На Міжнародний фестиваль Золотий лев приїдуть театри з семи міст. Програма

18:26 18 вересня 2023 р.

З 5 до 10 жовтня у Львові проходитиме культовий Міжнародний театральний фестиваль «Золотий Лев – 2023».

Фестиваль буде спрямований на меморіалізацію героїчної боротьби українського народу, загальнолюдське прагнення до свободи та демократії.

Цьогоріч фестивалю виповнюється 34 роки. За ці роки фестиваль став національним надбанням театрального мистецтва, здобув репутацію в міжнародному театральному житті України та Європи загалом.

З початком повномасштабного вторгнення багато театрів України перелаштували свою діяльність, але разом з тим продовжили свій творчий пошук та рефлексували на події 2022-2023 років. Тому цьогоріч фестиваль «Золотий Лев» стане майданчиком в більшості для показу вистав українських театрів, прем’єри яких були після 24 лютого 2022 року.

Гасло фестивалю – «Театр – мистецтво нескорених».

Цьогоріч на фестивалі можна буде побачити театри зі Львова, Києва, Вінниці, Луганська, Сум, Кропивницького, Чернігова, Херсона. Також будуть театри з Чехії, Франції та Данії.

Сценічні вистави відбуватимуться в театрах Львова: театр «Воскресіння», театр ім. Леся Курбаса, Перший театр, театр ім. Марії Заньковецької, а також у Будинку Офіцерів.

Традиційної карнавальної ходи цього року не буде, проте буде театралізоване відкриття фестивалю, яке відбуватиметься на площі перед університетом (вул. Університетська) 5 жовтня о 16:00.

Серед додаткових заходів у межах фестивалю буде проведено дискурс на тему: «Війна і театр: реалії і можливості» за участі представників театральної спільноти з різних міст України. А також впродовж всього фестивалю діятиме український павільйон Паризького квадрієнале сценографії 2023 «Сад живих речей» від провідних сценографів України.

Фестиваль «Золотий Лев – 2023» відбувається за підтримки Українського культурного фонду, управління культури Львівської міської Ради, департаменту з питань культури, національностей та релігій Львівської обласної державної адміністрації.


Міжнародний театральний фестиваль “Золотий лев-2023” (5-10 жовтня)

5 жовтня (четвер)

16.00  Театралізоване відкриття Міжнародного театрального фестивалю «Золотий лев-2023» (пл.перед університетом І.Франка)

 17.00 Український павільйон Паризького квадрієнале сценографії 2023 «Сад живих речей» (Діятиме протягом всього періоду фестивалю) – (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

18.00  Національний академічний драматичний театр ім.Л.Українки (м.Київ) з виставою «Переклади» Б.Фріл в постановці К.Кашлікова (+16) – 2год.50хв. (театр ім.М.Заньковецької, вул.Л.Українки, 1)

18.00 Львівський обласний театр ляльок з виставою «Засвітнє танго” В.Тужина в постановці У.Мороз та Я.Титаренко – 2год.30хв. (театр ляльок, пл.Данила Галицького, 1)

19.00 Театр «2 Be» (Данія-Україна) з виставою «Спецоперація» А.Зіновенко, в постановці А.Зіновенка – 1год. (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

 

6 жовтня (пятниця)

18.00 Львівський академічний молодіжний театр імені Леся Курбаса з виставою «Захар Беркут» в постановці А.Приходько – 2год.30хв. (театр Курбаса, вул.Курбаса, 3)

19.00 Луганський обласний академічний український музично-драматичний театр з виставою «Їх там нєт» за мотивами п’єси «Четверта стіна» Алекс Вуд в постановці М.Булгакова, Заслуженого артиста України – 1год.10хв. (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

 

7 жовтня (субота)

12.00  Акторський майстер-клас циркового мистецтва для дітей – 1год.00хв.(пл.перед університетом І.Франка)

13.00 Дискурс на тему: “Війна і театр: реалії і можливості” за участі представників театральної спільноти з різних міст України. (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

14.00-18.00 В центрі міста Ви можете побачити  “Klown Konzept” – Клоунська програма у виконанні Pat Belland і Jef Rabillon  (Франція) – (вулиці Львова, поч. від пл.ген.Григоренка, 5)

16.00 Львівський академічний театр “Воскресіння” з виставою «Па-де-де» в постановці А.Федоришиної – 40хв (пл.перед університетом І.Франка)

17.00 Сумський національний академічний театр драми та музичної комедії ім. М.С.Щепкіна з виставою «Хлібне перемир’я» С.Жадан в постановці Д.Некрасова – 2 год.00хв. (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

19.00 Чернігівський обласний молодіжний театр з виставою «Goodbyemylove, або, дівчата Вам сюди» Л.Каннінгем в постановці Т.Тихомирова – 2 год. 00хв. (Перший театр, вул.Гнатюка, 11)

20.00 Компанія Art Prom і театр “VOSA” (Чехія) з вуличною виставою “Перший крок” – 30хв. (пл.перед університетом І.Франка)

8 жовтня (неділя)

13.00 Театральна компанія «Я -Дію» ( I-DO Lab) у партнерстві з Фондом Голоси Дітей та Університетом Лондону з вуличним дійством EMETA (Legend of Golem) -30хв. (пл.перед університетом І.Франка)

14.00-18.00 В центрі міста Ви можете побачити  “Klown Konzept” – Клоунська програма у виконанні Pat Belland і Jef Rabillon  (Франція) – (вулиці Львова, поч. від пл.ген.Григоренка, 5)

