Путін копіює «Ґляйвіцький інцидент» 1939 року?

23:45 21 червня 2014 р.


Фото: nashe.orbita.co.il

Учорашня заява МЗС РФ про те, що українська армія нібито піддала обстрілу територію Росії, нагадала відомому журналісту Вікторові Тимошенку переддень Другої світової війни.

Журналіст Віктор Тимошенко написав сьогодні, 21 червня, в публікації «Путін: «Бабуся померла»?» на сайті агенції «Укрінформ» таке:

«Вчора МЗС РФ виступило з офіційною заявою: українська армія піддала обстрілу територію Росії, прикордонний пункт Новошахтинськ. У результаті був поранений співробітник митниці.

Назвавши події «злочином, що порушує елементарні норми міжнародного права», зовнішньополітичне відомство президента Путіна додало таке: «Як можна співвіднести це з оголошеним сьогодні владою Києва припиненням бойових дій?».

Це вже було! Дежавю!

31 серпня 1939 переодягнені в польську військову форму солдати СС напали на військовослужбовців вермахту на кордоні з Німеччиною, в районі польського міста Гляйвіц, захопили радіостанцію. У нинішніх підручниках ця трагедія називається «гляйвіцька провокація».

Її винахідниками були гестапівці з оточення фюрера, а кодовим сигналом мала служити фраза Гейдріха: «Бабуся померла». Свою провокацію фашисти назвали «Консерви».

Всі убиті «німці» були в'язнями з німецьких концтаборів. Гітлер, праведно обурений розстрілом «мирних німців у зелених мундирах», заявив, що на територію Німеччини скоєно напад, і оголосив Польщі війну.

Газети вийшли з кричущими заголовками. А наступного дня, першого вересня, розпочалася Друга світова війна.

Винахідники нинішньої провокації на українсько-російському кордоні думали і діяли за нацистським лекалами. Інтелектуали з російського ГРУ (судячи з «Акваріума» Суворова) здатні лише на грубу, нахабну, неприкриту брехню. «Правдивість не має значення, переможців не судять», – учив своїх підлеглих фюрер.

«Заява» російського МЗС слово в слово повторює повідомлення міністра закордонних справ Німеччини фон Ріббентропа послу Франції, який розповів французькому дипломату, що «польська армія перейшла кордон у трьох місцях». Як сказав би офіцер гестапо (пам'ятаєте Штірліца?) професору Вейнеру Плейшнеру в Берні: «Ці хохли вкрай знахабніли».

Логіка російських дипломатів стилістично вивірена «до точки і коми» – українські військові під'їхали до державного кордону на танках і БМП. Потім з гармат обстріляли російську територію, поранили митника, зруйнували будинок.

Здавалося б, політичний гротеск!? Або гра в дурня, «операція під фальшивим прапором»?

Та ні! «Наїзд» МЗС РФ об'єднує дві обставини.

Перше – це «час» – одночасно із заявою Петра Порошенка про припинення вогню. І друге – абсолютний цинізм.

Пане Лавров і автори заяви! Підпалу Рейхстагу не було.

Насправді, на закритому (за обопільною домовленістю) пункті пропуску «Довжанський» перебували сотні бойовиків і терористів. Громадян Вашої країни – Російської Федерації. (Міністр внутрішніх справ України Аваков продемонстрував журналістам документи, які підтверджують, що озброєння і військова техніка були з російських військових частин). А головне, МО України офіційно заявило, що «з огляду на близькість до державного кордону з РФ вогонь з артилерії або мінометів українські військові не застосовували і не застосовують».

Було б зрозуміло, якби Москва купірувала трагедію пораненого митника. Знайшлися б слова співчуття і вибачень.

Але сценарій Кремля інший. Сотні телевізійних репортажів, сюжетів, операторів, які за помахом чарівної палички опинилися в потрібний час у потрібному місці, показали «зруйнований українською артилерією будинок і пораненого російського митника». Десятки коментарів леонтьєвих, дугіних, маркових і третьякових про лженапад України на РФ, які цілими днями транслюють «всі радіостанції Радянського Союзу», вибачте - Російської Федерації.

Пікантність ситуації посилили два моменти. Перший – дві телефонні розмови президентів України та Росії, які вселили надію на мир.

Другий – намір Москви судити українських військових злочинців, точніше, політиків, які відповідають за АТО. Господи, що відбувається з країною, про миролюбність якої світ складає легенди, а лагідність і пацифізм стали способом життя Путіна і його генералів?

Поінформовані джерела повідомляють, що завтра, 22 червня, в день початку війни фашистської Німеччини проти Радянського Союзу, Росія має намір здійснити військову провокацію проти України. Сценарій можливий той, який описаний вище.

