Бойовики оточили в районі Бахмутівки на Луганщині чотири українські блокпости, – боєць (відео)

17:45 16 жовтня 2014 р.


Фото: EPAROMAN PILIPEY


Відео: ТСН

Національний гвардієць Станіслав повідомив у четвер, що чеченці обстрілюють наших силовиків із мінометів, «Градів» і 20-ти танків.

Чотири українські блокпости в районі Бахмутівки на Луганщині опинилися в оточенні бойовиків «ЛНР». Про це розповів сьогодні, 16 жовтня, телефоном «Громадському телебаченню» боєць Нацгвардії Станіслав, який зараз перебуває на місці подій.

За його словами, сили противника значно перевищують сили українських військових. Їх обстрілюють чеченці з мінометів, «Градів» і навіть з танків, яких в них, за словами нацгвардійця, до 20 одиниць.

«Щодо підмоги, яку обіцяли військовим – вона надійшла, але малочисельна (лише декілька танків)», – розповів Станіслав. Серед українських сил – вже троє поранених.

Натомість речник АТО Владислав Селезньов запевнив телефоном, що ситуація під Бахмутівкою складна, але «цілком контрольована українською стороною».

Раніше голова Луганської ОДА Геннадій Москаль заявив, що в оточення в районі Бахмутівки потрапило більше 112 українських військових.

Gро це повідомляється в четвер на сайті «Громадського телебачення». Натомість «Телевізійна служба новин» каналу «1+1» розповіла сьогодні, 16 жовтня, в сюжеті «Українські вояки втримали Бахмутівку, але бойовики розгойдують оборону на інших напрямах. Мапа АТО»:

«Сили АТО дали відсіч намірам противника заволодіти опорними пунктами у районі Бахмутівки, які обороняють стратегічний напрямок на Лисичанськ. Головні бої тривали у районі Золоте–Хороше–Сміла, де бойовики кинули у бій значні сили.

Військовослужбовець, який знаходиться у цьому районі, розповів «ТСН.ua» про бойову ситуацію на опорних пунктах. Так, за словами силовика, спочатку противник зі сторони Стаханова і Первомайська, які перебувають під контролем бойовиків, здійснював обстріли всіх блокпостів українських сил на лінії оборони у Луганській області.

При цьому були застосовані важкі системи реактивного залпового вогню «Ураган», які зазвичай використовуються лише на стратегічно важливих напрямах. Після такої артпідготовки бойовики пішли у масований наступ, як зазначив боєць, зв'язку з командуванням не було через банальну халатність: під час ротації їм не лишили жодної радіостанції. А після того, як інформація все ж таки дійшла до керівництва, направлені підкріплення були відсічені вогнем бойовиків із засідок.

Про інтенсивність боїв говорить те, що через бойові дії була знеструмлена вся Луганська область. Через знищення лінії електропередач на ТЕС у місті Щастя спрацював аварійний захист, зник мобільний зв'язок та інтернет, припинено водопостачання.

За кілька годин працівники ДТЕК запустили один з енергоблоків ТЕС і перемкнули одну лінію на Сєверодонецьк, Лисичанськ та частину Луганської області. Решта Луганщини все ще залишається без світла.

Відновлення живлення коштувало життю чотирьом працівникам ДТЕК, які намагалася відновити пошкоджену ЛЕП прямо на полі бою. Внаслідок обстрілу бойовиками чотирьох працівників було вбито, ще трьох – важко поранено.

При цьому очільник Луганської ОДА Геннадій Москаль закликав людей не їздити автодорогою Бахмутівка. «Через бойові дії та збройні провокації так званих козаків «Війська донського» дорога закрита, з'являтися там небезпечно для життя», – сказав Москаль.

Але, як зазначили у РНБО, українські військові застосували всю міць артилерії та змогли пробитися до оточених позицій силами бронегрупи, розвинути успіх та відкинути ворога від опорних пунктів. «Крім того, на блокпост сил АТО надійшло підкріплення. Українським військовим поновлено боєкомплект, вони забезпечені питною водою та харчовими продуктами. Посилюється інженерне облаштування позицій», – заявили у РНБО.

Після отримання такої відсічи, судячи з всього, бойовики зазнали значних втрат, втратили атакувальний потенціал та припинили активні дії у цьому районі. Але на інших ділянках зони АТО продовжуються активні бойові дії, які бойовики ведуть із наміром розхитати оборону та знайти слабкі місця для своїх атак.

