Студенти зі Львова з добрими результатами в навчанні зможуть стажуватися в провідних компаніях Польщі

17:12 9 жовтня 2014 р.

Відомий польський бізнесмен і меценат Гжегож Валюшевські – серед студентів Національного університету «Львівська політехніка»
Фото: прес-служба Національного університету «Львівська політехніка»

Як повідомили в четвер «Щоденному Львову» в прес-службі ЛМР, фірми, котрі створили Фундацію «Leopolis for future» («Львів для майбутнього»), оплатять все – переїзд, побут, ночівлю, харчування.

У прес-службі міської ради повідомили у четвер «Щоденному Львову», що студенти з нашого міста мають можливість стажуватись у провідних компаніях Польщі. У повідомленні також конкретизують:

«Такі стажування вже пройшли деякі студенти Львівської Політехніки та Львівського національного університету імені Івана Франка. Основна умова участі – добрі результати навчання у виші та знання англійської мови.

Усі організаційні витрати забезпечує Фундація «Leopolis for future». Сьогодні у Львівській Політехніці відбулась зустріч щодо продовження проекту. 

У Львівській Політехніці сьогодні обговорили питання стажування у 2015 році львівських студентів у компаніях Польщі в рамках програми «Львів заради майбутнього». Начальник управління культури ЛМР Ірина Подоляк зазначила з цього приводу:

«Чудова програма, запропонована гданськими підприємцями, гданською підприємницькою фундацією «Leopolis for future». Ця програма вже дала можливість найкращим студентам з Львівської Політехніки і з Львівського університету відбути стажування і практики у найкращих підприємствах і бізнесах, які знаходяться на території Польщі.

Ця програма має фантастичні шанси, вона може стати реперною точкою для Львова. Бо це стосується акцентування на розвитку економіки знань.

Для нас важливо і зрозуміло, що знання сприяють розвитку економіки держави. Ця програма буде розширюватись.

Ми дуже тішимось, що вона народилась у Львові. Правдоподібно, до цієї програми буде залучена наступного року більша кількість найкращих студентів з львівських вузів. 

Ймовірно, до програми долучиться ще один з львівських університетів – Академія мистецтв. Ми дуже розраховуємо, що молоді люди, які здобули базові знання і освіту у Львові, дістануть справжню європейську, велику практику у Польщі.

Ми очікуємо, що вони повернуться в Україну і будуть працювати тут для держави. Наше завдання одне – забезпечити їм для цього умови.

Це великий виклик. Але це є прекрасна перспектива для України».

Своєю чергою, ректор НУ «Львівська політехніка» Юрій Бобало повідомив:

«Коли представники Гданської мерії звернулись у Львівську Політехніку з пропозицією взяти участь у такому проекті, нас проект зацікавив. Цей проект передбачав стажування студентів Львівської Політехніки у відомих фірмах не лише Польщі, а й міжнародних. 

Ми оголосили конкурс, домовились з представниками Польщі про те, що львівських студентів буде 11 осіб. Участь у конкурсі взяло біля 50 осіб.

Були певні критерії, за якими їх відбирали. 11 осіб побували у Польщі на науковому стажуванні.

Проект для нас цікавий тим, що з української сторони ми не несли ніяких зобов’язань. Ми повинні були надати можливість студентам під час навчання поїхати в Польщу, простажуватись і вернутись в Україну.

Зараз 4 студенти вернулись в Україну. Ще 7 студентів продовжують стажуватись в Польщі.

Студенти дуже задоволені. Основна вимога до студентів, яких скеровували на проект, – знання англійської мови. Цю програму ми почали обговорювати десь у квітні».

Натомість генеральний консул Республіки Польща у Львові Ярослав Дрозд розповів:

«Ідея спонтанна. Належить вона польським фірмам, які дивлячись на ситуацію на Майдані, на боротьбу України за свою незалежність, сказали, а що ми можемо зробити, що є найважливішим капіталом, що є найцікавішим.

Найцікавіше – це молоді люди. У одного з лідерів цієї групи, а це громадська група, бабуся чи дідусь були зі Львова. А навчальні заклади Львова, особливо Університет і Львівська Політехніка, є добре відомі у світі.

Тому прийшло рішення, що треба створити таку систему в добрих польських фірмах. Йшла мова про те, аби показати українським студентам, створити їм можливість практики у добрих фірмах, щоб у людей був момент підтримки, момент старту.

Хай вони щось побачать, хай повчаться. База була на англійській мові, студент повинен добре знати англійську мову і мати гарні результати у навчанні у закладі в Україні. 

Це все вдалось. Ми тішимось, що є люди, які хочуть допомогти Україні. Я їм допоміг, зробив перші контакти.

Протягом 2 місяців поїхало 20 молодих людей. Ми не очікуємо, що проект буде зобов’язаний з роботою. Люди їдуть побачити щось нове. Те, що людина має в собі, – це її капітал. Чи цей капітал людина використає для України, що було б дуже цінним, чи в Європі, чи в Америці, – ніхто цього не заборонить. 

Всі фірми, які зголосились, тепер створили Фундацію «Leopolis for future» («Львів для майбутнього»). Вони платять за все – переїзд, побут, ночівлю, харчування. Такі навчання мають бути влітку. Зараз говорять про те, аби 6 тижнів тривало стажування». 

