Папа Римський продовжив почитання у Львові Нерукотворного образу Ісуса Христа (відео)

10:14 16 лютого 2015 р.


Фото: unian.ua


Відео: Львівська міська рада

Як повідомили в понеділок «Щоденному Львову», в прес-службі ЛМР, у неділю на площі святого Юра відбулось публічне почитання Нерукотворного Образу Ісуса Христа та молитва за мир.

У прес-службі міської ради повідомили сьогодні, 16 лютого, «Щоденному Львову»: «Вчора на площі перед собором святого Юра відбулась молитва за мир, яку очолив Митрополит Львівський УГКЦ владика Ігор Возьняк. Також вчора відбулось публічне почитання Нерукотворного Образу Господа нашого Ісуса Христа. Тисячі людей спільно помолились за мир в країні».

Натомість в інформаційній агенції УНІАН повідомили сьогодні, 16 лютого:

«Апостольський Престол, як виняток і на знак особливої уваги до України, продовжив до 19 лютого перебування в Архикатедральному соборі Святого Юра у Львові Нерукотворного образу Ісуса Христа. Про це 15 лютого повідомили УНІАН у Львівській Архиєпархії Української Греко-католицької церкви.

Сайт Львівської Архиєпархії Української Греко-католицької церкви інформує: «На уклінне прохання окремих категорій осіб (сім’ї загиблих в АТО, поранені, військові, неповносправні, діти з особливими потребами, особи з обмеженими можливостями), а також інституцій, що звернулися до Церкви з проханням про можливість помолитися перед Нерукотворним Образом Господа Нашого Ісуса Христа - Римський Апостольський Престол, як виняток і знак  особливої  уваги  до України, продовжив перебування реліквії до вечора четверга 19 лютого 2015 року».

Як зазначається у повідомленні, доступ до святині буде обмежений. Протягом цього часу у Архикатедральному Соборі Святого Юра богослужіння відбуватимуться згідно встановленого порядку, сам храм буде відчинений до 23:00.

Як повідомили УНІАН у Львівській міській раді, щодоби до святині  приходить від 15 до 20 тисяч паломників зі всіх областей України, а також паломники з Польщі та інших держав. Люди простоюють у великих чергах, щоб потрапити до храму, від 15 до 22 годин.

У зв‘язку з великою кількістю паломників, на вулицях прилеглих до Собору святого Юра тимчасово змінено рух громадського та приватного транспорту. Також храм був  відчинений для почитання практично цілодобово.

Довідка УНІАН:

30 січня з особистої захристії Папи Римського до Архикатедрального собору святого Юра у Львові привезли унікальну реліквію – оригінал Нерукотворного образу Ісуса Христа. Згідно умов договору, святиня для почитання повинна була перебувати у Львові до 15 лютого.

Нерукотворний образ Ісуса Христа є особливою реліквією для християн. У Церкві він відомий також як Спас Нерукотворний, Святий Лик, Зображення з Едесси або Мандиліон, що в перекладі означає «обрус».

Історія Нерукотворного образу оповита багатьма переказами. Відомо кілька версій походження цієї святині, з яких найпоширеніші дві.

Одна з них говорить про праведну жінку Вероніку, яка обтерла обличчя Христа під час хресної дороги. Інша вказує на історію зцілення едеського царя Авгаря ликом Спасителя, зображеного в чудесний спосіб на полотні, яким Христос обтер своє обличчя.

Сьогодні Нерукотворний образ Господній зберігається у Папській захристії Сикстинської капелли. Щороку він виставляється для почитання після Вечірні у 5-ту неділю Великого посту в базиліці Святого апостола Петра, на балконі над монументальною статуєю святої Вероніки, котра тримає в руках хустину, на якій відбите Христове обличчя.

Перед тим, як вирушити до України реліквія «пройшла» шляхом транспортування через зали Апостольського палацу – Залу Реджіа та відому на весь світ Сікстинську капелу, де відбувається Конклав – зібрання кардиналів для обрання Понтифіка. Святиню встановили у величезний ящик синього кольору, який під наглядом охорони та священнослужителів вивезли із території Ватикану.

Умови виставлення оригіналу Нерукотворного Образу вимагають посиленої охорону. У храмі вірянам суворо забороняється фотографувати реліквію, знімати на камери чи в будь-який інший спосіб фіксувати Нерукотворний Образ. Біля пам’ятки перебуває цілодобова озброєна охорона».

Як інформував «ЩЛ», на прохання сімей полеглих бійців, поранених, військових, неповносправних, дітей із особливими потребами, осіб з обмеженими можливостями й інституцій, котрі звернулися до церкви з проханням про можливість помолитися перед Нерукотворним Образом Ісуса Христа, Римський Апостольський Престол перебування реліквії у Львові до вечора четверга 19 лютого.

dailylviv.com

Закінчення повітряної тривоги на Львівщині, яку спричинив МіГ-31К

Повітряна тривога через загрозу від аеробалістичних ракет

Як визначити, що пора міняти автомобільний акумулятор

Назвали західну митницю, через яку контрабандно ввозили продукцію Apple

У пункті пропуску «Рава-Руська – Гребенне» замінюватимуть дорожнє покриття

Укрзалізниця зробила у швидких поїздах те, про що говорилося роками

Війну зустрів на передовій. Львів прощається з 22-річним Любомиром Мацюком

Капітан Андрій Лисецький. Брав участь у боях за Маріуполь, Південне, Мар’їнку, Майорськ, Золоте, Новоселівку, Краматорськ, Попасну

Путін готує ґрунт для майбутньої агресії проти країн Балтії

Умєров робить кардинальну чистку у головному управлінні розвідки. Причини

Громада, з найвищою точкою в околицях Львова, святкуватиме в неділю поважну дату

На проспекті Чорновола біля «Арсена» переробляють нову велодоріжку. Що не так

У 13 тергромад Львівщини та області планують вилучати до держбюджету 2,5 млрд грн

Зеленський розповів, на що підуть €35 млрд від Єврокомісії

Перша сесія з психотерапевтом, чого очікувати

У Львові однорічний хлопчик замкнув свою бабусю на балконі

Оксана Білозір заспівала в церкві у Суджі

Вітчизняний всюдихід-амфібія «ТАХА» отримають ЗСУ

Прикордонники попередили про обмеження руху транспорту на кордоні з Польщею

Влада заборонила користуватися Telegram держслужбовцям і військовим

Фон дер Ляєн оголосить про кредит на €35 млрд під російські активи, - FT

Чому восени погіршується якість повітря. Роз'яснення від Міндовкілля

Укренерго повідомило про зниження споживання електроенергії

Львів'янин приєднався до групи «Українки в Дубаї», де займався валютними махінаціями

Штучний інтелект. Конкурс на програму побив рекорд у Львівській політехніці

На Львівщині через пожежу в будинку ледь не згоріли дві сусідні будівлі

Через надмірну вагу медики не могли знести львів'янина з другого поверху

У Самборі згорів «Opel Astra»

У Львові жінка впала у бік дороги і травмувалася об автобус

До осінньої акції «Подаруй місту дерево» додали ще 97 локацій

У Львові маршрутка травмувала пенсіонерку (відео)

«Шахед» знову пролетів поруч з Хмельницькою АЕС

Злочин самочинного будівництва на захопленій землі змінив строк давності

ППО знищила 61 «Шахед» та ракету Х-59

У Куликові біля Львова збили російський БпЛА. Пошкоджені будівля, автомобілі, вікна

На Львівщині 10 населених пунктів отримали нові назви. Перелік

На Львівщині - троє травмованих через ДТП

Нардеп Камельчук продовжує жити Червоноградом

США посилять санкції проти російської нафти

В Україну прибула Урсула фон дер Ляєн