Путін копіює «Ґляйвіцький інцидент» 1939 року?

23:45 21 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: nashe.orbita.co.il

Учорашня заява МЗС РФ про те, що українська армія нібито піддала обстрілу територію Росії, нагадала відомому журналісту Вікторові Тимошенку переддень Другої світової війни.

Журналіст Віктор Тимошенко написав сьогодні, 21 червня, в публікації «Путін: «Бабуся померла»?» на сайті агенції «Укрінформ» таке:

«Вчора МЗС РФ виступило з офіційною заявою: українська армія піддала обстрілу територію Росії, прикордонний пункт Новошахтинськ. У результаті був поранений співробітник митниці.

Назвавши події «злочином, що порушує елементарні норми міжнародного права», зовнішньополітичне відомство президента Путіна додало таке: «Як можна співвіднести це з оголошеним сьогодні владою Києва припиненням бойових дій?».

Це вже було! Дежавю!

31 серпня 1939 переодягнені в польську військову форму солдати СС напали на військовослужбовців вермахту на кордоні з Німеччиною, в районі польського міста Гляйвіц, захопили радіостанцію. У нинішніх підручниках ця трагедія називається «гляйвіцька провокація».

Її винахідниками були гестапівці з оточення фюрера, а кодовим сигналом мала служити фраза Гейдріха: «Бабуся померла». Свою провокацію фашисти назвали «Консерви».

Всі убиті «німці» були в'язнями з німецьких концтаборів. Гітлер, праведно обурений розстрілом «мирних німців у зелених мундирах», заявив, що на територію Німеччини скоєно напад, і оголосив Польщі війну.

Газети вийшли з кричущими заголовками. А наступного дня, першого вересня, розпочалася Друга світова війна.

Винахідники нинішньої провокації на українсько-російському кордоні думали і діяли за нацистським лекалами. Інтелектуали з російського ГРУ (судячи з «Акваріума» Суворова) здатні лише на грубу, нахабну, неприкриту брехню. «Правдивість не має значення, переможців не судять», – учив своїх підлеглих фюрер.

«Заява» російського МЗС слово в слово повторює повідомлення міністра закордонних справ Німеччини фон Ріббентропа послу Франції, який розповів французькому дипломату, що «польська армія перейшла кордон у трьох місцях». Як сказав би офіцер гестапо (пам'ятаєте Штірліца?) професору Вейнеру Плейшнеру в Берні: «Ці хохли вкрай знахабніли».

Логіка російських дипломатів стилістично вивірена «до точки і коми» – українські військові під'їхали до державного кордону на танках і БМП. Потім з гармат обстріляли російську територію, поранили митника, зруйнували будинок.

Здавалося б, політичний гротеск!? Або гра в дурня, «операція під фальшивим прапором»?

Та ні! «Наїзд» МЗС РФ об'єднує дві обставини.

Перше – це «час» – одночасно із заявою Петра Порошенка про припинення вогню. І друге – абсолютний цинізм.

Пане Лавров і автори заяви! Підпалу Рейхстагу не було.

Насправді, на закритому (за обопільною домовленістю) пункті пропуску «Довжанський» перебували сотні бойовиків і терористів. Громадян Вашої країни – Російської Федерації. (Міністр внутрішніх справ України Аваков продемонстрував журналістам документи, які підтверджують, що озброєння і військова техніка були з російських військових частин). А головне, МО України офіційно заявило, що «з огляду на близькість до державного кордону з РФ вогонь з артилерії або мінометів українські військові не застосовували і не застосовують».

Було б зрозуміло, якби Москва купірувала трагедію пораненого митника. Знайшлися б слова співчуття і вибачень.

Але сценарій Кремля інший. Сотні телевізійних репортажів, сюжетів, операторів, які за помахом чарівної палички опинилися в потрібний час у потрібному місці, показали «зруйнований українською артилерією будинок і пораненого російського митника». Десятки коментарів леонтьєвих, дугіних, маркових і третьякових про лженапад України на РФ, які цілими днями транслюють «всі радіостанції Радянського Союзу», вибачте - Російської Федерації.

