Прем’єр-міністр уточнив, що на Донбасі запроваджено не надзвичайний стан, а його режим (відео)

17:45 26 січня 2015 р.


Фото: slovoidilo.ua


Відео: «5 канал»

Прем’єр-міністр Арсеній Яценюк конкретизував у понеділок: «Кабінет міністрів запроваджує режим надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей і режим підвищеної готовності на всій території України. Прошу не плутати це з надзвичайним станом і воєнним станом, які вводяться рішенням парламенту».

Інтернет-видання «Українська правда» передає сьогодні, 26 січня, в повідомленні «Яценюк розкрив задум Кабміну: Не надзвичайний стан і не воєнний стан»:

«Кабінет міністрів запроваджує режим надзвичайної ситуації на територіях Донецької та Луганської областей і режим підвищеної готовності на всій території України.

Про таке рішення повідомив прем’єр-міністр Арсеній Яценюк під час виїзного засідання уряду в ДСНС у понеділок, 26 січня.

«Прошу не плутати це з надзвичайним станом і воєнним станом, які вводяться рішенням парламенту. Наше рішення спрямоване тільки на одне – всі повинні працювати 24 години на добу і 7 днів на тиждень», – наголосив він. Мета цього, за словами Яценюка, – «повна координація діяльності всіх органів влади для забезпечення безпеки громадян і цивільного захисту населення».

Уряд також прийняв рішення про створення Державної комісії з надзвичайних ситуацій. Її головою є прем'єр-міністр, заступниками – віце-прем'єр-міністр - міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ Геннадій Зубко та голова ДСНС Сергій Бочковський.

Кабмін вирішив створити регіональні координаційні центри з надзвичайних ситуацій – у кожній області під керівництвом голови обласної держадміністрації. Завдання державної і регіональних комісій – інвентаризація об'єктів цивільного захисту і формування запиту на постачання матеріально-технічних цінностей.

Яценюк доручив головам ОДА сформувати такі запити: «У цьому єдиному реєстрі запитів повинна бути інженерна техніка, матеріально-технічне і речове майно, ліки, харчування».

Голові ДСНС також доручено сформувати єдиний запит щодо інженерної техніки, бо «терористи знищили десятки одиниць інженерної техніки служби з надзвичайних ситуацій». Міністру охорони здоров'я Олександру Квіташвілі разом із Держрезервом доручено провести інвентаризацію складів і невідкладно подати КМУ рішення про розбронювання цінностей держрезерву, в тому числі лікарських засобів та медичних препаратів.

«Після узагальнення всіх запитів на медикаменти, МОЗ має попросити західних партнерів і міжнародні організації про додаткову гуманітарну допомогу у вигляді тих ліків і медичних засобів, які потрібні «для ліквідації наслідків надзвичайної ситуації», – сказав Яценюк. Він доручив Державному резерву, Міністерству аграрної політики та продовольства і ПАТ «Аграрний фонд» перевірити, «що реально, а не на папері, є на елеваторах і на складах».

«Держрезерву – розбронювати цінності. Міністерству фінансів – виділити додаткові кошти з резервного фонду на матеріально-технічне забезпечення Служби з надзвичайних ситуацій та державного резерву. Міністерству АПК через аграрний фонд – забезпечити потребу, якщо така потреба буде, в продуктах харчування, в першу чергу в борошні й зернових», – сказав прем’єр.

«Сьогоднішнє рішення означає, що в країні створена єдина система захисту громадян. Державна комісія з надзвичайних ситуацій разом із відповідними регіональними комісіями несе всю повноту відповідальності за стан справ у кожній окремо взятій області», – наголосив Яценюк.

«Міністерство економіки повинно звести потреби регіонів з можливостями регіонів по виготовленню продукції, необхідної для ліквідації надзвичайної ситуації, в кожній окремо взятій області. Далі відповідно до закону уряд прийме рішення про те, щоб профінансувати з резервного фонду», – сказав Яценюк.

«У країні введений особливий режим після мобілізації. Ми підвищили рівень до підвищеної готовності й надзвичайної ситуації. Це означає, що в місцевих бюджетах в обов’язковому порядку повинні бути передбачені кошти на ліквідацію надзвичайних ситуацій, на мобілізацію, на забезпечення медикаментами, на забезпечення продуктами. Центральний уряд дасть свою частину, але я закликаю вас забезпечити ваш шматок роботи», – сказав прем’єр.

Міненерго має забезпечити паливно-мастильними матеріалами регіони, щодо яких буде надано запит ДСНС. Яценюк також доручив: «У школах, лікарнях, по всіх ЗМІ по всіх областях – чітко в щоденному режимі інформування громадян про стан безпеки, інформування громадян, що робити у випадку настання надзвичайної ситуації, куди дзвонити, куди їхати. Інформування громадян про наявність матеріально-технічних запасів, ліків, харчування, техніки».

Він наголосив голові ДСНС на необхідності навчань із цивільного захисту громадян. Яценюк також доручив головам ОДА привести в порядок споруди цивільного захисту, «щоб їх можна було експлуатувати, щоб там люди могли вкритися у випадку необхідності».

Засідання Держкомісії з надзвичайних ситуацій будуть регулярними. Заступник голови Комісії проводитиме оперативні наради щоденно.

«Ми повинні захистити людей. Для цього збудована вся державна машина – для захисту кожної людини», – заявив Яценюк».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-видання «Українська правда».

Як інформував «Щоденний Львів», уряд України запровадив на Донбасі надзвичайний стан, в інших областях – режим підвищеної готовності.

dailylviv.com

Великодній сніданок з потребуючими у Львові розділив міський голова

Чорноброві паски спекли на Великдень у Львові. Пекарки зламали традицію (відео)

Як у модульному містечку у Львові святкували Великдень (фото)

Благодатний вогонь в Україну привіз московський патріархат з рук олігарха-колаборанта Новінського

Ідеологія «русского міра» - єресь з церковного погляду

У Пасхальну ніч країна-терорист напустила на Україну хмару дронів

Патріарх Варфоломій за реформування Пасхалії у православному світі

Президент привітав Блаженнішого Святослава з днем народження

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України

Львів'янку зі скрипкою «Antonius Stradivarius» зупинили у Краківці

З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

У Львові іноземець погрожував бармену ножем, викрав виторг і втік

Британія та Україна розпочали переговори про 100-річне партнерство