті, не довели до кінця з не залежних від них обставин».

Як інформував «Щоденний Львів», журналіст Віктор Тимошенко написав 21 червня в публікації «Путін: «Бабуся померла»?» на сайті агенції «Укрінформ» таке:

«Вчора МЗС РФ виступило з офіційною заявою: українська армія піддала обстрілу територію Росії, прикордонний пункт Новошахтинськ. У результаті був поранений співробітник митниці.

Назвавши події «злочином, що порушує елементарні норми міжнародного права», зовнішньополітичне відомство президента Путіна додало таке: «Як можна співвіднести це з оголошеним сьогодні владою Києва припиненням бойових дій?».

Це вже було! Дежавю!

31 серпня 1939 переодягнені в польську військову форму солдати СС напали на військовослужбовців вермахту на кордоні з Німеччиною, в районі польського міста Гляйвіц, захопили радіостанцію. У нинішніх підручниках ця трагедія називається «гляйвіцька провокація».

Її винахідниками були гестапівці з оточення фюрера, а кодовим сигналом мала служити фраза Гейдріха: «Бабуся померла». Свою провокацію фашисти назвали «Консерви».

Всі убиті «німці» були в'язнями з німецьких концтаборів. Гітлер, праведно обурений розстрілом «мирних німців у зелених мундирах», заявив, що на територію Німеччини скоєно напад, і оголосив Польщі війну.

Газети вийшли з кричущими заголовками. А наступного дня, першого вересня, розпочалася Друга світова війна.

Винахідники нинішньої провокації на українсько-російському кордоні думали і діяли за нацистським лекалами. Інтелектуали з російського ГРУ (судячи з «Акваріума» Суворова) здатні лише на грубу, нахабну, неприкриту брехню. «Правдивість не має значення, переможців не судять», – учив своїх підлеглих фюрер.

«Заява» російського МЗС слово в слово повторює повідомлення міністра закордонних справ Німеччини фон Ріббентропа послу Франції, який розповів французькому дипломату, що «польська армія перейшла кордон у трьох місцях». Як сказав би офіцер гестапо (пам'ятаєте Штірліца?) професору Вейнеру Плейшнеру в Берні: «Ці хохли вкрай знахабніли».

Логіка російських дипломатів стилістично вивірена «до точки і коми» – українські військові під'їхали до державного кордону на танках і БМП. Потім з гармат обстріляли російську територію, поранили митника, зруйнували будинок.

Здавалося б, політичний гротеск!? Або гра в дурня, «операція під фальшивим прапором»?

Та ні! «Наїзд» МЗС РФ об'єднує дві обставини.

Перше – це «час» – одночасно із заявою Петра Порошенка про припинення вогню. І друге – абсолютний цинізм.

Пане Лавров і автори заяви! Підпалу Рейхстагу не було.

Насправді, на закритому (за обопільною домовленістю) пункті пропуску «Довжанський» перебували сотні бойовиків і терористів. Громадян Вашої країни – Російської Федерації. (Міністр внутрішніх справ України Аваков продемонстрував журналістам документи, які підтверджують, що озброєння і військова техніка були з російських військових частин). А головне, МО України офіційно заявило, що «з огляду на близькість до державного кордону з РФ вогонь з артилерії або мінометів українські військові не застосовували і не застосовують».

Було б зрозуміло, якби Москва купірувала трагедію пораненого митника. Знайшлися б слова співчуття і вибачень.

Але сценарій Кремля інший. Сотні телевізійних репортажів, сюжетів, операторів, які за помахом чарівної палички опинилися в потрібний час у потрібному місці, показали «зруйнований українською артилерією будинок і пораненого російського митника». Десятки коментарів леонтьєвих, дугіних, маркових і третьякових про лженапад України на РФ, які цілими днями транслюють «всі радіостанції Радянського Союзу», вибачте - Російської Федерації.

Пікантність ситуації посилили два моменти. Перший – дві телефонні розмови президентів України та Росії, які вселили надію на мир.

Другий – намір Москви судити українських військових злочинців, точніше, політиків, які відповідають за АТО. Господи, що відбувається з країною, про миролюбність якої світ складає легенди, а лагідність і пацифізм стали способом життя Путіна і його генералів?

Поінформовані джерела повідомляють, що завтра, 22 червня, в день початку війни фашистської Німеччини проти Радянського Союзу, Росія має намір здійснити військову провокацію проти України. Сценарій можливий той, який описаний вище.

