Уряд України запровадив на Донбасі надзвичайний стан, в інших областях – режим підвищеної готовності (+відео)

15:35 26 січня 2015 р.

Фото до новини


Фото: скріншот з «YouTube»

Прем'єр-міністр Арсеній Яценюк повідомив у понеділок: «Кабінет міністрів України ухвалив рішення про визнання надзвичайної ситуації на державному рівні та введення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької і Луганської областей».


Відео: «Espreso.tv»

Інтернет-видання «iPress.ua» передає сьогодні, 26 січня, в повідомленні «Уряд запроваджує на Донбасі режим надзвичайної ситуації»:

«Кабінет міністрів України оголосив про введення режиму надзвичайної ситуації на Донбасі для подолання наслідків бойових дій в частині Донецької та Луганської областей. Відповідну заяву на виїзному засіданні уряду в Держслужбі з надзвичайних ситуацій зроби прем'єр-міністр Арсеній Яценюк.

«Кабінет міністрів України ухвалив рішення про визнання надзвичайної ситуації на державному рівні та введення режиму надзвичайної ситуації на території Донецької і Луганської областей», – пояснив прем’єр.

На території інших областей вводиться режим підвищеної готовності. Також уряд вирішив створити державну надзвичайну комісію, яку очолить прем'єр-міністр Арсеній Яценюк, до її складу також увійдуть віце-прем'єр Геннадій Зубко та начальник ДСНС Сергій Бочковський.

«Сьогоднішнє рішення означає, що створена єдина система захисту громадян», – заявив Яценюк. Водночас він наголосив, що режим надзвичайної ситуації не має стосунку до оголошення військового стану.

Зазначимо, що воєнний стан може бути введений з пропозиції РНБО, яку вона подає пропозицію Президенту. Глава держави, в свою чергу, видає відповідний указ, який підлягає затвердженню парламентом впродовж двох днів».

Про це повідомляється в понеділок на сайті інтернет-видання «iPress.ua».

Термінові повідомлення читайте на каналі DailyLviv.com в Telegram та у Facebook

dailylviv.com

 

новобудови Львів