 15.00 Львівський театр «Вуаля» з вуличною виставою «Кольорові мандри» – 1год. -.(пл.перед університетом І.Франка)

16.30 Компанія Art Prom і театр “VOSA” (Чехія) з вуличною виставою “Перший крок” – 30хв. (пл.перед університетом І.Франка)

 17.00 Київська академічна майстерня театрального мистецтва «Сузір’я» з виставою «Мовою троянд» Н.Колесниченко-Братунь в постановці О.Кужельного – 1год. 10хв (будинок офіцерів, вул.Театральна, 22)

17.00 Національний академічний український драматичний театр ім.М.Заньковецької з виставою «Земля» О.Кобилянська в постановці Д.Петросяна -1год.30хв. (театр ім.М.Заньковецької, вул.Л.Українки, 1)

 19.00 Львівський академічний театр «Воскресіння» з виставою «Будинок без номера» Я.Федоришин в постановці А. Федоришиної, Заслуженої артистки України – 1год.30хв. (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

9 жовтня (понеділок)

18.00   Київський академічний драматичний театр на Подолі з виставою «Зелені коридори» Н.Ворожбит в постановці М.Голенка (+18) – 2год.30хв. (театр ім.М.Заньковецької, вул.Л.Українки, 1)

20.00  Херсонський обласний академічний музично-драматичний театр імені Миколи Куліша Та Project Art Theater з виставою «Джива» А.Матвійчук в постановці Н.Агеєвої-Швед -1год.10хв. (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

 

10 жовтня (вівторок)

16.30, 17.30 Кураторська екскурсія Українським павільйоном Празького квадрієнале 2023 «Сад живих речей» з Богданом Поліщуком. (20хв.) (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

18.00 Платформа сучасного танцю з виставами “Dance Macabre. Безсмертний танок” та “Сліди” в постановці  Б.Поліщука та Т.Знамеровської – 1год.15хв. (театр Курбаса, вул.Курбаса, 3)

18.00 Муніципальний театр Сатири (м.Кропивницький) з виставою «Королева Краси» М.МакДонах в постановці Р.Бутовського (1год.40хв.) – (театр «Воскресіння», пл.ген.Григоренка, 5)

18.00 Театр Око (м.Львів) з виставою «Різанина» Я.Реза в постановці Г.Воловецької (+15) (будинок офіцерів, вул.Театральна, 22)

19.00 Вінницький обласний академічний музично-драматичний театр ім.М.Садовського з виставою «Ніч вовків» О.Вітер в постановці Г.Сиротюка – 1год.20хв.   (Перший театр, вул.Гнатюка, 11)

dailylviv.com

Повна хата грошей. У керівниці МСЕК та її сина – керівника облуправління пенсійного фонду правохоронці знайшли $6 млн

Львівські лікарі у 8-річного хлопчика виявили в анусі Лего та металевий дріт

Уряд схвалив економічне бронювання

Податкова отримала дані про рахунки українців за кордоном

Криївка Шухевича і сходи, на яких його вбили, стануть основою майбутнього музею

Росіяни атакували енергооб'єкти у шести областях

Генштаб ЗСУ підтвердив удар по нафтобазі у Воронезькій області

ГУРівці ліквідували так званого начальника охорони ЗАЕС (відео)

МФО ClickCredit: швидкі позики без зайвих зусиль

На Луганщині згоріло ціле село, яке перебуває в окупації понад 10 років

Аварійні вимкнення електроенергії на Прикарпатті 4 жовтня

На Самбірщині ремонтують міст

Франція передасть Україні 12 САУ «Caesar»

РФ атакувала дронами об’єкти критичної інфраструктури України

На Львівщині сталася потрійна смертельна ДТП

Біля Львова загинув пішохід

Іван Волошанський загинув на Донеччині, Андрій Сурмай - на Курщині

Створено конектом мозку мухи, а через 30 років з'явиться мапа мозку людини

Індустріальному парку у Городку держава дасть ще понад 15 млн грн

За що МЗС України вітає доповідь Генсека ООН

На вулиці Личаківській у напрямку Винників почали облаштовувати додаткову смугу для руху транспорту

Оборонні мури Бернардинського монастиря у Львові орендують незаконно - прокуратура

У Львові реставрують 100-річний вітражний ліхтар

Власників п’ятьох квартир в центрі Львова оштрафували за заміну дерев'яних вікон на пластикові

У трьох західних областях вночі збили сім шахедів

Заміна шин, обігрів лобового скла і салону. На Львівщині починають перевірку перевізників

У Трускавці буде вулиця імені видатного реабілітолога Володимира Козявкіна

Patriot з Румунії прибув в Україну

Новий генсек НАТО прибув до Києва

БЕБ змусило автодилера відшкодувати майже ₴4,3 млн несплаченого податку

Намагалася замаскувати вбивство під самогубство

Три шахеди, які залетіли в Білорусь, летять назустріч гелікоптеру Лукашенка

Частина «чеських» боєприпасів уже в Україні

На лаві підсудних - мешканець Трускавця, який вбив свого товариша

Дрони СБУ вдарили по військовому аеродрому «Борісоглєбск»

У Львові висадять 326 подарованих дерев та кущів

У Львові врятували 18-річного хлопця, який потрапив у ДТП з буйволом

На Львівщині через ДТП згоріла автівка

Під Покровськом вдалося зупинити наступ росіян

Приміщення вартістю ₴10 млн, які НУ «Львівська політехніка» віддала в оренду, повернули державі