Непрямими ознаками, що підтверджують ці дані, є передислокація російських військових частин різних видів і родів військ із західної та центральної Росії до кордонів східної України. А головне підтвердження намірів Кремля приховано в словах, якими закінчується горезвісна заява МЗС РФ: «Як можна співвіднести це (мається на увазі псевдострілянина по території РФ. – Авт.) з оголошеним сьогодні владою Києва припиненням бойових дій?»

Цей докучливий російський серіал з добре відомим рефреном означає, що Росія вкрай зацікавлена в ескалації військового конфлікту на сході України. Це – стратегія мілітаристів.

Російська «гебня» (їх переповнюють військові феромони), дорвавшись до влади, неспроможна вирішувати проблеми економіки країни, підігріває шовіністичну ідею «ворог біля воріт країни». Головна мета – не допустити згортання або закриття проекту «Українська Палестина».

Тому необхідно тримати російське суспільство в стані мілітаристської екзальтації. В іншому випадку – непочесна пенсія, гірше - тюремні нари.

Кажуть, головне у віці – зберегти бажання. Сам Путін і вся його гебешна команда старіє. Це закон фізіології і правди життя.

Їх жінки не цікавлять. Що їм сльоза дитини?

Вони шукають задоволень у приниженні інших, у вічній радості руйнування і вбивств. У них немає майбутнього, є тільки сьогодення».

dailylviv.com

Байден назвав Зеленському два ключових елементи, які потрібні для перемоги України

Байден анонсував 8 мільярдів доларів військової допомоги Україні

Компанія Комарека і Козицького 20 років видобуватиме нафту і газ біля Меденичів

В повітрі борти стратегічної авіації росії. Загроза пусків ракет - ПС

Північно-Вівнянську площу 20 років експлуатуватиме «Стрийнафтогаз»

З 1 листопада електроенергія в Україні може суттєво подорожчати

У Самбірському районі роздадуть пільгові картки для проїзду у пасажирському транспорті

Американці профінансували ремонт дороги на кордоні з Угорщиною

Міський голова Львова Андрій Садовий вислухав 20 громадян, яким не допомогли його заступники

Мав стійку громадянську позицію, брав участь у Революції Гідності. Львів прощається з Максимом Романюком

У мерії Львова порахували, скільки людей скористалося вбиральнею у Ратуші

У львівській школі травмувався інструктор з вогневої підготовки

Пістолет - поштою. Зловмисник пересилав зброю, розібравши її на запчастини

На Львівщині урочисто передали 450 безпілотників для семи бойових підрозділів

Спільні молитви на трьох полях почесних поховань Личаківського кладовища у Львові

Гарний номер телефону: що це та для чого він потрібен?

Уночі Росія атакувала три енергооб'єкти

РФ здійснила вранці три пуски «Кинджалів» на Старокостянтинів

Адвокатка на Львівщині взяла гроші за вплив на суддю. Що пообіцяла

На найдовшій європейській міжнародній трасі «Е-40» поставлять яворівську «Пташку Перемоги» (відео)

Від чого з'являється карієс молочних зубів

Нове майно родичів Медведчука та Козака, яке намагались приховати, виявили на Львівщині

Аварія на магістральній тепловій мережі у Львові. Частина будинків у Шевченківському районі без гарячої води

Третю ракетну небезпеку на Львівщині скасували

Артоб'єкт «Пташка Перемоги» в стилі традиційної яворівської забавки встановлять на Львівщині (відеотрансляція)

Забудьте про біль у шиї з ортопедичною подушкою від Ortos

Росіяни втретє атакують Кинджалами Україну. Повітряна тривога на Львівщині

У схемі переважно жінки. Як техніку Apple переправляли через кордон на Львівщині (відео)

Закінчення другої пів годинної повітряної тривоги на Львівщині

У небі Росії - знову МіГи. На Львівщині лунає друга повітряна тривога

З яких з восьми відкритих джерел Львівської громади можна пити воду. Результати дослідження

Ракетна небезпека на Львівщині тривала 35 хвилин

У Кам'янка-Бузькій пожежники врятували з вогню сімох людей та кота

На Львівщині оголосили повітряну тривогу. Летять Кинджали

РФ вночі атакувала Україну ракетами та дронами. Скільки збила ППО

У Пустомитах пішохода, якого збила автівка, госпіталізували

Міорелаксанти: як вони допомагають при болях та спазмах

Михайло Борнатовський, Богдан Війтович, Іван Михальчук, Василь Боєв навіки спочинуть на Львівщині

Центр Івано-Франківська - без світла через атаку дронів

Франція підготує та повністю оснастить українську бригаду