Відтак, сьогодні у Львівській Політехніці відбулась зустріч зі студентами щодо можливості у 2015 році стажування у компаніях Польщі в рамках програми «Львів заради майбутнього».

Своєю чергою, в прес-службі Національного унівесритету «Львівська політехніка» повідомили у четвер «Щоденному Львову»:

У Львівській політехніці побував відомий польський бізнесмен і меценат Гжегож Валюшевські. Візит цей аж ніяк невипадковий. Адже завдяки зусиллям пана Гжегожа Валюшевські у польському місті Гданську під час цьогорічних літніх канікул  проходили стажування понад 10 студентів Національного університету «Львівська політехніка». Це стало можливим також за сприяння Генерального консула Республіки Польщі у Львові професора Ярослава Дрозда.

Польського гостя, який є президентом і членом правління низки інвестиційних компаній, радо вітав ректор Львівської політехніки професор Юрій Бобало. Він подякував  Гжегожу Валюшевські за фінансову підтримку місячного перебування львівських студентів у Гданську, а також сприяння в їх скеруванні на стажування в різні фірми і установи міста. Юрій Бобало також наголосив, що така цінна  ініціатива польського мецената стане ще одним важливим чинником зміцнення дружніх стосунків між Україною і Польщею, а також між нашими науковцями і освітянами.

Гжегож  Валюшевські розповів, як народилася ідея запросити львівських студентів  до Польщі. Чимало доклався до цього і мер Гданська. Він відзначив  старанність і добру фахову підготовку львів'ян, в тому числі й мовну. Гість наголосив, що подібні акції триватимуть і надалі, а кількість запрошених студентів в наступні роки значно розшириться.

Своїми враження про перебування в Польщі поділилися львівські студенти, які представляли Інститут економіки та менеджменту, Інститут телекомунікацій, радіоелектроніки та електронної техніки, Інститут хімії та хімічних технологій, а також Інститут екології, природоохоронної діяльності та туризму.

У зустрічі взяли також участь  Генеральний консул Республіки Польща у Львові професор Ярослав Дрозд, консул Марцін Зіневич, перший проректор Львівської політехніки професор Володимир Павлиш і проректор з науково-педагогічної роботи та міжнародних зв'язків університету професор Юрій Рашкевич».

dailylviv.com

Росія вдарила по Одесі. Горить склад «Нової пошти». Є постраждалі (відео)

Хто та скільки списав військової техніки у ЗСУ перед нападом Росії. Прізвища і посади

Переміщення чотирьох начальників обласних управлінь СБУ

Польща перекидає військову техніку до кордону з Росією і попереджає про армійські колони на дорогах

Тарас Осьмякевич, Геннадій Палієвець, Олександр Голубков. Скорботне прощання з Героями

7000 доларів брали у Львові за місце другого водія

Скільки ракет «циркон», «онікс», «калібр» та Х-69 є в Росії

На вулиці Малоголосківський у Львові риють новий котлован. Що збудують

У Львові в мікрорайоні «Під Голоскому» запрацювала нова амбулаторія сімейної медицини. Графік (відео)

У ЛМР повідомили, які цінні мозаїки у Львові не матимуть захисного знаку «Блакитний щит»

Мотопатруль виїхав на дороги Львівщини. Що робитиме

Покаяння блудної жінки, задум зрадити Учителя. Сьогодні Велика середа Страсного тижня

Експосадовець Сил логістики отримав ще одну підозру

19 рятувальників гасили пожежу в гаражах у Львові

У Великий четвер Блаженніший Святослав зʼєднає новоосвячене миро з миром часів Другої світової війни

Кількість противників ЄС у Польщі зросла після нападу РФ на Україну

Шевченківський гай запрошує на гаївкування. Програма

У Львові запрацював 21 фонтан. Локації

На Львівщині двоє іноземців зі зброєю напали на підлітка й забрали мотоцикл

У військових вишах впроваджують нові спеціалізації

В Україні - 10 тис. гривневих мільйонерів

AstraZeneca вперше визнала, що її вакцина від COVID-19 може викликати тромбоз

Ватерпольний клуб «Динамо» Львів» - чемпіон України

Комендантська година на Великдень. Роз'яснення від Козицького

На Львівщині загинув велосипедист внаслідок наїзду мікроавтобуса

МЗС України вперше в історії створило цифрову особу, яка коментуватиме консульську інформацію для ЗМІ

Вирішила скоротити дорогу. На Львівщині у лісі заблукала 15-річна дівчина

На Львівщині водій «Chevrolet Niva» збив літнього пішохода

ЗСУ відвоювали втрачені позиції під Кремінною

Атака дронів спричинила пожежу на Рязанському НПЗ

Повітряна тривога в Одесі. Знову пролунали дуже гучні вибухи

Як Литва сприятиме поверненню в Україну чоловіків призовного віку

Кому дозволи на проживання у Польщі можуть не продовжити

У ЄС продажі електромобілів зростали втричі швидше, ніж встановлення зарядних станцій

Що зробили з військовослужбовцем, який закликав розстріляти 450 нардепів

Коли МЗС обіцяє відновити отримання консульських послуг за кордоном чоловікам призовного віку

У Львові не довели до суду справу затриманого на хабарі чиновника з Києва

Козицький повідомив, якою буде комендантська година на Великдень

Львів підготував до продажу чотири земельні ділянки

На Великодні свята до міських кладовищ поїдуть додаткові автобуси