Терористи обстріляли на Луганщині шахтарів, перевдягнувшись у форму українських військових

23:25 21 червня 2014 р.

Фото до новини


Фото: з архіву «ЩЛ»

Про це повідомляє в суботу керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов.

Керівник групи інформування про антитерористичну операцію Владислав Селезньов повідомляє сьогодні, 21 червня,  на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»

«Сьогодні бандитами проведена чергова акція з дискредитації Збройних Сил України. О 19.10 в районі н.п. Свердловськ група бойовиків чисельністю 5-6 осіб, переодягнених у форму українських військовослужбовців обстріляли пасажирський автобус, який займається перевезенням шахтарів шахти «імені 60 років СРСР».

Завдяки щасливому випадку в автобусі знаходився тільки водій. Він не постраждав і покинув місце події на автобусі.

Як відомо, в цьому районі розташовано підрозділ сил АТО, який є серйозною перешкодою на маршруті переміщення бойовиків у вказаному районі. Це вже не перша провокація бойовиків у вказаному районі. 

Розуміючи, що хвиля невдоволення з боку місцевого населення по відношенню до бойовиків зростає, бандити в свою чергу стали вдаватися до різних методів дискредитації української армії».

Ремарка «Щоденного Львова»: зовсім не виключено, що закинуті на схід України російські диверсанти намагаються створити привід для введення «миротворчих» у лапках військ РФ на Донбас. Адже всім відомий прецедент, про який, зокрема, згадано на сторінці «Польська кампанія 1939» у «Вікіпедії»:

«Формальним приводом до початку німецько-польської війни став інсценований 31 серпня 1939 року співробітниками СД напад поляків на німецьку радіостанцію в Ґляйвіці (тепер польське місто Глівіце).

Операцією під кодовою назвою »Консерви» (більше відомою, як «Ґляйвіцький інцидент») керував Рейнхард Гейдріх.

Коли група співробітників СД у формі польської армії, під командуванням Альфреда Науйокса і Генріха Мюллера, напала на радіостанцію в Ґляйвіці, в ефір відразу ж полетіли звуки пострілів і вигуки польською мовою – «пришов час війни Польщі проти Німеччини». На місці подій було розкладено трупи в німецькій формі (в'язні концтаборів, яких заздалегідь вбили). Операція зайняла приблизно 4 хвилини.

Подібні операції пройшли також у прикордонних Пінчеві та Хохліндені. Міністр пропаганди Третього Рейху Йозеф Геббельс одержав необхідний матеріал для пропагандистської кампанії.

1 вересня 1939 року Гітлер у Рейхстазі заявив, що поляки перетнули кордон в чотирнадцяти місцях, у тому числі і силами регулярних польських військ, і що він о 3-й годині ночі 1 вересня віддав наказ про напад на Польщу».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів