Південнокорейська компанія K-water забезпечуватиме Трускавець якісною водою

17:11 3 червня 2024 р.

У межах співпраці корейська сторона вже планує передати 2 малі контейнерні водоочисні споруди для часткового розв’язання проблеми з питною водою в закладах охорони здоров’я, освіти та соціальної інфраструктури міста Трускавець.

Про це інформує пресслужба ЛОВА, пише DailyLviv.com.

Сьогодні, 3 червня, Львівська ОВА, Трускавецька міська рада та компанія K-water підписали Меморандум про співпрацю із забезпечення Трускавецької громади якісною водою.

Відповідно до документа, південнокорейська компанія надаватиме гуманітарну допомогу у вигляді аґреґатів для аварійної подачі питної води (ААППВ), які будуть встановлені в точках, визначених Трускавецькою міською радою, готуватиме і надаватиме технічну підтримку відповідальним особам, які залучені до управління системами аварійної подачі питної води.

«Вітаю на Львівщині наших корейських друзів і партнерів з корпорації K-water. Надзвичайно приємно, що ми не просто збираємось обговорити актуальну і важливу проблематику, а вже маємо перед собою дорожню карту, яка викладена в цьому Меморандумі.

Питання якісного водопостачання в Трускавці стояло давно. Але ті зусилля, які докладались на місцевому та регіональному рівні були недостатніми, було бачення і на загальнодержавному рівні. Надзвичайно важливо, що цей проєкт — не перший для Львівської області. Є позитивний досвід співпраці з Городоцькою територіальною громадою. Маю щиру надію, що сьогоднішній Меморандум стане не останнім інструментом підтримки наших корейських партнерів для громад Львівщини і наше партнерство та співробітництво надалі буде лише посилюватися»,  - повідомив перший заступник начальника Львівської ОВА Андрій Годик.

Зазначимо, що у межах співпраці корейська сторона вже планує передати 2 малі контейнерні водоочисні споруди продуктивністю 50 м³/добу для часткового розв’язання  проблеми з питною водою в закладах охорони здоров’я, освіти та соціальної інфраструктури міста Трускавець.

«Для нас вкрай важливе розв'язання проблеми водопостачання, яке особливо загострилось під час війни, враховуючи великі потоки внутрішньо переміщених людей», - наголосив  міський голова Трускавця Андрій Кульчинський.  

«Минулого року я приїжджав до Львова і мав розмову з начальником Львівської ОВА і я чув, що є проблеми з обладнанням для водопостачання. І дуже захотів взятись за цю справу. І після розмови з депутатами і мером міста вирішив, що хочу допомогти. Після повернення до Південної Кореї я буду радий працювати задля розвитку цього проєкту і буду докладати багато зусиль. Звісно на вироблення нового обладнання для водопостачання піде чимало часу, але я сподіваюсь, що цей проєкт якомога швидше почне свою роботу», -  зазначив  виконавчий віцепрезидент компанії K-water Чонго Ан.

Опісля підписання відбувся семінар, під час якого представники K-Water презентували своє бачення щодо міського розвитку і економічного відновлення території Городоцької громади. Учасниками стали представники Городоцької та Трускавецької громад, представники компанії «Indastrial Park Global Development», а також — ТзОВ «ЄВРО-ІНВЕСТ-ХОЛДІНГ», «Українсько-корейська інвестиційна група», які зацікавлені у залученні корейських інвесторів в індустріальний парк «Захід Ресурс».

«Дякуємо за те, що в такий складний для України час маєте бажання інвестувати в Україну та працювати в Україні. Дякую всім присутнім за те, що допомагаєте налагоджувати правильні міжнародні контакти і особливо – депутатському корпусу, який докладає значних зусиль для розвитку міжнародної співпраці. Сподіваюсь, що все задумане в рамках цієї співпраці буде  зреалізовано», - зазначила заступниця начальника Львівської ОВА Христина Замула.

В нашій області активне співробітництво з Південною Кореєю у сфері покращення водопостачання стартувало цього року.

Городоцька і Трускавецька громади зацікавлені у реалізації  проєктів, пов’язаних з модернізацією системи водопостачання: будівництво, капітальний ремонт мереж водопостачання для Городоцької громади; очищення води  – для Трускавецької громади.

Станом на сьогодні створено робочі групи за участі представників Львівської обласної військової адміністрації, корейської державної компанії K-Water, Городоцької та Трускавецької громад.

«У січні Львівська ОДА, K-Water, Городоцька громада та дві місцеві компанії - ТзОв «Євро-Інвест-Холдинг» та «Українсько-корейська інвестиційна група» - підписали меморандум про співпрацю. У Городку запланували збудувати та капітально відремонтувати мережі водопостачання, а місцевий бізнес зацікавлений залучити корейських інвесторів до індустріального парку «Захід Ресурс». Там хочуть запустити підприємства переробної промисловості, інноваційної сфери та логістики тощо. Сподіваємося, всі ці плани вдасться реалізувати, а меморандум, підписаний сьогодні, стане поштовхом для забезпечення якісною водою та розвитку Трускавецької громади», - зазначила директорка департаменту міжнародного співробітництва ЛОВА Ірина Бутинець.  

