Кремль сфабрикував «причину» для вторгнення російських військ в Україну, – РНБО (відео)

14:36 20 квітня 2014 р.

«Українська правда» зауважує: «Знайдені» карта та гроші, які теж начебто належали нападникам: настільки чисті, наче щойно віддруковані.
Фото: Анастасія Береза / «Українська правда»


Відео: ТСН.ua

Про це заявила в неділю заступник секретар Ради національної безпеки та оборони Вікторія Сюмар.

Заступник секретаря Ради національної безпеки та оборони України Вікторія Сюмар заявила сьогодні, 20 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook» із приводу заяв у російських ЗМІ про нібито, за їх словами, «напад «Правого сектора» на «самооборонців» у Слов’янську»: 

«Христос Воскрес! Але навіть святе Воскресіння Христове не зупиняє російську пропаганду від інформаційної війни.

Повідомлення російських журналістів про перестрілку між нібито «Правим сектором» та «самооборонцями» в Слов’янську, обгрунтоване якимись «візитівками Яроша» та «невідомою зброєю», кількість загиблих, яка зростає з кожною годиною, якісь «подробиці», доказів яких ніхто не бачив – це ідеальний зразок російської пропаганди, який сьогодні тиражують чимало не лише російських, але й іноземних ЗМІ.  Задум пропагандистів очевидний: 

– показати, що ситуація в Україні виходить з під контролю навіть на свята; 

– розгорнути тезу про «громадянську війну» в Україні;

– здійснити чергову хвилю інформпідготовки до обгрунтування вторгнення.

Прохання до журналістів – перевіряти інформацію замість того, аби ставати інструментами в інформаційній війні проти України, російські ЗМІ сьогодні – головне джерело дезінформації про Україну. Готуємо відповідне звернення до провідних світових медіакомпаній.

«Дезу» треба блокувати, а не тиражувати. Посилання на російські медіа має стати прикладом «неякісної журналістики», з огляду на те, як часто там подається відверта брехня, необхідна для підтвердження ідеологічних міфів, придуманих на обслуговування завдань Кремля в контексті війни проти України». 

Натомість прес-служба  СБУ стверджує в неділю: «У ніч на 20 квітня озброєні правопорушники та диверсанти, які тероризують місцеве населення у Слов'янську (Донецька обл.) вдалися до цинічної провокації: в результаті інсценування зовнішнього нападу на блок-пост і розстрілу кількох автомобілів загинула людина. Встановлено, що цієї ночі у Словянську не було жодної організації, окрім самих диверсантів та представників криміналітету, яких підтримують та озброюють офіцери ГРУ ЗС РФ. Це підтверджують оперативно-слідчі дії, які здійснюють на місці правоохоронні органи України. Слідчими, які розслідують цей злочин,  однозначно спростовується неправдива інформація, яка подається в деяких російських ЗМІ».

Своєю чергою, «BBC Україна» інформує в неділю, що «РИА Новости» наводить заяву лідера проросійських сил у Слов'янську, так званого «народного мера» В'ячеслава Пономарьова. Відповідно до цієї інформації, у ході нічної перестрілки на блокпосту був убитий один активіст і ще двоє поранені. При цьому, за словами пана Пономарьова, були вбиті і поранені до семи нападників.

За версією В'ячеслава Пономарьова, до блокпоста в районі села Билбасівка на в'їзді в Слов'янськ під'їхали невідомі на чотирьох позашляховиках. Вони відкрили вогонь по проросійських активістах, ті викликали підкріплення. Два позашляховика були сильно пошкоджені, вони залишилися на місці. За словами пана Пономарьова, в них були гільзи та вибухівка іноземного виробництва, а також символіка «Правого сектора».

Але водночас «BBC Україна» зауважує: «Тим часом кореспонденти звертають увагу на те, що в кадрах з блокпоста, які розповсюджують проросійські активісти, можна побачити сліди інсценування – наприклад, німецький кулемет часів Другої світової війни, пачки з новенькими 100-доларовими купюрами і візитну картку лідера «Правого сектора» Дмитра Яроша».

«BBC Україна» повідомляє також: «МЗС Росії вже відреагувало на повідомлення про стрілянину в Слов'янську гнівною заявою, в якій назвало подію провокацією, що свідчить «про небажання влади в Києві приборкати і роззброїти націоналістів і екстремістів». «Викликає здивування, що ця трагедія сталася вже після підписання 17 квітня в Женеві. Заяви за підсумками чотиристоронньої зустрічі представників Росії, США, ЄС і України, в якому міститься заклик утриматися від будь-яких насильницьких дій , залякування і провокацій», – йдеться в повідомленні на сайті російського МЗС».

Однак те, що відбулося під Слов’янськом, таки нагадує те, про що написано в розділі Ґлейвіцький інцидент статті «Польська кампанія 1939» у Вікіпедії:

«Формальним приводом до початку німецько-польської війни став інсценований 31 серпня 1939 року співробітниками СД напад поляків на німецьку радіостанцію в Ґляйвіці (тепер польське місто Глівіце). Операцією під кодовою назвою «Консерви» (більше відомою, як «Ґляйвіцький інцидент») керував Рейнхард Гейдріх.

Коли група співробітників СД у формі польської армії, під командуванням Альфреда Науйокса і Генріха Мюллера, напала на радіостанцію в Ґляйвіці, в ефір відразу ж полетіли звуки пострілів і вигуки польською мовою – «пришов час війни Польщі проти Німеччини». На місці подій було розкладено трупи в німецькій формі (в'язні концтаборів, яких заздалегідь вбили). Операція зайняла приблизно 4 хвилини.

Подібні операції пройшли також у прикордонних Пінчеві та Хохліндені. Міністр пропаганди Третього Рейху Йозеф Геббельс одержав необхідний матеріал для пропагандистської кампанії. 1 вересня 1939 року Гітлер у Рейхстазі заявив, що поляки перетнули кордон в чотирнадцяти місцях, у тому числі і силами регулярних польських військ, і що він о 3-й годині ночі 1 вересня віддав наказ про напад на Польщу».

Тим часом керівник Центру військово-політичних досліджень і координатор спільноти «Інформаційний Опір» Дмитро Тимчук повідомляє сьогодні, 20 квітня, на своїй сторінці в інтернет-мережі «Facebook»:

«За оперативними даними групи «Інформаційний Опір», контрольоване екстремістами місто Слов'янськ остаточно поринуло у хаос і анархію. Екстремісти на блок-постах відбирають у місцевих особистий автотранспорт «для потреб Донецької Республіки», у населення закінчуються готівкові гроші, почалися збройні «кримінальні розборки».

У місті з'явилися групи озброєних осіб в однаковій чорній уніформі. На даний момент ми не ідентифікували приналежність осіб, які входять у ці загони, але відзначаємо, що вони не координуються представниками ГРУ ГШ ЗС РФ, котрі знаходяться в місті.Невдоволення населення в Слов'янську з приводу діяльності «зелених чоловічків» (їх штаб знаходиться в будівлі місцевого підрозділу СБУ), груп екстремістів та окремих кримінальних елементів поступово досягає критичної точки».

dailylviv.com

Благодатний вогонь в Україну привіз московський патріархат з рук олігарха-колаборанта Новінського

Ідеологія «русского міра» - єресь з церковного погляду

У Пасхальну ніч країна-терорист напустила на Україну хмару дронів

Патріарх Варфоломій за реформування Пасхалії у православному світі

Президент привітав Блаженнішого Святослава з днем народження

Військовозобов'язаний, резервіст, призовник матимуть новий єдиний документ

Українські підприємці сплатили у Польщі понад 5 мільярдів злотих податків

Білоруський сміттєвоз у Львові замінили на італійський

Закордонні підрозділи ДП «Документ» відновили видачу документів

Обмежити відвідування масових заходів. СБУ зробила п'ять застережень на Великдень

17 церков московського патріархату дотепер працює на Львівщині. Де найбільше

Уночі військові рф запустили чотири ЗРК С-300 і тринадцять ударних БпЛА

Кінець четвертої повітряної тривоги на Львівщині у Страсну п'ятницю

Учетверте сирени сповістили про повітряну тривогу на Львівщині у Страсну п'ятницю

Фінішувала третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Третя повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Кабінет Міністрів оновив виплати військовослужбовцям

Просили 255 тисяч - продали за 15 млн. У Львові відбувся аукціон

На вулицях Миколайчука і Стрийській у Львові демонтують МАФи

Друга ракетна небезпека на Львівщині тривала пів години

Хто з чиновників отримає бронювання від мобілізації. Роз'яснення Міноборони

Нацбанк заборонив ломбардам приймати в заставу дрони та тепловізори

Друга повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Закінчилася перша повітряна тривога у Страсну п'ятницю на Львівщині

Надзвичайна пожежна небезпека на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині у Страсну п'ятницю

Була в суцільних ямах. У Львові відремонтували шматок дороги

У Львові відбудеться фестиваль «Флюгери Львова». Програма

Пожежа у Берліні (відео)

Кубіва та Шлапака мвс рф оголосило в розшук

За ухилення від військової служби судитимуть трьох депутатів

Уперше на Сихові відбудеться фермерський ярмарок

Чехія не толеруватиме ухилянтів з України

Львів'янку зі скрипкою «Antonius Stradivarius» зупинили у Краківці

З якими хворобами мобілізовуватимуть. Перелік від Міноборони

У Львові іноземець погрожував бармену ножем, викрав виторг і втік

Британія та Україна розпочали переговори про 100-річне партнерство

Апітерапія. Лікування бджоловжалюванням у Львові

На Львівщині лікар допомагав ухилянтам уникнути мобілізації

Велика Британія переведе Львівщину в жовту зону, - Камерон у Львові (відео)