Так, ворог продовжує обстрілювати силовиків у районі Дебальцеве, де бої точилися на південно-східному напрямі. Слід зазначити, що бойовики змогли налагодити у цьому районі шпигунську мережу, так, силовики розповіли, що їм вдалося затримати жінку-сепаратиста, яка підтримує бойовиків. У її «Range Rover» були знайдені кулемети, які вона ймовірно везла бандитам.

Активні бойові дії продовжуються і біля донецького аеропорту, де українські військові відбили черговий штурм. Під ударами також знаходяться позиції сил АТО у районі Пісків та Авдіївки.

Силовики вже звикли до щоденних атак бойовиків та обстрілів, так, журналіст Олексій Іщенко пробув з «кіборгами» чотири дні і зробив фото їхнього буденного життя. У вільний від боїв під летовищем час бійці читають книжки, доглядають приручених тварин і відпочивають на територіях неподалік летовища.

Продовжується активізація противника у районі Маріуполя, де продовжуються обстріли українських силовиків у районі Сартани, Талаківка та Грантіне, які супроводжуються розвідкою та коректуванням вогню з БПЛА».

Про це повідомляється в четвер на сайті «Телевізійної служби новин» каналу «1+1».

dailylviv.com

Умєров робить кардинальну чистку у головному управлінні розвідки. Причини

Громада, з найвищою точкою в околицях Львова, святкуватиме в неділю поважну дату

На проспекті Чорновола біля «Арсена» переробляють нову велодоріжку. Що не так

У 13 тергромад Львівщини та області планують вилучати до держбюджету 2,5 млрд грн

Зеленський розповів, на що підуть €35 млрд від Єврокомісії

Перша сесія з психотерапевтом, чого очікувати

У Львові однорічний хлопчик замкнув свою бабусю на балконі

Оксана Білозір заспівала в церкві у Суджі

Вітчизняний всюдихід-амфібія «ТАХА» отримають ЗСУ

Прикордонники попередили про обмеження руху транспорту на кордоні з Польщею

Влада заборонила користуватися Telegram держслужбовцям і військовим

Фон дер Ляєн оголосить про кредит на €35 млрд під російські активи, - FT

Чому восени погіршується якість повітря. Роз'яснення від Міндовкілля

Укренерго повідомило про зниження споживання електроенергії

Львів'янин приєднався до групи «Українки в Дубаї», де займався валютними махінаціями

Штучний інтелект. Конкурс на програму побив рекорд у Львівській політехніці

На Львівщині через пожежу в будинку ледь не згоріли дві сусідні будівлі

Через надмірну вагу медики не могли знести львів'янина з другого поверху

У Самборі згорів «Opel Astra»

У Львові жінка впала у бік дороги і травмувалася об автобус

До осінньої акції «Подаруй місту дерево» додали ще 97 локацій

У Львові маршрутка травмувала пенсіонерку (відео)

«Шахед» знову пролетів поруч з Хмельницькою АЕС

Злочин самочинного будівництва на захопленій землі змінив строк давності

ППО знищила 61 «Шахед» та ракету Х-59

У Куликові біля Львова збили російський БпЛА. Пошкоджені будівля, автомобілі, вікна

На Львівщині 10 населених пунктів отримали нові назви. Перелік

На Львівщині - троє травмованих через ДТП

Нардеп Камельчук продовжує жити Червоноградом

США посилять санкції проти російської нафти

В Україну прибула Урсула фон дер Ляєн

Уламки російського безпілотника спричинили на Львівщині пожежу

У кафе в центрі Львова затримали керівника в'язницями у шести західних областях

Скасували нічну повітряну тривогу на Львівщині

Повітряна тривога на Львівщині. Ударні БпЛА в повітряному просторі

ЄС прагне відновити 15% потреби України в електроенергії

Львівщина готова прийняти людей зі Сумського геріатричного пансіонату, куди влучила авіабомба

Київстар, lifecell, Vodafone зможуть працювати без світла 4-6 годин

Зеленський летить у США на зустріч до Байдена

Володимир Пуголовко, Юрій Шумало, Юрій Челяпін, Віктор Грондашевський. Завтра у Львові жалобний день