Довідково

Корейська компанія водних ресурсів (K-water).

Основні напрямки діяльності:

K-water відповідає за управління водними ресурсами Південної Кореї, включаючи водопостачання, водовідведення, управління відходами та регулювання використання води.

K-water бере участь у будівництві інфраструктурних проєктів, таких як дамби, канали, водопроводи та водовідведення.

K-water співпрацює з країнами по всьому світу в галузі управління водними ресурсами та будівництва інфраструктури.

Основні досягнення:

K-water є найбільшим оператором водних ресурсів у Південній Кореї. Компанія управляє 130 дамбами, 10000 км каналів та 20000 км водопроводів.

K-water бере участь у будівництві інфраструктурних проєктів у всьому світі. Компанія працювала в 30 країнах, включаючи США, Японію, Китай та країни Африки.

K-water є лідером у галузі управління водними ресурсами та будівництва інфраструктури. Компанія має досвід і технології, які допомагають їй розв'язувати проблеми з водою та інфраструктурою у всьому світі.

dailylviv.com

Забудову в районі вулиць Пилипа Орлика, Миколайчука, Щурата у Львові вимагають зупинити. Які аргументи

Олена Шуляк: Влада працює над створенням умов для повернення українців з-за кордону

Росія завдала удару по Україні керованими авіаракетами, ударними БпЛА та дронами невстановленого типу

Майже дві години рятувальники боролися з пожежею у дерев'яному житловому будинку на Львівщині

Онлайн-сервіс таксі в комендантську годину повернуть до Львова

Володимир Спас, Юрій Серкіс, Павло Кулеба, Ігор Писарчук, Василь Коляда, Василь Гермеш. Львівщина прощається

На автодорозі «Західний обхід міста Львова» загинув 24-річний мотоцикліст

З полону повернувся захисник «Азовсталі» Олег Гульоватий зі села Городиславичі

Після двох років російського полону повернувся захисник з Моршинської громади Петро Шуфлін

Росія вночі ракетами поцілила у приватний сектор Одеси, де багато житлових будинків

Росія та Україна провели обмін військовополоненими (відео)

Мерія Львова наклала вето на будівництво магазинів у Винниках

Вісім способів розрахуватися безготівкою за паркування. 5% водіїв обирають кеш

Солдатів з КНДР замаскують у рф під якутів і бурятів й повезуть воювати в Україну

Зеленський розкритикував усі варіанти економічного бронювання

Воював на Херсонському, Миколаївському, Харківському, Донецькому, Луганському напрямках. Львів у скорботі за Ігорем Писарчуком

На автодорозі Київ-Чоп мікроавтобус наздогнав автобус

П'ятеро лауреатів львівської премії викладають в академії мистецтв

Як ФК «Рух» виявив повагу до клубу «Карпати» і до людей, які творили історію львівського футболу

У Львові можна зустрітися і поспілкуватися з нащадком графського роду Шептицьких – Яном Шептицьким

На вузькій вулиці, що веде в район Під Голоском, не дозволили реконструювати житловий будинок

У Львові знесуть багатоквартирний житловий будинок. Самочинне будівництво

У Львові відкрили офіс рекрутингу, який шукає пілотів БПЛА, водіїв, радіотелефоністів, стрільців, інженерів, саперів, розвідників, медиків тощо

Перевізник обслуговує 12 маршрутів на Львівщині на несправних автобусах, якими кермують неперевірені водії

Вулицю Пекарську у Львові освітлюватимуть ощадливо

На Львівщині у військовослужбовця вимагали $10 тис. за звільнення зі служби

Україну чекає дуже важка зима, - Байден

Британець намагався вивезти з України старовинну ікону

13 львівських шкіл отримали підживку для рослин

12-тонну систему для виготовлення сигарет везли через митницю як обладнання для харчових продуктів

Укренерго фіксує зростання споживання електроенергії через похолодання

Радник Байдена повідомив, за яких умов Україну запросять в НАТО

Львівські синоптики спрогнозували погоду на вихідні

У Львові вщент згорів Lexus

Трагедія на Стрийщині. У пожежі загинув батько, сина врятували

У Підбірцях реєструють на безплатну вакцинацію домашніх тварин від сказу

У Львові на вул. Словацького буде обмежено проїзд для приватного транспорту

На Львівщині завершують збирати садовину

Три області знеструмлені через обстріли росіян

Невстановлений чоловік з велосипедом переходив колію. Його збив мотовоз