Непрямими ознаками, що підтверджують ці дані, є передислокація російських військових частин різних видів і родів військ із західної та центральної Росії до кордонів східної України. А головне підтвердження намірів Кремля приховано в словах, якими закінчується горезвісна заява МЗС РФ: «Як можна співвіднести це (мається на увазі псевдострілянина по території РФ. – Авт.) з оголошеним сьогодні владою Києва припиненням бойових дій?»

Цей докучливий російський серіал з добре відомим рефреном означає, що Росія вкрай зацікавлена в ескалації військового конфлікту на сході України. Це – стратегія мілітаристів.

Російська «гебня» (їх переповнюють військові феромони), дорвавшись до влади, неспроможна вирішувати проблеми економіки країни, підігріває шовіністичну ідею «ворог біля воріт країни». Головна мета – не допустити згортання або закриття проекту «Українська Палестина».

Тому необхідно тримати російське суспільство в стані мілітаристської екзальтації. В іншому випадку – непочесна пенсія, гірше - тюремні нари.

Кажуть, головне у віці – зберегти бажання. Сам Путін і вся його гебешна команда старіє. Це закон фізіології і правди життя.

Їх жінки не цікавлять. Що їм сльоза дитини?

Вони шукають задоволень у приниженні інших, у вічній радості руйнування і вбивств. У них немає майбутнього, є тільки сьогодення».

Ремарка «Щоденного Львова»: про «Ґляйвіцьку провокацію» зокрема повідомляється на сторінці «Польська кампанія 1939» у «Вікіпедії»:

«Формальним приводом до початку німецько-польської війни став інсценований 31 серпня 1939 року співробітниками СД напад поляків на німецьку радіостанцію в Ґляйвіці (тепер польське місто Глівіце). Операцією під кодовою назвою »Консерви» (більше відомою, як «Ґляйвіцький інцидент») керував Рейнхард Гейдріх.

Коли група співробітників СД у формі польської армії, під командуванням Альфреда Науйокса і Генріха Мюллера, напала на радіостанцію в Ґляйвіці, в ефір відразу ж полетіли звуки пострілів і вигуки польською мовою – «пришов час війни Польщі проти Німеччини». На місці подій було розкладено трупи в німецькій формі (в'язні концтаборів, яких заздалегідь вбили). Операція зайняла приблизно 4 хвилини.

Подібні операції пройшли також у прикордонних Пінчеві та Хохліндені. Міністр пропаганди Третього Рейху Йозеф Геббельс одержав необхідний матеріал для пропагандистської кампанії.

1 вересня 1939 року Гітлер у Рейхстазі заявив, що поляки перетнули кордон в чотирнадцяти місцях, у тому числі і силами регулярних польських військ, і що він о 3-й годині ночі 1 вересня віддав наказ про напад на Польщу».

Як інформував «Щоденний Львів», речник Інформаційного центру РНБО Володимир Чеповий повідомив сьогодні, 21 червня, що в 20 км від україно-російського кордону поблизу Міллерово виявлено танки з українськими розпізнавальними знаками і людей в українській військовій формі. «Метою цього може бути здійснення провокацій на території України чи навіть Росії», – констатувуав Чеповий, в суботу також терористи обстріляли на Луганщині шахтарів, перевдягнувшись у форму українських військових.

dailylviv.com

Групи шахедів у Великдень розпочали атаку по Україні з двох напрямків

У Великдень українці не дозволили вивезти за кордон поштові марки

Кабмін готує зміни у перетині кордону. Зокрема для осіб, які матимуть відстрочку

У Великдень окупанти завдали три удари КАБами по центру Харкова

Симптомом хвороби Лайма є мігруюча еритема

Рідкісного птаха-костолома, який може пролетіти 257 000 міграційних кілометрів, зафіксували на Львівщині (відео)

Різке погіршення погоди на Львівщині

Загинули чоловік і донька.Тепер мама попрощалася з сином-Героєм

Великодній сніданок з потребуючими у Львові розділив міський голова

Чорноброві паски спекли на Великдень у Львові. Пекарки зламали традицію (відео)

Як у модульному містечку у Львові святкували Великдень (фото)

Благодатний вогонь в Україну привіз московський патріархат з рук олігарха-колаборанта Новінського

Ідеологія «русского міра» - єресь з церковного погляду

У Пасхальну ніч країна-терорист напустила на Україну хмару дронів

Патріарх Варфоломій за реформування Пасхалії у православному світі

Президент привітав Блаженнішого Святослава з днем народження

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)