Пікантність ситуації посилили два моменти. Перший – дві телефонні розмови президентів України та Росії, які вселили надію на мир.

Другий – намір Москви судити українських військових злочинців, точніше, політиків, які відповідають за АТО. Господи, що відбувається з країною, про миролюбність якої світ складає легенди, а лагідність і пацифізм стали способом життя Путіна і його генералів?

Поінформовані джерела повідомляють, що завтра, 22 червня, в день початку війни фашистської Німеччини проти Радянського Союзу, Росія має намір здійснити військову провокацію проти України. Сценарій можливий той, який описаний вище.

Непрямими ознаками, що підтверджують ці дані, є передислокація російських військових частин різних видів і родів військ із західної та центральної Росії до кордонів східної України. А головне підтвердження намірів Кремля приховано в словах, якими закінчується горезвісна заява МЗС РФ: «Як можна співвіднести це (мається на увазі псевдострілянина по території РФ. – Авт.) з оголошеним сьогодні владою Києва припиненням бойових дій?»

Цей докучливий російський серіал з добре відомим рефреном означає, що Росія вкрай зацікавлена в ескалації військового конфлікту на сході України. Це – стратегія мілітаристів.

Російська «гебня» (їх переповнюють військові феромони), дорвавшись до влади, неспроможна вирішувати проблеми економіки країни, підігріває шовіністичну ідею «ворог біля воріт країни». Головна мета – не допустити згортання або закриття проекту «Українська Палестина».

Тому необхідно тримати російське суспільство в стані мілітаристської екзальтації. В іншому випадку – непочесна пенсія, гірше - тюремні нари.

Кажуть, головне у віці – зберегти бажання. Сам Путін і вся його гебешна команда старіє. Це закон фізіології і правди життя.

Їх жінки не цікавлять. Що їм сльоза дитини?

Вони шукають задоволень у приниженні інших, у вічній радості руйнування і вбивств. У них немає майбутнього, є тільки сьогодення».

Ремарка «Щоденного Львова»: про «Ґляйвіцьку провокацію» зокрема повідомляється на сторінці «Польська кампанія 1939» у «Вікіпедії»:

«Формальним приводом до початку німецько-польської війни став інсценований 31 серпня 1939 року співробітниками СД напад поляків на німецьку радіостанцію в Ґляйвіці (тепер польське місто Глівіце). Операцією під кодовою назвою »Консерви» (більше відомою, як «Ґляйвіцький інцидент») керував Рейнхард Гейдріх.

Коли група співробітників СД у формі польської армії, під командуванням Альфреда Науйокса і Генріха Мюллера, напала на радіостанцію в Ґляйвіці, в ефір відразу ж полетіли звуки пострілів і вигуки польською мовою – «пришов час війни Польщі проти Німеччини». На місці подій було розкладено трупи в німецькій формі (в'язні концтаборів, яких заздалегідь вбили). Операція зайняла приблизно 4 хвилини.

Подібні операції пройшли також у прикордонних Пінчеві та Хохліндені. Міністр пропаганди Третього Рейху Йозеф Геббельс одержав необхідний матеріал для пропагандистської кампанії.

1 вересня 1939 року Гітлер у Рейхстазі заявив, що поляки перетнули кордон в чотирнадцяти місцях, у тому числі і силами регулярних польських військ, і що він о 3-й годині ночі 1 вересня віддав наказ про напад на Польщу».

Як інформував «Щоденний Львів», речник Інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий повідомив сьогодні, 21 червня, що в 20 км від україно-російського кордону поблизу Міллерово виявлено танки з українськими розпізнавальними знаками і людей в українській військовій формі. «Метою цього може бути здійснення провокацій на території України чи навіть Росії», – констатувуав Чеповий, в суботу також терористи обстріляли на Луганщині шахтарів, перевдягнувшись у форму українських військових.

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів